Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Modern Toplumun Hemen Kurtulması Gereken 15 Şey


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Modern Toplumun Hemen Kurtulması Gereken 15 Şey

red-2312548.jpg

Toplumun karmaşık dokusunda hem bizi birbirimize bağlayan canlandırıcı ipler hem de refahımızı tehdit eden yıkıcı unsurlar vardır. İnsanlık dikkate değer ilerlemeler kaydetmiş olsa da, varoluşumuzun dokusunu zehirleyen faktörleri kabul etmek ve bunlarla yüzleşmek esastır. Psikolojik olaylardan sistemik sorunlara, toplumumuz için zararlı olan unsurlardan bazıları burada.

Aşırı Güven ve Dar Görüşlülük

Bertrand Russell'ın içgörüsü bize, sarsılmaz kesinliğin, özellikle aptallar ve fanatikler arasında bölünmeye, ilerleme eksikliğine ve hatta çatışmaya yol açabileceğini hatırlatır. Toplum, alçakgönüllülük ve açık fikirlilik geliştiğinde gelişir ve farklı bakış açıları için alan sağlar.

Eğlence Olarak Siyasallaşma

Siyasetin, insanların takımlarını sorgulamadan desteklediği spor benzeri bir gösteriye dönüşmesi, kutuplaşmaya ve politikaları ve adayları eleştirel bir şekilde değerlendirememeye yol açar. Bağırarak kibrit ve şeytanlaştırma sadece anlamlı söylemi engeller.

Sosyal Medyanın Karanlık Yüzü

Sosyal medya dünyayı birbirine bağlarken, mevcut biçimleri yankı odalarını besleyebilir, yanlış bilgi yayabilir ve siber zorbalık ve kültürü iptal etme gibi zehirli davranışları körükleyebilir.

Üretilmiş Öfke

Kamu duyarlılığının kişisel kazanç veya siyasi saiklerle manipüle edilmesi, gerçek meseleleri ele almaktan uzaklaştıran sürekli bir öfke ortamı yaratır.

Sorumsuzluk

Eylemlerin sonuçlarının dikkate alınmadığı bir toplum, güveni aşındırır ve zararlı davranışların kontrolsüzce devam etmesine izin verir.

Yetersiz Eğitim

Kaliteli eğitime erişimin olmaması, cehaleti besleyerek ve eleştirel düşünmeyi engelleyerek toplumsal ilerlemeyi sınırlayabilir.

Savunmasız Bireylerin Sömürülmesi

Çocukların masumiyetinden beslenen pedofiller, kendi tatminleri için ömür boyu sürecek bir travma yaşayarak insanlığın en karanlık yüzünün somut örneğidir.

Propaganda ve Yanlış Bilgi

Çarpıtılmış bilgilerin kasıtlı olarak yayılması, kurumlara olan güveni baltalar ve kazanılmış çıkarlara hizmet etmek için kamu algısını manipüle edebilir.

Narsisizmin Yükselişi

Kişisel öneme ve kişisel kazanca aşırı odaklanmak, empati ve kolektif refahın arka planda kaldığı parçalanmış bir topluma yol açabilir.

Kıskançlık ve Küskünlük

Mutluluğu kutlamak yerine başkalarının mutluluğundan mutsuzluk çıkaran insanlar, neşenin azaldığı zehirli bir ortama katkıda bulunurlar.

Materyalist Esneme

Statü kazanmak için maddi varlıklarla gösteriş yapmak, sağlıksız bir tüketim ve memnuniyetsizlik kültürünü körükleyebilir.

Kâr Odaklı Sağlık

Merhamet yerine kâr odaklı bir sağlık sistemi, tıbbi bakıma eşitsiz erişime yol açabilir ve toplumsal eşitsizlikleri şiddetlendirebilir.

Bencillik

Bireysel çıkarlar sürekli olarak ortak iyiye ağır bastığında, işbirliği ve karşılıklı destek zarar görür.

Sansasyonel 24 Saatlik Haber Döngüleri

Kâr amacı güden haber kaynakları, olgusal habercilik yerine sansasyonelliğe öncelik verebilir ve bu da bilgili ancak endişeli bir kamuoyuna yol açabilir.

Dini Aşırıcılık

Dini inançların aşırılık yanlısı yorumları nefreti, hoşgörüsüzlüğü ve hatta şiddeti körükleyerek toplumları dini çizgilere göre bölebilir.

Kaynak: Everyday Chirp

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.