Zıplanacak içerik

1999'da uçağın yanında poz veren havacılık tutkunu bir çocuk. 20 yıl sonra fotoğrafı yeniden yarattı

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

1999'da uçağın yanında poz veren havacılık tutkunu bir çocuk. 20 yıl sonra fotoğrafı yeniden yarattı

Gloria Fila çocukken uçaklar evden uzakta bir ev gibiydi.

Avusturya Havayolları'nda iş sırasında tanışan bir uçuş görevlisi ve pilotun kızı olan Fila, sık sık ebeveynlerinin iş gezilerine eşlik ediyordu. Uçak koltuğunda mutlu bir şekilde oynarken çekilmiş fotoğrafları var. En eski anılarından bazıları uçaklarla ilgiliydi ve çok küçük yaşlardan beri havada olmanın her dakikasını seviyordu.

Fila bugün CNN Travel'a "Her zaman heyecanlandım" dedi. “Uçakta korktuğum tek bir zamanı hatırlamıyorum.”

Fila'nın babası ticari uçuş yapmadığı zamanlarda kızını özel uçaklarla eğlence gezilerine götürürdü.

Fila, "Beni her zaman yanında götürürdü" diye anımsıyor. "Ve her zaman uçakla akrobasi yapmayı özellikle istedim, çünkü onu çok sevdim ve şimdiye kadarki en iyi şeydi."

Çocukluk fotoğrafı

f_webp

Genç Fila'nın, çocukluk çağındaki havacılık sevgisini temsil ettiğini düşündüğü, 1999 yılında henüz iki yaşındayken Maldivler'de tatilde çekilmiş bir fotoğrafı var.

Ön planda mavi kareli bir elbise giymiş ve çocuk karakteri Winnie in the Pooh şeklinde parlak sarı bir çantayı çeken Fila var. Arka planda bir Airbus A340 jeti var.

Fotoğraf, Fila ve ailesi, memleketleri Avusturya'nın Viyana şehrine dönmek üzere uçağa binmeden kısa bir süre önce çekildi.

Fila, "Bu bizim en sevdiğimiz aile fotoğraflarından biri" diyor.

Artık 26 yaşında olan Fila, ne zaman havacılığa olan aşkını anlatsa aklına bu fotoğraf geliyor.

Maldivler tatilinde çok küçük olduğundan fotoğrafın çekildiği anı hatırlamıyor.

Fila, "Ama bu gezinin bazı kısımlarını hatırlıyorum; çünkü ebeveynlerimden biri orada görevdeydi, diğeri de benimle birlikte oraya uçuyordu" diyor. “Çok küçük olmama rağmen bu geziyle ilgili gerçekten harika anılarım var.”

Fila üniversiteden mezun olduğunda Avusturya'da bir bankada çalışmaya başladı. Her zaman havacılıkta çalışmak istemişti ama yaşı ilerledikçe bunun sadece ailesinden miras kalan bir hayal olup olmadığını merak etmeye başladı.

Fila, kendi deyimiyle önce başka bir alanda çalışıp kontrol etmenin "büyük önem taşıdığına" karar verdi. “Havacılığı sırf ailem yüzünden mi seviyorum, yoksa kişisel olarak ben de gerçekten onlar kadar seviyorum?”

“Fakat bir buçuk yıl sonra dedim ki, ‘Tamam, bu kadar, ofis işimi bırakacağım. Ve sonunda gerçekten sevdiğim şeyin peşinden gideceğim,” diye anımsıyor Fila. “İşte o zaman uçuş görevlisi olmaya karar verdim.”

Hayalimdeki iş

Fila, 2022'de Avusturya Havayolları uçuş görevlisi olmaya hak kazandı. İşini hemen sevdi. 30.000 feet'te çalışmak doğru geldi. Fila her gün işe gittiğinde kendini şanslı hissediyordu.

“Uçaklar hayatımdaki en güncel şeydi ve genel olarak havacılık. Bugün bile onu gerçekten çok seviyorum; benim için işimi gerçekten çok özel kılan da bu," diyor Fila.

Ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen yolcularla ve benzer düşüncedeki mürettebat üyeleriyle tanışmayı da seviyor.

“Her zaman aynı meslektaşlarımızla uçmuyoruz. Yani kafamız karışıyor ve aslında her seferinde yeni insanlarla tanışıyorsunuz. Ancak hepimiz aynı tutkuyla işe alındık” diyor Fila.

Fila ne zaman Avusturya Havayolları'nın beyaz ve kırmızı vurgulu uçağına binse, kendini o çocukluk fotoğrafını düşünürken buluyordu.

Daha sonra, işe başladıktan birkaç ay sonra Fila'nın aklına bir fikir geldi; 20 yıl sonra ekip arkadaşlarının yardımıyla fotoğrafı yeniden yaratacaktı. Bir gün vardiyanın sonunda Fila, cep telefonunda kayıtlı fotoğrafın bir fotoğrafını birkaç meslektaşına gösterdi ve 2022 versiyonunu çekmesine yardım edip edemeyeceklerini sordu.

Fila bu sefer bir kez daha ön planda, kırmızı Avusturya Havayolları üniformasını gururla giyiyor. Bavulunun şekli şık ve koyu renkli, çok sevilen bir çocukluk karakterine benzemiyor. Ve arka planda, arkasındaki uçak, Viyana Havalimanı'na park edilmiş bir A340 yerine bir A320'dir.

Fila, yeniden oluşturulan fotoğrafı, onu seven ailesine gönderdi. Fila'nın havacılığa geçişini "süper desteklediğini" söylediği ebeveynleri, kızlarının en sevdikleri fotoğraflarından birinin yeniden canlandırılmasından özellikle memnun kaldı.

Bir hayali gerçekleştirmek

Takip eden aylarda Fila, uçuşlardaki aksamalar sırasında düzenli olarak iki fotoğrafı (orijinal ve rekreasyon) diğer mürettebata gösterdi. Bir keresinde bunları Avusturya Havayolları'nın merkez ofisinde ay ışığına çıkan bir uçuş görevlisine göstermişti. Bu meslektaşı iki fotoğrafı beğendi ve çekimleri havayolunun sosyal medya hesaplarında paylaşıp paylaşamayacaklarını sordu.

Fila bu isteği yerine getirmekten fazlasıyla mutluydu. Onun için bu iki resim çok kişisel. Ama aynı zamanda daha genel, evrensel bir mesaj da taşıyorlar: Çocukluk benliğinizle bağlantıda kalmanın önemi ve çocukluk hayallerinizi, ulaşılamaz gibi hissetseler bile gerçekleştirecek kadar cesur olmanın önemi hakkında.

Fila, "Kişinin ne olursa olsun bunu denemesini, peşinden gitmesini kesinlikle tavsiye ederim" diyor. “Sonunda gerçekten sevdiğiniz şeyi yaptığınızda veya bulduğunuzda, bence bundan daha iyi bir duygu olamaz.”

Fila, kendisinin önümüzdeki yıllarda havacılıkta çalışacağını düşünüyor ve fotoğrafı gelecekte yeniden yaratmayı çok istiyor.

"Bu harika olurdu" diyor.

Kaynak: CNN

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.