Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pentagon destekli havacılık firması Hermeus, ses hızının beş katı olan 3.850mph hıza ulaşabilen 20 yolculu jet planını açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Pentagon destekli havacılık firması Hermeus, ses hızının beş katı olan 3.850mph hıza ulaşabilen 20 yolculu jet planını açıkladı

ABD Hava Kuvvetleri ile 30 milyon dolarlık sözleşmesi bulunan Hermeus, New York'tan Paris'e 90 dakikada uçabilecek yolcu uçağı yapmak istiyor

Hermeus_Hangar-5.jpg

Uçak, ses hızının yaklaşık beş katı olan 3.850 mil/saat hızla gidecekti.

Şirketin hava soluyan tahrik sistemi tasarımını içeren prototip drone gelecek yıl test edilecek

Pentagon'un desteklediği bir havacılık firması, New York'tan Paris'e sadece 90 dakikada gidebilecek ve saatte 3.850 mil hızla uçabilecek bir yolcu jeti yapmayı umuyor.

Halcyon_Flight.jpg?format=1500w

Merkezi Atlanta, Georgia'da bulunan Hermeus'un, ses hızının beş katı olan Mach 5 hızına ulaşabilen 20 koltuklu bir uçak geliştirme konusunda büyük hedefleri var.

Şirket şu anda ABD Hava Kuvvetleri'nden 30 milyon dolarlık bir sözleşme aldıktan sonra Quarterhorse adı verilen insansız insansız hava araçlarının prototipini üretiyor. Quarterhorse'un ilk test uçuşunu 2024 yılında gerçekleştirmesi planlanıyor.

Hermeus CEO'su AJ Piplica, Forbes'a projenin iddialı doğasına rağmen 'işle ilgili zorlukların aslında asıl zor olanlar olduğunu' söyledi.

'Yolcu uçağı geliştirmek için milyarlarca dolar toplamayacaksınız' dedi.

Darkhorse_Flight.jpg?format=1500w

Şirket, 2018 yılında 'hava yolculuğunu radikal bir şekilde hızlandırmak için' kuruldu.

Hipersonik yolcu uçağına giden yolda Hermeus, teknolojiyi küçümseyen ve acil ulusal güvenlik sorunlarını çözen bir dizi otonom uçak geliştirmek için ABD Hava Kuvvetleri ve NASA dahil devlet kurumlarıyla ortaklık yapıyor.

'Bu ürünler, güvenli ve konforlu ticari uçakların sertifikalandırılması, üretilmesi, işletilmesi ve bakımının yapılması için gerekli verileri ve güveni sağlar.'

Quarterhorse 'dünyanın en hızlı uçağı' olarak ilan ediliyor ve şirketin teknolojisini ve malzemelerini test etmesine olanak sağlayacak.

Hermeus ayrıca 2026'da uçuş testi yapacak bir 'Darkhorse' uçağı da geliştiriyor. Şirketin değeri 400 milyon dolar ve 119 milyon dolar topladı.

Quarterhorse_Runway.jpg?format=1500w

Son süpersonik yolcu jeti, 2003 yılına kadar çalıştırılan turbojet motorlu bir uçak olan Concorde'du.

Mach 2,04'te (seyir yüksekliğinde 1,354 mph veya saatte 2,180 k) ses hızının iki katından fazla maksimum hıza sahipti ve 92 ila 128 yolcuyu ağırlayabiliyordu.

İlk kez 1969'da uçuruldu ancak ticari bir uçak kadar uygulanabilir olduğunu kanıtlamak için daha fazla test yapılması gerekiyordu.

Concorde 1976 yılında hizmete girdi ve sonraki 27 yıl boyunca uçmaya devam etti.

Ticari olarak çalıştırılan iki süpersonik nakliye aracından biridir.

Diğeri ise güvenlik ve bütçe sorunları nedeniyle yerden indirilip kullanımdan kaldırılmadan önce çok daha kısa bir süre çalışan Sovyet yapımı Tupolev Tu-144'tür.

Concorde, İngiliz-Fransızca kapsamında Aérospatiale ve British Aircraft Corporation (BAC) tarafından ortaklaşa iklimlendirilerek üretilir.

Concorde'un uyum veya birlik anlamına gelen adı, projede İngiltere ile Fransa arasındaki işbirliğini yansıtıyor.

Temmuz 2000'de Paris'ten New York'a giderken Air France Concorde uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra motor patlaması nedeniyle düştü ve uçağın 109 kişi tamamı ile yerdeki dört kişi öldü.

British Airways ve Air France'ın Concorde filoları bir soruşturma nedeniyle yere indirildi ve ne kadar Kasım 2001'deki güvenlik yükseltmesinin ardından Londra ve Paris'ten transatlantik uçuşlar yeniden başlasa da bu uzun sürmeyecekti.

Nisan 2003'te küresel ekonomik sorunlar ve 11 Eylül sonrasındaki yolcu sayılarındaki keskin düşüş nedeniyle Concorde'un hizmet dışı bırakılacağı açıklandı.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.