Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu 15 Ülke O Kadar Güvenli ki Kapılarınızı Açık Bırakabilirsiniz


Önerilen İletiler

  • Admin

Bu 15 Ülke O Kadar Güvenli ki Kapılarınızı Açık Bırakabilirsiniz

Daha güvenli bir dünya, gezginler, aileleri olanlar ve diğer her türlü insan için bir önceliktir. Güçlü ekonomileri, silahlı ölümleri önleyen yasaları ve siyasi istikrarı ile birçok ülke seyahat etmek ve içinde yaşamak için güvenlidir. Öyleyse, yaşamak veya seyahat etmek için dünyadaki en güvenli ülkelerden bazılarının bir listesine bakalım.

1. İzlanda

iceland-2111811.jpg

İzlanda dünyanın en güvenli ülkesi olarak geliyor. Son on dört yıldır bir numarada yer alıyor ve tüm vatandaşlar arasında eşitlik sunan büyük yasalarla bunu düşük tutuyor gibi görünüyor. Ayrıca silahsız kuyusu, eğitimli polis gücü var ve ordusu yok. Sadece 340.000 kişilik bir ülke olan İzlanda, birçok kişiye doğal güzellikler ve keşfedilecek bir yer sunuyor.

2. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak bu listede ikinci sırada yer alıyor. Sevmeyenler için tehlikeli hayvanları ve özellikle yılanları yoktur. Turistik bölgelerde en az küçük çaplı hırsızlıkla düşük suç oranı var ama hepsi bu. Bu ülkenin fantastik güzelliği, turistlere bolca macera ve görülecek ve yapılacak şeyler sunuyor.

3. İrlanda

İrlanda dünyada yükseldi ve dünyanın en güvenli ülkelerinden biri haline geldi. Geceleri yollarda olduğu gibi sizi uçurumdan aşağı sürmenize neden olabilecek bazı tehlikeli kısımları vardır, bu yüzden dikkatli olun. Aksi takdirde, turistik bölgelerde küçük çaplı hırsızlıklar olabilir, ancak barlara sadık kalırsanız, dost canlısı yerel halk tarafından karşılanırsınız. İrlanda'nın bu listede olması şaşırtıcı değil.

4. Sınır

Danimarka vatandaşları arasında mutluluk yaşıyor. Herkes için eşitlik, güçlü bir sorumluluk duygusu ve insanların dürüstlüğüne ve güvenilirliğine değer verme konusunda ortak görüşlere sahiptirler. Tüm vatandaşları için hayati özen, herkesin ilgilenilmesini sağlamak, insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar.

5. Avusturya

Avusturya güzellik ve mimariyle dolu ve ziyaret etmek için güzel bir yer. İnsanları çok kibar ve arkadaş canlısı, bu da onu harika bir ülke yapıyor. Diğer birçok ülke gibi yankesiciler olabilir, ancak Avusturya, düşük suç oranı ve Avusturyalıların çok yönlü doğası nedeniyle bu listede üst sıralarda yer alıyor.

6. Portekiz

Portekiz, dünyadaki bu güvenli ülkeler listesinde her zaman üst sıralarda yer almıyordu. Son on yılda arttı, daha iyi bir ekonomi, daha az işsizlik ve suç oranını desteklemek için daha iyi bir polis gücü yarattı. Şimdi ziyaret etmek için güzel bir ülke ve ziyaret edilecek en dost ülkelerden biri. Aynı zamanda emekli olmak için en iyi yerlerden biridir.

7. Slovenya

Slovenya, dünyanın en az değerlendirilen ülkelerinden biridir. Bled Gölü'nden muhteşem dağlara kadar doğal güzelliğe sahiptir. Yugoslavya'nın düşüşünden bu yana, Slovenya vatandaşları için güvenli bir ülke yaratmaya ve daha birçok insan için harika bir seyahat yeri sağlamaya çalışıyor.

8. Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti bira, kaleler ve güzel manzaralarla tanınır. Şiddet içeren suç oranını iyileştirdi ve hiçbir terör vakası yok. Ülke ayrıca doğal afetlerden nispeten güvenlidir. Yüksek ekonomik büyümesi, mükemmel sağlık hizmetleri ve daha birçok hizmetiyle Çek Cumhuriyeti ziyaret etmek ve yaşamak için harika bir yerdir.

9. Singapur

Singapur birçok nedenden dolayı bu konuda. Bir şey, çok fazla suçun olmadığı, yürünebilir bir şehir olmasıdır. Şehir, bölgedeki diğer birçok ülkeye kıyasla tertemiz. Yalnız gezginler, sakinler ve aileler için yüksek güvenlik derecesine sahiptir. Katı yasalar nedeniyle, Singapur dünyanın en güvenli ülkelerinden biri haline geldi.

10. Japonya

Japonya, yıllardır en güvenli ilk on ülke arasında yer almaktadır. Düşük suç oranı nedeniyle, neredeyse hiçbir siyasi huzursuzluk ve uluslararası çatışmalar onları hiç etkilemedi. Japonya, silahsız, mükemmel sağlık hizmetleri, altyapısı ve ekonomisiyle insanları güvende tutmak için harika bir iş çıkarıyor. Tokyo, 2019'da dünyanın bir numaralı en güvenli şehri seçildi.

11. İsviçre

İsviçre, Alpler, peynir ve saatleriyle tanınır. Aynı zamanda dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Ülkenin %60'ını çevreleyen Alpler ile insanlar yazın yürüyüş, kışın ise kış sporları yapabilmektedir. AB'nin bir parçası değiller ve Avrupa'nın en pahalı ülkelerinden biri olabilirler, ancak düşük suç oranı ve istikrarlı bir ekonomi ile övünüyorlar ve 1815'ten beri savaş görmediler. Birçokları için ziyaret etmek veya yaşamak için harika bir yer. insanlar ve aileler.

12. Kanada

Kanada, birçok farklı kültürün bir araya geldiği bir eşitlik kültürüne sahiptir. Yüksek ulusal GSYİH'ya katkıda bulunan birçok teknoloji işiyle istikrarlı bir ekonomi sağlar. Ülke, insanların keşfetmesi ve macera yaşaması için birçok açık hava etkinliğine sahiptir ve kışın sertliğinde hayatta kalmaya yardımcı olan kuru bir iklime sahiptir. Kanada, cüzdanınızı kaybedebileceğiniz ve genellikle en yakın servis istasyonuna iade edilebildiği, dünyanın en dost canlısı ülkelerinden biridir.

13. Macaristan

Macaristan, Avrupa'nın sadece en ucuz ülkelerinden biri değil, aynı zamanda en güvenli ülkelerinden biridir. Düşük suç oranı ve hükümetin vatandaşlarını çok güvende kılmak için elinden gelenin en iyisini yapmasıyla, bu orta Avrupa ülkesinde insanların kendilerini güvende hissetmelerine şaşmamalı. Vaktiniz varsa kesinlikle ziyaret etmek için harika bir ülke.

14. Finlandiya

Finlandiya, dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olarak bilinir. Bunun iyi bir nedeni var. Dünyanın en güvenli ülkeleri listesinde olduğu için mantıklı. Suç oranı düşüktür ve vatandaşları ülkelerinde gelişir. Vatandaşlar, yüksek bir yaşam kalitesine sahip olduklarını bildiriyor, bu da orada yaşayan ve ziyaret edenler için harika bir şey.

15. Hırvatistan

dubrovnik-512798.jpg

Hırvatistan, Adriyatik Denizi kıyısında güzel bir ülkedir. Orada seyahat eden veya orada yaşayan birçok insan için nispeten güvenli bir ülkedir. Diğer birçok ülkeye göre suç oranı düşüktür ve çok fazla uluslararası çatışmaya girmez. Yoksulluğun bir kısmı nedeniyle küçük çaplı hırsızlıklar olabilir, ancak genel olarak ülke ziyaret etmek için harika ve güvenli bir yerdir.

Seyahat Zamanı

Ziyaret etmek için güvenli bir ülke arıyorsanız, dünyadaki en güvenli ülkelerin bu listesi size yardımcı olacaktır. Bu ülkelerde suç oranı düşük, uluslararası çatışmalar az ve felaketlere karşı güvenli. Orada yaşamayı ve orayı ziyaret etmeyi daha az stresli, daha çok zevk ve eğlence dolu hale getiriyor. Öyleyse gelin ve dünyanın en güvenli ülkelerine göz atın.

Kaynak: The Frugal Expat

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.