Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Epoksi Reçineyi Herhangi Bir Yüzeyde Bir Profesyonel Gibi Kullanmak


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Epoksi Reçineyi Herhangi Bir Yüzeyde Bir Profesyonel Gibi Kullanmak

91mG8kVAluL._SL1500_.jpg

Epoksi Nedir?

Tekne üreticileri, sörf tahtası üreticileri ve her türden imalatçı, güçlü, su geçirmez, hafif yapılar oluşturmak için her gün epoksi kullanır. Ayrıca bu çok yönlü ürün grubundan evinizde de yararlanabilirsiniz. Ev kullanımı için epoksi, sıvı, jel, iki parçalı epoksi reçine ve macun halinde ve yarım ons ile galon arasında değişen kaplarda mevcuttur. Kuruma süresi gerektiren diğer birçok yapıştırıcı ve dolgu maddesinin aksine, epoksiler, karıştırıldığında sıvının veya macunun sertleşmesine neden olan bir kimyasal reaksiyon başlatan iki parça gerektirir. İki bileşenli epoksi reçine ile sertleşmeden önce çalışmanız gereken süre, sertleştiricinin kimyası tarafından belirlenir. Ufak tefek işler için bir dakikalık epoksiyi tercih edebilirsiniz ama genel olarak sertleşmesi daha uzun süren epoksi aynı zamanda daha güçlü bir bağ oluşturur ve size daha fazla çalışma süresi sağlamasından bahsetmeye bile gerek yok.

71u-3rlxRPL._SL1500_.jpg

Yontma Mobilyaları Onarın

Eksik kaplama veya yontulmuş mobilya parçalarını gerçek ahşapla değiştirmek zor veya imkansız olduğunda, epoksi macun harika bir alternatiftir. Tootsie Roll şeklindeki iki parçalı macunun kullanımı uygundur ve güçlü bir onarım sağlar. Sadece bir bölümü dilimleyin ve iki parça karışana ve renk tutarlı olana kadar parçayı yoğurun. Ardından macunu yaklaşık olarak doğru şekle getirin ve hasarlı bölgeye bastırın. Macunu düzleştirmek ve şekillendirmek için ıslak bir macun bıçağı kullanın. Epoksi kalıp sabun kıvamına gelinceye kadar sertleştiğinde, fazlalığın çoğunu sıyırın veya kazıyın. Tamamen sertleştiğinde tıpkı ahşap gibi zımparalayabilirsiniz.

Wood-epoxy-putty_furniture-repair_Before

Epoksi Reçine ile Gevşek Derzleri Düzeltin

Epoksi, mukavemetini kaybetmeden boşlukları doldurabilen birkaç yapıştırıcıdan biridir. Bu nedenle mobilyalardaki gevşek bağlantı yerlerini onarmak için mükemmeldir. Yapacak yalnızca bir veya iki tamiriniz varsa, bir ev merkezinden veya hırdavatçıdan az miktarda çift şırıngada epoksi satın alın. Etiketteki talimatları okuyun ve epoksinin ahşap onarımları için formüle edildiğinden emin olun. Birleştirilecek her iki parçaya da bir kat epoksi sürün. Gerekirse parçaları birleştirin ve sıkıştırın. Daha sonra epoksinin oturması için belirtilen süreyi bekleyin. Mobilyayı kullanmadan önce epoksinin ne kadar süreyle kürlenmesi gerektiğini belirlemek için talimatları okuyun. Beş dakikalık epoksi bile tam güce ulaşmak için bir saat veya daha fazla sürebilir. Değerli bir antikayı tamir ediyorsanız, sonuç geri döndürülemez olduğu için epoksi onarımlarından kaçınmak isteyebilirsiniz.v

db771ed7-4c3c-490e-a7ad-6560b05b7223_1.4

Bir Kutunun Altında Karıştırın

Küçük bir onarım için sadece biraz iki bileşenli epoksi reçineye ihtiyacınız varsa, bir alüminyum kutunun altını karıştırma kabı olarak yenemezsiniz. Sadece iki parçalı epoksiyi içbükey kutunun dibine sıkın ve karıştırın.

615b985c59004c22d23eb0dc_0858018007166-g

Bazı Epoksi Pompaları Satın Alın

Gösterilen pompalar, reçine ve sertleştiriciden oluşan birer pompa size tam olarak doğru oranı verecek şekilde kalibre edilmiştir. Artık ölçü kabı veya varsayım yok. Ve bu kurulumla, ihtiyaç duyduğunuz her an bir grup epoksiyi karıştırmak çok kolay. Bir litre reçine, bir litre sertleştirici ve pompaların maliyeti biraz fazladır, ancak epoksi yıllarca dayanır ve yeni bir epoksi partisi sadece birkaç pompa ötededir. Kullandığınız epoksi için kalibre edilmiş pompalar satın aldığınızdan emin olun.

Leke İşaretleyicilerle Renkli Epoksi Onarımları

Epoksi macun, yontulmuş ahşabı veya bir miktar eksik kaplamayı onarmak için kullanışlı bir malzemedir, ancak ahşap boyanmak yerine lekeliyse, onarımı eşleştirmek için karıştırmanız gerekir. Leke kalemleri, bir epoksi onarımını renklendirmenin hızlı bir yolu olarak harika çalışır. Arka plana uyması için daha açık bir temel renkle başlayın. Ardından gerekirse üstüne daha koyu renkler ekleyin. Leke işaretleyiciler ev merkezlerinde, hırdavatçılarda ve boya dükkanlarında mevcuttur. Daha da gerçekçi bir onarım için, tamamen sertleşmeden önce bir jiletle epokside küçük yarıklar açarak ahşabı simüle edin.

Ahşapla Önceden Doldurarak Epoksiyi Koruyun

Epoksi macun pahalıdır, bu nedenle doldurmak için derin deliklere veya geniş alanlara rastladığınızda, onarımın çoğunu ahşapla doldurarak başlayın. Üstte bir epoksi tabakasına izin verecek kadar küçük bir parça kesin. Daha sonra epoksi macun yatağına bastırarak yapıştırın. Bu epoksinin sertleşmesini beklemenize gerek yok. Daha fazla epoksi macun ile onarımı hemen bitirebilirsiniz.

Çürümüş Ahşabı Epoksi Macunla Değiştirin

Küçük onarımlar için iki parçalı rulo halinde gelen epoksi macun çeşidini kullanabilirsiniz. Ancak çürümüş veya hasar görmüş ahşabın daha geniş alanlarını onarmak için daha iyi bir seçenek var. Abatron WoodEpox ve J-B Weld Wood Restore, iki bileşenli epoksi ahşap onarım macununun iki örneğidir. A ve B bileşenlerini talimatlara göre karıştırmak, çürümüş veya zarar görmüş ahşabı yeniden inşa etmek için kullanabileceğiniz yumuşak, kolay şekillendirilen bir macunla sonuçlanır. Güçlü bir onarım için, önce ağaç liflerini sıvı epoksi ile ıslatarak gevşek lifleri sağlamlaştırın ve sıkılaştırın ve macun için bir astar oluşturun. Çevrimiçi olarak veya ev merkezlerinde ve donanım mağazalarında epoksi macun ve sıvı epoksi satın alın.

Isı İle Hızlandırın

Daha düşük sıcaklıklarda epoksi ile çalışırken ve işleri hızlandırmanız gerektiğinde, bir saç kurutma makinesi harikalar yaratır. Karıştırmadan önce epoksinin iki parçasını ısıtın veya uygulandıktan sonra epoksiyi ısıtın. Epoksiyi uyguladığınız yüzeyi bile ısıtabilirsiniz. Isı, daha hızlı bir kürleşme için reaksiyonu hızlandırır.

Yavaşlatmak için Dağıtın

Epoksi, karıştırıldıktan sonra iki parça reaksiyona girdikçe ısınır. Isı, reaksiyonu hızlandırır ve size çalışmak için daha az zaman verir. Bu sorunu önlemek için epoksinizi karıştırdıktan sonra ince bir şekilde yayın. Bu uç, sıvı epoksi ile de çalışır. Sertleşme reaksiyonunu büyük ölçüde yavaşlatmak için geniş, sığ karıştırma kapları derin, dar kaplara tercih edilir. İşe yarar, çünkü epoksi daha sonra açığa çıkan ısıya maruz kalan daha fazla yüzey alanına sahip olur.

wood-2268291.jpg

Karışmayan, Sarkmayan Onarımlar için Epoksiyi Bir Tüpte Deneyin

Bu epoksi tüpü, reçine ve sertleştiriciyi ayırmak için ortadan bölünmüştür. Kullanmak için özel ucu takar ve boruyu bir kalafat tabancasına koyarsınız. Siz epoksiyi dağıtırken iki parça uçta karışır. Kalınlaştırılmış epoksi sarkmaz veya akmaz, bu nedenle dikey yüzeylerde çalışmak için harikadır. Macun bıçağıyla pürüzsüzleştirmek de kolaydır, bu da onu kırık dış cephe tahtaları gibi şeyleri onarmak için kullanışlı kılar. Bu West System Six10 Epoksi Yapıştırıcı çevrimiçi olarak veya tekne onarım malzemelerinin satıldığı yerlerde mevcuttur. Tüm tüpü yaklaşık 30 dakika içinde kullanamayacağınızı düşünüyorsanız, ekstra karıştırma uçları almayı unutmayın.

Kaynak: Handyman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.