Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Nedense Atatürkcülere camur atanlar,Ermeni soykirimi olmadi diyen Dogu Perincek'in Isvicrede yargilanacagindan tekbir kelime ile olsun bahsetmemektedirler.Neden bu aymazlik acaba?Nerede devrimciler,nerede Hrant Dink'i kendi davalari icin kullananlar,nerede özgür düsünce savunuculari,ne oldu neden Isvicre protesto edilmiyor,neden hepimiz Dogu Perincek'iz diye bagiran yumruk sallayan yok,nerede Devrimci ISCI Sendikasi DISK;neden Dogu Perincek icinde maddi manevi katkida bulunmuyor aynen Hrant Dink icin oldugu gibi.Neden???

saygilarla

:clover:

Gönderi tarihi:
sana daha hiçbir şey söyleyemiyorum isyancı

çünkü anlamamazlıkta ısrar ediyorsun. doğu perinçek'in geçmişi beni ilgilendirmiyor. beni şu an ne yapmakta olduğu ilgilendiriyor. aç cumhuriyet gazetesini oku. bütün gerçek ulusalcılar orada.

doğu perinçek'i kara kaşı kara gözü için, adı doğu perinçek olduğu için savunmuyoruz. ayrıca biz doğu perinçek'i de savunmuyoruz. biz sadece doğu perinçek'in söylediği bir şeyin arkasında duruyoruz ve bu bence çok doğal.

ben sana "doğu perinçek konusunda emin değilim geçmişte 'ermeni soykırımı vardır' deyip demediğini bilmiyorum" diyorum.

peki doğu perinçek'i neden savunuyorum?

hemen cevap vereyim.

orhan pamuk'un 301'den yargılandığı davayı hatırlarsın heralde. o davaya o çok savunulan AB'den gözlemciler gelmişti. adliyenin önünde "düşünce özgürlüğü" şovu yapmışlardı. türkiye'yi kınayan açıklamalarda bulunmuşlardı. oysa orhan pamuk hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan bir biçimde "biz 1.500.000 ermeni 30.000 kürt öldürdük" demişti. bu bir düşünce değil bir suçlamaydı. ama o zaman AB temsilcileri ayağa kalkmıştı "orhan pamuk'u yargılayamazsınız, kimse düşüncesinden dolayı yargılanamaz. hani demokrasi, hani insan hakları, hani çağdaşlık? türkiye AB yolunda ağır bir yara ve çok kötü bir not almıştır" diye bas bas bağırmışlardı hatırladın değil mi?

peki doğu perinçek isviçre'de hapis ve para cezasına çarptırılırken nerede şimdi o "çağdaşlık demokrasi insan hakları düşünce özgürlüğü savunucuları"? hani neredeler? üstelik doğu perinçek mahkemeye yanında 90 kilo belgeyle gidiyor, ama mahkeme o belgelerin 10 gramına bile bakmıyor.

işte ben bu yüzden doğu perinçek'in yanındayım. bir şeyi söylerken yanında kanıtını da sunduğu için. mahkeme o kanıtları inceler ya da incelemez o benim umrumda değil. ama benim gözümde doğu perinçek belgesiyle gerçeğiyle savunmasını yapmıştır. orhan pamuk da "biz 1.500.000 ermeni oldürdük derken herhangi bir hkanıt sunsaydı ortaya o zaman düşünürdüm "hakikatten doğru olabilir mi acaba" diye

şimdi gelelim senin sözünü ettiğin ermeni kaynaklarına. onların hepsi yalan dolandan ibaret. çünkü o belgelere göre biz 1.500.000 ermeni öldürdük. oysa o dönemde yaşayan ermenilerin sayısı en fazla 1.100.000'di bunların yaklaşık 700.000'i göç ettirildi. göç sırasında savaş durumu, salgın hastalıklar, iklim koşulları ve açlık gibi nedenlerle büyük bir kısmı ne yazık ki hayatını kaybetti. geri kalanlar (yanlış bilmiyorsam sayıları 250.000 civarı) sağ sağlim yerleştirildi.

ermenilerin göç ettirilmeyen kısmından 150.000'i göç etmedikleri için yerlerinde kaldı. geri kalan 250.000 kişinin ise katıldıkları çatışmalarda (doğu anadolu'da rus ordularının önünde katıldıkları türk katliamları gibi bir çok çatışmaya katıldılar. bir kısmı da osmanlı ordusundaydı. bak dikkat et ermenilerin yaptığına soykırım değil katliam diyorum) hayatını kaybettiği söyleniyor.

bugün cumhuriyet gazetesinde yeni bir yazı dizisi başladı ermeni sorunu ile ilgili. istersen bir göz at. orada gerçekler bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriliyor. yazı dizisinin asıl amacı ocak 2007'de amerikan kongresine gelen ermeni soykırımını tanıyan yasa tasarısını eleştirmek. arada soykırım iddiaları ile ilgili önemli bilgilar de veriliyor.

bu arada "bu ülkede türk oldukları halde sadece meshepleri farklı olduğu için aleviler katledildi buna bakarak ermeni soykırımının yapıldığını ispat etmek mümkündür ancak bunun olmamış olmasını diliyorum" diyorsun.

bir şey söyleyeyim mi? senin hakikatten tarih bilgin sıfırın altında.

osmanlı imparatorluğu bir ulus imparatorluğu değil sünni bir ümmet imparatorluğuydu. ancak ilginçtir. bu ülkede ayrımcılık hristiyanlara ve yahudilere değil meshepleri farklı olan müslümanlara yapılmıştır. hristiyanların ermenilerin ve yahudilerin ise daha fazla ayrıcalığı vardı. bunun kanıtını geçen yazımda vermiştim ama istersen bir daha, bu sefer ayrıntılı olarak anlatayım.

osmanlı'da devşirme sistemi vardı. neydi bu devşirme sistemi? gayri-müslim ailelerin çocukları o ailelerden alınır, önce müslüman yapılır, sonra medreselerde sıkı bir eğitimden geçirilerek devlet kademesinde üst mevkilere çıkarılır. en güzel örneği sokullu mehmet paşa'dır. sokullu bir devşirmedir. yanlış bilmiyorsam hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, o dönem osmanlı'da benimsenen yayılacı ve yerleşmeci politikanın bir ürünü olarak istanbul'a getirilerek müslüman edilmiş, medresede okutularak devletin en üst kademesine getirilmiştir. hatta derler ki, "anuni'nin sadrazamı olan sokullu, kanuni'den daha çok devlet işleriyle uğraşırdı", kanuni'nin öldüğü zigetvar seferini padişah'ın öldüğünü askerden saklayarak kanuni'nin ölümünden sadece 1 gün sonra zaferle tamamlayan sokullu, osmanlı'nın bir cihan imparatorluğu olmasındaki en önemli kişilerden biridir. ama sonuç olarak bu adam bir devşirmedir.

sokullu sadece 1 örnek. bunun daha nice örnekleri var... hem sen biliyor musun ki orhan gazi'den sonra hiçbir osmanlı padişah'ı öz be öz türk değildir? orhan gazi dahil bütün osmanlı padişahları haremlerindeki devşirme kızlarla evlenmiş ve onlardan çocuk sahibi olmuşlardır. hatta 1. murat (yanlış hatırlamıyotumdur umarım. yanlış yaptığım yerleri arkadaşlarımızın düzeltmesi önemle rica olunur) bizans imparatoru kantakuzen'in kızı ile evlenmiştir.

yani osmanlı'da azınlıklar devletin üst kademelerinde görev yapmıştır. buna ermeniler de dahildir. aralarında osmanlı mebusan meclisi'nde mebus olan, hatta ve hatta nazırlık yapanlar da vardır. eğer gerçekten osmanlıda yabancı azınlıklara karşı bir soykırım politikası olsaydı öncelikle mebusan meclisinden başlarlardı.

bu anlattıklarım bütün bilimselyayınlarda vardır. bakın üstüne basa basa söylüyorum bilimsel yayın. Bİ-LİM-SEL

bu yazıyı birkaç defa okuduktan sonra iyice düşün ve neye isyan edeceğine öyle karar ver.

Arkadasim tavsiyen icin tesekkürler, Cumhuriyetten gercek ulusalcilari taniyabilecegimi izah ettigin icin. Soruyorum size, sahte ulusalcilardami var? varsa kimler bunlar, lütfen bir kac isim verin de ögrenelim. Bildigim kadariyla Dogu Perincek 'te ulusalci gecinenlerden, hatta bir tv yayini bile var "ULUSAL". Perincek'in ismini de Cumhuriyet gazatesinde okuyabilecemmi acaba cok merek ediyorum. Hadi su sahte ulusalcilari taniyalim bakalim.

Gönderi tarihi:

Perinçek moda olan neyse veyahut hangi akım ülkede güçlüyse ondan beslenmeye çalışan bir adam.

Dün "Türkiye Kıbrısta işgalcidir " der bugün vatan sınırı Kıbrıs'tan başlar der.

Dün Apo ile görüşür dağlarda, bu gün senden benden fazla Anti PKK cı kesilir.

Dün Kemalist olmayı bir kusur bir mazeret olarak görür. Bugün herkesten fazla Kemalist kesilir.

Dün Ermenilerin nasıl katledildiğinden bahseder. Bu gün tam tersinden.

İsviçredeki tavrınıda zerre samimi bulmuyorum.

Gönderi tarihi:
Arkadasim tavsiyen icin tesekkürler, Cumhuriyetten gercek ulusalcilari taniyabilecegimi izah ettigin icin. Soruyorum size, sahte ulusalcilardami var? varsa kimler bunlar, lütfen bir kac isim verin de ögrenelim. Bildigim kadariyla Dogu Perincek 'te ulusalci gecinenlerden, hatta bir tv yayini bile var "ULUSAL". Perincek'in ismini de Cumhuriyet gazatesinde okuyabilecemmi acaba cok merek ediyorum. Hadi su sahte ulusalcilari taniyalim bakalim.

eğer sen benim tavsiyeme uysaydın dün cumhuriyet gazetesini alır ve köşe yazarlarının doğu perinçek'in davranışı ile ilgili yorumlarını okurdun.

bu arada sana bazı sahte ulusalcı isimleri vereyim:

başbakan recep tayyip erdoğan'ın bir ulusalcı değil şeriatçı ve ümmetçi olduğunu biliyorsundur heralde..

mesela süleyman demirel'i de bilirsiniz. ulusalcı geçinir ama uzaktan yakından alakası yoktur.

örnekler daha da ç.oğaltılabilir ama benim aklıma gelen şimdilik bunlar

Gönderi tarihi:
eğer sen benim tavsiyeme uysaydın dün cumhuriyet gazetesini alır ve köşe yazarlarının doğu perinçek'in davranışı ile ilgili yorumlarını okurdun.

bu arada sana bazı sahte ulusalcı isimleri vereyim:

başbakan recep tayyip erdoğan'ın bir ulusalcı değil şeriatçı ve ümmetçi olduğunu biliyorsundur heralde..

mesela süleyman demirel'i de bilirsiniz. ulusalcı geçinir ama uzaktan yakından alakası yoktur.

örnekler daha da ç.oğaltılabilir ama benim aklıma gelen şimdilik bunlar

tavsiyene uymak isterdim , ama bulundugum ülkede cumhuruyet gazetesi malesef yok. hemen kizmanizada gerek yok arkadasim. Lütfen söyleyin, kisaca cumhuriyette Perincek hakkinda yazilkanlarida ben de ögreneyim. Sunuda bilmek isterdim sizin agzinizdan, sayin perincek'te gercek ulusalcilar arasindami? Ve Türksolu dergisini cikartan kesimler demi sizce gercek ulusalci? Saymis oldugunuz iki ismi herkes biliyor ve onlarin ne oldugu bellei. Ama devrimci, demokrat gecinen sahteleri sizden ögrenmek isterdim dogrusu. Akliniza sadece bu ikisi geldigine göre, fazla sahte ulusalci yok gibi görünüyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.