Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 bir lanetten dolayı başka milletlerin yararlandıgı bazı nimetlerden Allah'ın onları yoksun bırakması söz konusudur. inatla sürdürdükleri bazı günahlara karşı sadece onlara özgü bir ceza, bir tedîb olduğu bilinen birşeydir. Bir zamanlar bir başlık açmıştım. Kuran'da seçilmiş halk var mıdır diye. Kuranda seçilmiş halk yok demişlerdi, o zaman, demekki o zaman Kuran'ın ilahını oradaki bir yanlıştan kurtarmak, ortadaki yamukluğu rasyonelleştirmek gerekiyordu, öyle dedi arkadaşlar. Şimdi başka bir konu oldu, buradaki yamukluu gidermk için, bu kez, İsraillilere özgü ödül ve yasaklardan bahsediyorlar. Kuran ve diğer semitik dinler, köken itibarıyle kabile (Yahudi) dini olduğu için Yahudilere özgü ödüller ve yasaklar vardır. Yaratıcı, eğer varsa, kendine halk seçmeyeceği gibi, bir halkı da sırf soyundan dolayı cezalandırmaz. Eylemler cezalandırılır. Eylemlerin faturası doğmamış insanlara kesilmez. Kuran'da birçok yerde, Musevi denmez, yani inanç baz alınmaz, ırk baz alınır ve İsrailoğulları denir. Sırf Yahudi doğdu diye bir insan diğer milletlerin yaralandığı haklardan mahrum edilmez. Kendine halk seçen ve bu halka özel cezalar veren bir ilah, evrensel bir ilah değildir. Bugün, Müslümanların, Hristiyanların, Musevilerin taptığı ilah, ibrani kabilesinin totemidir, evrenselleştirilmiş totemidir. Başka bişey değildir. Semitik kitaplarda sürekli İsrailoğullarından bahsedilmesinin, sadece onların liderleinin anılmasının nedeni budur. İsrailliler çok sürgüne maruz kalmış bir millet olduklarından, hikayelerini ve inançlarını yeni karşılaştırdıkları kültürlerle zenginleştirmişlerdir. Her yeni katkı aynı zamanda, yeni bir karmaşıklık ve çelişki getirmiştir mevcut inanca. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Saygılar. şimdi önceki dinlerin gelişi ve son din İslam'ın gelişi arasında mahiyet farkı vardır, öncelikle bu biline. Kur'an'da senin anladıgın manada seçilmiş halk yoktur ve yahudilerin bir hezeyanıdır ve Kur'an bunu reddeder ve bunu o başlıkta yazdım. Nuh kavmi, Ad kavmi, Semud kavmi bunların hepsine peygamber gelmiş ve emir-yasaklarla muhatab olmuşlardır. İsrailoğulları, İbrahim peygamberin oglu İshak b.Yakup'un oniki oğlunun soyundan gelenlere verilen isimdir. Yakub'a tanrı tarafından İsrail ismi verilmiştir. Yakup peygamberdir ve Kur'an'da İsrail ismi Yakub yerine kullanılmıştır. İsrail kelimesi "Tanrının yolunda, doğru yolda" anlamına gelir. İbrani kelimesi Eber kökeninden gelmektedir. Eber Nuh'un soyundan gelen ve Yakup'un büyükbabası İbrahim'in atası olan bir din adamıdır. Ortodoks Yahudiler ve dindar Yahudilerin çoğu "ilk İbrani" olarak İbrahim'i kabul ederler. İslam peygamberi Muhammed, İsmail peygamberin soyundan gelmektedir. İsmail ile İshak kardeştirler. Dolayısıyla İsmail Yakup'un amcasıdır. Bu nedenle İsrailoğulları ve İslam peygamberinin de mensubu olduğu Haşimoğulları akrabadır. Bununla birlikte Kur'an'da Yakup'un Yahudi veya Hristiyan olmadığı belirtilir İbrahim'in, İsmail'in, İshâk'ın, Yakub'un ve onların soyundan gelenlerin Yahudi' yahut Hristiyan' olduklarını mı iddia ediyorsunuz?" De ki: "Allah'tan iyi mi biliyorsunuz? Allah tarafından kendisine verilen bir delili örtbas edenden daha zalim kim olabilir? Ama Allah yaptıklarınızdan ****** değildir." (Bakara 140). yahudilik ve hıristiyanlık kavramları musa ve isadan çok sonraları kotarılmış kavramlardır. israilogulları tabiri saf bir anlamda ırkı temsil etmez Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Kuran'da birçok yerde, Musevi denmez, yani inanç baz alınmaz, ırk baz alınır ve İsrailoğulları denir.Sırf Yahudi doğdu diye bir insan diğer milletlerin yaralandığı haklardan mahrum edilmez. Demişsin.Bana bir kanun gösterki,hem umuma şamil olup hemde tüm halkı içine almış olmasın.İki devlet bile aralarında anlaşma yaparlar ama bu anlaşma hem kendilerini ve hemde kendilerinden sonra gelenleride içine alır,yaptırımlarda bu şekilde.Mesela lozandaki kabullerin halen geçerli olması,duyunu umumiyenin imzayı atanların çocuklarının sırtına binmesi gibi. Yani burada esas olan şudur: Eğer bir millete bir ceza kesilmişse , hem imtihanı bozmadan ve hemde umuma şamil olması bakımından , bu verilen yaptırımın ''umumi'' olması esastır.Burada bu iyi diğeri kötü ayrımı yapılamaz.Zira kötülere yaptırım uygulanırken, iyilerde yaşadıkları toplumun birer parçası olarak, sistemdeki çarpıklığı düzeltmeye çalışmaları gerekirdi.Yani sukut etmeleri ve zalimleri sessizlikleriyle desteklemeleride ''kabullenmeleri'' anlamına gelmektedir. Dolayısıyla burada taraf tutma kayırma yoktur..!Çelişkide yoktur. Baştada söylediğim gibi sen şu cümlenle ben sizin her varsayımınza, her yorumunuza varım, Zaten niyetini ağzından kaçırmışsın. Geçmiş olsun sevgili kardeşim. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Demişsin.Bana bir kanun gösterki,hem umuma şamil olup hemde tüm halkı içine almış olmasın.İki devlet bile aralarında anlaşma yaparlar ama bu anlaşma hem kendilerini ve hemde kendilerinden sonra gelenleride içine alır,yaptırımlarda bu şekilde.Mesela lozandaki kabullerin halen geçerli olması,duyunu umumiyenin imzayı atanların çocuklarının sırtına binmesi gibi. Yani burada esas olan şudur: Yani diyorsun ki, Kuran'ı da yazan çizen beşerdi de, Tevrat'ı da, o nedenle, o nedenle oradaki kuralların beşeri kurallar olması normal diyorsun yani? Kan davası zihniyeti ile ataların cezaları çocuklara mı kalır diyorsun? Öyle mi? Senin Kuran'ın ilahı da 21.yüzyıl öncesi beşeri devletler gibi mi düşünüyor? Sen bu durumda Saddam'ı cezalandırmak için Irak'a yapılanları da haklı görüyorsundur? Suç ve ceza kollektifmiş ya. O zaman sana göre İsrail de haklı, bir Hamas militanı bir İsrail askerini esir alınca, İsrail'in bütün filistin kamplarını bombalaması ve onlarca suçsuz insanı öldürmesi? Suç ve ceza bireyseldir. Suç ve ceza kollektiftir dediğin an, islam'ın temel felsefelerinden birini dinamitlersin: imtihan iddiasını yok edersin. Savunduğun birçok şeyin temelini yıkarsın. Eğer bir millete bir ceza kesilmişse , hem imtihanı bozmadan ve hemde umuma şamil olması bakımından , bu verilen yaptırımın ''umumi'' olması esastır.Burada bu iyi diğeri kötü ayrımı yapılamaz.Zira kötülere yaptırım uygulanırken, iyilerde yaşadıkları toplumun birer parçası olarak, sistemdeki çarpıklığı düzeltmeye çalışmaları gerekirdi.Yani sukut etmeleri ve zalimleri sessizlikleriyle desteklemeleride ''kabullenmeleri'' anlamına gelmektedir. Dolayısıyla burada taraf tutma kayırma yoktur..!Çelişkide yoktur. Baştada söylediğim gibi sen şu cümlenle Vay vay vay... Nerde kaldı senin imtihanın? Bu nasıl imtihan, dedem soruyu yanlış yapmış ben cezalıyım? Nerde kaldı senin adil allahın? Yaşın yanında kuruyu da yakıyor? Yukarıda da söyledim: Suç ve ceza bireyseldir. Suç ve ceza kollektiftir dediğin an, islam'ın temel felsefelerinden birini dinamitlersin: imtihan iddiasını yok edersin. Zaten niyetini ağzından kaçırmışsın. Geçmiş olsun sevgili kardeşim. Gizlediğim bişey de yok ki Ağzımdan kaçan diye bişey olsun. Ne şekilde kıvırısanız kıvırın, ben yine çelişkiyi gösteririm. Onu söyledim. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Bu cümlenin açık ve net tek bir anlamı vardır. Oda şu: Siz istediğiniz kadar anlatın bana , ben bir yolunu bulup ''bir kulp'' takmasını bilirim...demektir. Böyle bir tartışma olurmu acaba..! Yani sen baştan ''şartlandığını'' kabul etmiş bir şekilde tartışacağını söylüyorsun. Yukarıda da söyledim: Akla mugayir ayetleri nasıl rasyonelleştirirsen rasyonelleştir, nasıl kulp takıp da düzgün göstermeye çalışırsan çalış, bir yerden açık verir. Sen bir deliği kapatırsın, öbür taraf açılır. Ben sana açılan yeri gösteririrm. Yorgan kısa kardeşim, yamalı bohça. Ne yaparsan yap, akla mugayirlik bitmiyor. Evet bazı yasakları onlara has koymuştur Allah Azze celle.************* Demekki bazı yasakları onlara has koymuşsa, onların bir özelliği var yani? Bunu mu söylüyorsun? Yani onların seçilmiş halk olduğunu kabul ediyormusun? Adamlar özel muameleye tabi, bu durumda diğer insanlardan bir farkları var yani? Bunu mu demek istiyosun? Bakara Suresi 47 Ey İsrailoğulları!Size lütfettiğim nimetimi, sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın. Bakara Suresi 122 Ey İsrailoğulları!Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın.Ben sizi alemlerden daha üstün kılmıştım. Casiye Suresi 16 Yemin olsun, biz, İsrailoğullarına Kitap'ı, hükmetme gücünü, peygamberliği verdik, onları temiz yiyeceklerden rızıklandırdık ve kendilerini âlemler üzerine imtiyazlı kıldık. **************************** Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Burda sizinle anlama, anlamama polemiğine girmeyeceğim. Kimin yazıları anlaşılabilir ve açık ise, o kişi diğerlerinin düşüncelerini de anlayabiliryor ki, kendisininkileri de açık bir şekilde ifade edebiliyor demektir. Buna da okuyucular karar verir. Dini bilgim konusunda söyleyebileceğim şey, Şeyh değilim, ilahiyat profesörü değilim, ama yeterince dini bilgim var. Bilgim olmayan konularda da, bilgiye nasıl ulaşılabilir onu biliyorum ve gerektiğinde ulaşıyorum. Saygılar. Bellide oluyor (bilgiye ulaşma) vede o bilgiyi karşı tarafa nasıl sunma. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Nerde kaldı senin imtihanın? Bu nasıl imtihan, dedem soruyu yanlış yapmış ben cezalıyım?Nerde kaldı senin adil allahın? Yaşın yanında kuruyu da yakıyor? Ben verdiğim örneklerde sırf ceza kavramı üzerinde durmadım, yaptırım dedim, okumuyorsun bu bir. Topluma gelen yaptırım veya ceza(bazı şeyleri haram kılma) topluca gelmez umuma şamil olmassa bireylere tek tek gelirde sırf bir kaç kişiye yaptırımı esas alırsa vahyin umumiliği olmaz.Kanunun geçerliliği olmaz..! Bu iki. Ayrıca yine AÇIK VE NET çarpıttığın bir diğer husus, yaptırımların ''sırf bu dünya hayatına has'' olduğu ve adaletin tesis edilemeyeceğini vurgulamandır.Oysa senin başka yerlerde çelişki diyip burada yazmadığın bir şey var oda şu:Dünya hayatı bir imtihandır ve suçların cezası ''TEK TEK GÖRÜLECEKTİR'' Ama nerde? Ahirette.Demekki suçlar cezasıs kalmayacaktır. Ama dünya hayatında , toplumun düzeni için yaptırımlar umumi olmak durumundadır. Buda üç. Yukarıda da söyledim: Suç ve ceza bireyseldir. Suç ve ceza kollektiftir dediğin an, islam'ın temel felsefelerinden birini dinamitlersin: imtihan iddiasını yok edersin. Sen kendi fikirlerini dinamitlemekten başka ne yaptın Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Demekki bazı yasakları onlara has koymuşsa, onların bir özelliği var yani?Bunu mu söylüyorsun? Yani onların seçilmiş halk olduğunu kabul ediyormusun? Adamlar özel muameleye tabi, bu durumda diğer insanlardan bir farkları var yani? Bunu mu demek istiyosun? Evet aynen bunu söylüyorum. Nedeni şu: Bu bahsi geçen toplum peygamberlerin kendilerine geldiği ''ilm-irfan'' la yoğrulmuş kimseler olmaları sebebiyle, diğer insanlara nazaran seçilmiş ve önder şahsiyetlerdi.(buradaki seçilmişlik İLİM CİHETİYLE ZİYADELİKLERİNİ ANLATIR) Ama tüm bu ilim ve irfana zıt hareketler yapmaları, bunlara uygulanacak hükümlerin diğer insanlara/kavimlere uygulanacak hükümlerden daha ağır olmasına neden oldu. Zira akıl kabul ederki, ALİMİN SÜRÇMESİ ALEMİN SÜRÇMESİDİR, yani hukuku bilen birinin suç işlemesiyle , eğitim almamış bir vatandaşın suç işlemesi arasında fark vardır.Biri bir cihette bilmemekliğiyle (iyi niyet içtihadi kabulu) affa mazhar olabilecekken, hukuku bilen birinin mesela bir hakimin ''iyi niyet'' içtihadı ''bilmemekliğine '' bağlanmaz bağlanamaz. ************ Hala inat edecekmisin. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Bugün, Müslümanların, Hristiyanların, Musevilerin taptığı ilah, ibrani kabilesinin totemidir, evrenselleştirilmiş totemidir. Başka bişey değildir. Saygılar. bunu yadsıyan yok lakin kavramları farklı kullanıyoruz. tarihsel bir süreç ve İbrahimlede başlamamıştır. ONLAR: "Yahudi veya Hristiyan olun ki doğru yolu bulasınız" derler. De ki: "Hayır, [bizimki,] bâtıl olan her şeyden yüz çeviren ( ve Allah'tan başkasına ilahlık yakıştıranlardan olmayan İbrahim'in inanç sistemi(dir). Bakara;135 dedigimiz gibi yahudilik ve hıristiyanlık sonradan kotarılmıştır. Deyin ki: "Biz Allah'a inanırız; ve bize indirilene; ve İbrahim'e, İsmail'e, İshâk'a, Yakub'a ve onların soyundan gelenlere indirilene; ve Musa'ya, İsa'ya ve Rableri tarafından [diğer] tüm peygamberlere tevdî edilmiş olana [inanırız]; onların arasında hiçbir ayrım yapmayız. Ve biz O'na teslim olanlarız." 136 Kur'an'ın, tevrat ve incilden etkilendigi gibi iddialar ya da bu dinlerin İbrahim peygamberle ilişkilendirilmesi gayet dogru bir bakış açısı. Bunu yadsımak çocukların işi olabilir ancak tarihsel süreç son din/kitapla nihayete kavuşmuştur. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Ben verdiğim örneklerde sırf ceza kavramı üzerinde durmadım, yaptırım dedim, okumuyorsun bu bir. Seninle niye tartışıyorum bilemiyorum. İşin gücün polemik. Yaptırım veya ceza, nasıl istiyorsan öyle olsun, sonuç değişmez. Topluma gelen yaptırım veya ceza(bazı şeyleri haram kılma) topluca gelmez umuma şamil olmassa bireylere tek tek gelirde sırf bir kaç kişiye yaptırımı esas alırsa vahyin umumiliği olmaz.Kanunun geçerliliği olmaz..! Bu iki.Ayrıca yine AÇIK VE NET çarpıttığın bir diğer husus, yaptırımların ''sırf bu dünya hayatına has'' olduğu ve adaletin tesis edilemeyeceğini vurgulamandır.Oysa senin başka yerlerde çelişki diyip burada yazmadığın bir şey var oda şu:Dünya hayatı bir imtihandır ve suçların cezası ''TEK TEK GÖRÜLECEKTİR'' Ama nerde? Ahirette.Demekki suçlar cezasıs kalmayacaktır. Ama dünya hayatında , toplumun düzeni için yaptırımlar umumi olmak durumundadır. Buda üç. İki ve üş dediğin şeyler aynı şey: Umuma şamil ceza. Umuma şamil bir ceza olabilemez. Kurunun yanında yaş da yanar zihniyeti, ilkel bir zihniyettir. Semitik dinlerini inançları kapsamında sorarsak, suçsuz, günahsız, Yahudi çocukları sormayacaklar mı "Allah sen bizi neden falandan, filandan mahrum ettin, biz naaptık ki? Suçumuz ne? Hangi kusuru işledik de bize bu cezayı verdin?" Sen kendi fikirlerini dinamitlemekten başka ne yaptın [/b] Ben sana nasıl gösteriyorum kendi düşünceni nasıl dinamitlediğini? Sen de göster, becerebiliyosan. Saygılar Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 ben bu konuya cvp yasmıştım ama şartlananlar sadece kendilerinden olanlara iyi gidio brain diyorlar.. ve çoğunun tartişmaya katılmadığını biliyoruzz ..... bas gaza hesabı çalışmayalım... (asla hakaret kastım yok yalnızca mecazi knuşuyorum) saygılar Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 ben bu konuya cvp yasmıştım ama şartlananlar sadece kendilerinden olanlara iyi gidio brain diyorlar.. ve çoğunun tartişmaya katılmadığını biliyoruzz .....bas gaza hesabı çalışmayalım... (asla hakaret kastım yok yalnızca mecazi knuşuyorum) saygılar olsun iyi konuşuyorsun Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 bas gaza hesabı çalışmayalım... Ne bu foruma birisnin gazıyla geldim, ne de kimsesinin gazıyla yazıyorum. Ne de senin polemik laflarında doğru bildiklerimi yazmaktan vazgeçerim. Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 ben bu konuya cvp yasmıştım ama şartlananlar sadece kendilerinden olanlara iyi gidio brain diyorlar.. ve çoğunun tartişmaya katılmadığını biliyoruzz .....bas gaza hesabı çalışmayalım... (asla hakaret kastım yok yalnızca mecazi knuşuyorum) saygılar Asla hakaret kastim yok ama bu yorum cok gereksiz olmus. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2007 ben bu konuya cvp yasmıştım ama şartlananlar sadece kendilerinden olanlara iyi gidio brain diyorlar.. ve çoğunun tartişmaya katılmadığını biliyoruzz .....bas gaza hesabı çalışmayalım... (asla hakaret kastım yok yalnızca mecazi knuşuyorum) saygılar her başlığa bir yanıt vereceğiz diye kaidemiz yok zamanımız o kadar geniş değil hemfikir arkadaşlarımızla paylaşımlı olarak konulara yanıt veriyoruz ama onlar gerçek hayatta arkadaşımız değil, bu sanal ortamda fikir dostlarımız örneğin ben bir fikir dostumun verdiği cevapları yeterli gördüğüm zaman, konuyla ilgili bir şey yazmama gerek kalmıyor saygılar Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 ALINTIBakara Suresi 47 Ey İsrailoğulları!Size lütfettiğim nimetimi, sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın. Bakara Suresi 122 Ey İsrailoğulları!Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın.Ben sizi alemlerden daha üstün kılmıştım. Casiye Suresi 16 Yemin olsun, biz, İsrailoğullarına Kitap'ı, hükmetme gücünü, peygamberliği verdik, onları temiz yiyeceklerden rızıklandırdık ve kendilerini âlemler üzerine imtiyazlı kıldık. brain slapperin alıntısı.. sayın brain sanırım ben uyarımı yamıştım.. ayetleri alıp süreyi umursamıyorsunuz.. eğer ayetler tek tek olsaydı sureler olmazdı.. forum konuları gibi.... ya tüm sureyi ya da en azından o sayfadaki ayetleri tümden alırsanız ciddi ciddi tartışabiliriss.. her başlığa bir yanıt vereceğiz diye kaidemiz yok zamanımız o kadar geniş değil hemfikir arkadaşlarımızla paylaşımlı olarak konulara yanıt veriyoruz ama onlar gerçek hayatta arkadaşımız değil, bu sanal ortamda fikir dostlarımız örneğin ben bir fikir dostumun verdiği cevapları yeterli gördüğüm zaman, konuyla ilgili bir şey yazmama gerek kalmıyor saygılar haklısın... çünkü diyecek söz bulamıyorsunuz....... islam asla bilme karşı değildir..... bilimsel açık bulamıyorsunuz.. fikir açığı buluyorsunuz... saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 haklısın... çünkü diyecek söz bulamıyorsunuz....... örneğin ? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 brain slapperin alıntısı.. sayın brain sanırım ben uyarımı yamıştım.. ayetleri alıp süreyi umursamıyorsunuz.. eğer ayetler tek tek olsaydı sureler olmazdı.. forum konuları gibi.... ya tüm sureyi ya da en azından o sayfadaki ayetleri tümden alırsanız ciddi ciddi tartışabiliriss.. Nasıl alırsan al, İsrailoğullarını diğer insanlardan ayıran bir yaklaşım var, onlara özel statü ve özel muamele var. Bazı İslamcılar "İArtık hükmü kalmamıştır İsrailoğullarının seçilmişliğinin, zira onlar Allah'a iattat etmedi ve bu seçilmişlik özelliğini kaybettiler" diyorlar ve özrü kabahatinden büyük bir açıklama yapıyorlar. Yani "bir zamanlar" Allah İsrailoğullarını seçmişmiydi? haklısın... çünkü diyecek söz bulamıyorsunuz....... Cevap veremediğimiz tek bir hurafe söyle. islam asla bilme karşı değildir.....bilimsel açık bulamıyorsunuz.. fikir açığı buluyorsunuz... İdeoloji olan her düşünce bir şekilde bilime engel olur. Özellikle gelişime kapalı ideolojiler, yani dinler, bilimle çelişir. Çünkü mazeret hazırdır: İslami anlayışa ve terminolojiye uymadığı için bu deneyi yapmadık, bu düşünceyi yazmadık, bu kitabı basmadık, bu ifadeyi değiştirdik... vs.vs... Saygılar. Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Kusura bakmayın, Daha önceki yazıları okuyamadım, Fakat, İsrailoğullarının bir zamanlar seçilmiş olduğunun aksine bir iddia mı var? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.