Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın en büyük yılanı hangisidir? En uzun ve en ağır yılanlarla tanışın


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın en büyük yılanı hangisidir? En uzun ve en ağır yılanlarla tanışın

constrictor-2808200.jpg

Dünya üzerinde 3.000'den fazla yılan türü bulunan bu pullu sürüngenlerin boyutları yalnızca birkaç santimetreden onlarca feet'e kadar ulaşabilir. Britannica'ya göre dünyada tanımlanan en küçük yılan, yetişkin uzunluğu yalnızca 4,1 inç'e ulaşan Barbados iplik yılanıdır.

Minik bir yılan sevimli görünse de devasa bir yılanın düşüncesi kabuslardan çıkmış bir şey olabilir. Pitonlardan boa yılanlarına, anakondalara kadar yılanlar, hayal gücünüzün ötesinde uzunluk ve ağırlıklara sahip olabilir.

Peki pastayı dünyanın en büyüğü olarak hangi yılan alır?

Dünyanın en büyük yılanı hangisidir?

Doğa Tarihi Müzesi'ne göre ağsı piton dünyadaki en uzun yılandır. Ortalama olarak bu yılanın uzunluğu yaklaşık 6,25 metreye veya 20,5 fite ulaşır.

Kaydedilen en uzun ağsı piton 1912'de keşfedildi ve 10 metre veya yaklaşık 32,8 fit uzunluğunda ölçüldü. Doğa Tarihi Müzesi, bu yılanın bir zürafanın boyundan daha uzun olduğunu söylüyor. Esaret altında tutulan en büyük ve en ağır ağsı piton, 7,67 metreye veya yaklaşık 25 fit uzunluğa ulaşan ve 158,8 kilogram veya yaklaşık 350 pound ağırlığındaki Medusa'ydı.

Ağsı pitonlar güneydoğu Asya'da, özellikle yağmur ormanlarında, ormanlık alanlarda ve otlaklarda bulunur. Doğa Tarihi Müzesi'ne göre Singapur ve Endonezya gibi ülkelerde bu pitonlar kanalizasyonlarda da tespit edildi.

Dünyanın en ağır yılanı hangisidir?

Doğa Tarihi Müzesi'ne göre yeşil anakonda dünyanın en ağır yılanıdır.

National Geographic, bu yarı su yılanlarının ağırlığının 550 pound'a kadar çıkabileceğini belirtirken, Doğa Tarihi Müzesi'ne göre bu anakondanın en ağırının 227 kilogram veya yaklaşık 500 pound olduğu kaydedildi.

Yeşil anakondalar Güney Amerika ve Trinidad'da, özellikle bataklıklar, bataklıklar, yavaş akarsular ve nehirler gibi su kütlelerinde bulunur.

Anakondadan daha büyük bir yılan var mı?

Evet, anakondadan daha büyük bir yılan var. Ağsı bir pitonun uzunluğu yeşil bir anakondadan daha uzundur. National Geographic'e göre genellikle yeşil anakondaların uzunluğu 20 ila 30 feet arasındadır.

Ağsı piton yeşil anakondadan daha uzun olsa da ikincisi daha ağırdır. Ağsı pitonlar yeşil anakondalardan daha derili olma eğilimindedir. Cotswold Yaban Hayatı Parkı ve Bahçeleri'ne göre ortalama olarak ağsı pitonların ağırlığı yaklaşık 158 kilogram veya 350 poundun altındadır.

Yılan avcıları 'Florida Python Challenge' ile akın ediyor: Yıllık 'çıkarma yarışmasının' en iyi fotoğrafları

Titanoboa yaşıyor mu?

Hayır, Titanoboa hayatta değil. Soyu tükenmiş yılan, yaklaşık 66 milyon ila 56 milyon yıl önce Paleosen Dönemi'nde yaşadı ve Britannica'ya göre "Yılanlılar alt takımının bilinen en büyük üyesi" olarak kabul ediliyor.

Britannica, ortalama bir yetişkin Titanoboa'nın 13 metre veya 42,7 fit uzunluğunda ve yaklaşık 1.135 kilogram veya 1,25 ton ağırlığında olduğunun tahmin edildiğini söylüyor. Modern yılanlarla karşılaştırıldığında, doğrulanabilir uzunluğu 9,6 metreyi veya yaklaşık 31,5 fiti aşan hiçbir canlı yılan tespit edilmedi.

Florida Doğa Tarihi Müzesi'ne göre Titanoboa, 65 milyon yıl önce dinozorların neslinin tükenmesinden sonra ve yaklaşık 23 milyon yıl önce Megalodon'un ilk ortaya çıkışına kadar dünyadaki en büyük yırtıcı hayvandı.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.