Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Motorola Razr (2023) incelemesi: Bunaltan orta seviye katlanabilir cep telefonu


Önerilen İletiler

  • Admin

Motorola Razr (2023) incelemesi: Bunaltan orta seviye katlanabilir cep telefonu

Motorola'nın daha pahalı Razr+'ı, geniş harici ekranıyla Samsung'un Galaxy Z Flip 5'ini yenerken, Razr (İngiltere gibi diğer bölgelerde Razr 40 olarak adlandırıldı) daha bütçe dostu bir katlanabilir olarak sunuldu. Şimdilik, ABD'de fiyatlandırma ve bulunabilirlik onaylanmadı, ancak İngiltere'de fiyatı 800 £ (yaklaşık 1.025 $), Razr + ise İngiltere'de 1.050 £ ve ABD'de 999 $ olarak satılıyor.

razr-40-combined-ecom-render-1-all-devic

Yeni Razr daha ucuz ama aynı zamanda daha sınırlı. Ekran açısından, birkaç yıl önceki katlanabilir telefonlarla karşılaştırılabilir. Ancak daha büyük bir bataryası ve görünüşte daha iyi kameraları var. Samsung'un Unpacked açıklamasının hayranlığı azalırken (ve Z Flip 5 ile başa çıkmaya başladık), Moto Razr şu soruyu soruyor: Daha ucuz bir katlanabilir telefondan gerçekten ne alıyorsunuz?

Tasarım ve görüntüler

Bazı Razr aile benzerlikleriyle başlayalım. Hem Razr hem de Razr+ aynı gövdeye ve dahili esnek 6,9 inç ekrana sahiptir ve artık her iki cihazda da Razr "çenesi" yoktur. İnç başına net 413 piksel ve 1.400 nite kadar parlaklık sunan katlanabilir ekranda hiçbir köşe kesilmedi. Bu bir amiral gemisi ekranıdır. En azından dahili olarak.

Bununla birlikte, daha ucuz olan Razr, çok daha küçük 1,5 inçlik bir dış panele sahiptir ve bu da onu Samsung'un orijinal Z Flip ile Z Flip 3 arasında bir yere yerleştirir. İlk iki Samsung flip akıllı telefondan daha küçük olduğunda dar hissedeceğini biliyorsunuz. Tüm bunlar, kendi kardeşi Razr + 'nın 3,6 inç harici ekrana sahip olması gerçeğiyle daha da kötüleşiyor.

razr-40-combined-pdp-kv-static-d-.jpg

Razr'ın paneli, sağında 64 megapiksel ve 8 megapiksel kamera ikilisi ile cihazın alt ön kısmının yaklaşık yüzde 20'sini kaplıyor. Hiç yoktan iyidir, ancak zayıf bir sıçrama veya hafif yağmurdan daha fazlasına karşı koruma sağlamayan bir IP52 derecesine sahiptir.

Razr'ın vegan, suni deri dokusunu o kadar çok seviyorum ki, katlanabilir cihazların kırılması veya zarar görmesinden korkmama rağmen, telefonu kutudan çıkan sert kılıf olmadan kullanma riskini aldım. Özellikle gri-yeşil adaçayı rengini de çok beğendim. Razr+ gibi, Moto'nun orta sıklet telefonu da yandan bakıldığında boşluk kalmayacak şekilde tamamen kapanıyor.

razr-40-combined-pdp-flex-view-1-b-d-.jp

Küçük harici ekran, temel telefon işlevleriyle sınırlıdır. Takviminizde ve hava durumu tahminlerinizde yanlara kaydırabilirsiniz, saatten yukarı doğru sürüklemek ise tüm bildirimlerinizi gösterir. Aşağı kaydırmak, WiFi ve Bluetooth gibi şeyler için hızlı geçiş sağlar. İşlevsel, ancak biraz tarihli. İlk kapaklı akıllı telefonlarla elde ettiğimiz şey buydu; Biraz daha ihtiyacım var. Geçen yılki Z Flip 4 ile karşılaştırıldığında bile - halefi burada olduğu için muhtemelen bu Razr ile benzer bir fiyata indirilecek - Samsung'un cihazı, harici ekranında yapılacak ve görülecek daha çok şey sunuyor.

razr-40-combined-pdp-flex-view-2-b-d-.jp

Razr'ın ikinci ekranı, en çok özçekimler için dış kameraları kullandığınızda faydalıdır. Güç düğmesine iki kez basmak kamera uygulamasını hızlı bir şekilde başlatır ve bir zamanlayıcı ile fotoğraf çekmek için dokunabilir, ultra geniş ve standart lensler arasında geçiş yapmak için yukarı ve aşağı kaydırabilir ve video, fotoğraf ve portre modları arasında geçiş yapmak için yana kaydırabilirsiniz. Hem açık hem de katlanmış modlarda fotoğraf çekerken çocukların dikkatini dağıtmak için bir çizgi film karakteri bile çağırabilirsiniz.

razr-40-ultra-pdp-display-static-d-v2.jp

Razr'ın 2.640 x 1.080 ekranı, Razr+'ın 160 Hz değerinden biraz daha düşük olan 144 Hz'e kadar yenilenebilir. Bununla birlikte, yenileme hızları 90 Hz veya daha düşük olan akıllı telefonlardan geliyorsanız, gelişmiş akıcılığı yine de hissedeceksiniz. Panel parlak, duyarlı — bu bir akıllı telefon ekranı. Kırışıklık Polisinde görev yapan herkes, evet orada, ancak eski katlanabilir cihazlarla karşılaştırıldığında, parmağınızı üzerinde gezdirmek, ekranın dayanıklılığını test ediyormuş gibi hissettirmiyor. Katlanabilir menteşeler (ve onları örten ekranlar) iyileşmeye devam ediyor, ancak katlanır ekranın görünür ipuçlarını arıyorsanız, bunlar hala orada.

Performans ve yazılım

Snapdragon 7 Gen 1 yongası ile Razr, orta kademe elini biraz gösteriyor. Bu bir amiral gemisi işlemci değil, ancak bu katlanabilir bir amiral gemisi değil. Uzun bir video dosyasını düzenlemeye çalışırken Razr'ın biraz geciktiğini fark ettim, ancak sonunda görevi tamamlamayı başardı.

motorola-razr.jpg

Bu Razr ile hoş bir sürpriz, 4.200mAh bataryasıydı. Bu, Razr+'daki 3.800 mAh pilden ve Galaxy Z Flip 4'ün 3.700 mAh hücresinden çok daha büyük. Video özet testimizde 18 saatin biraz üzerinde sürdü, Razr+'dan üç saat daha uzun ve geçen yılki Z Flip 4'ten daha iyi.

Razr, birlikte verilen adaptörle (en azından ABD dışında) 30W'da hızlı şarj edebilir. Razr'ı bir saatin altında yüzde 100'e ulaştırabildim. Daha yavaş 5W kablosuz şarj desteği de var, ancak herhangi bir kablosuz kulaklığı doldurmayı umuyorsanız, ne yazık ki ters şarj yok.

Razr'ın harici ekranının sınırlı faydasını zaten fark ettim, ancak yazılım açısından yeterince iyi değil. Özelleştirme seçenekleri, yalnızca saat için farklı yazı tiplerini ve renk gruplarını kapsar. Razr+ sayesinde Motorola'nın daha fazlasını yapabileceğini bilmemiz özellikle sarsıcı.

kameralar

Bu yıl Motorola'nın katlanabilir ikilisi arasındaki en büyük özellik farklarından biri kameralar. Razr +, Galaxy Z Flip serisi gibi bir çift 12 MP kameraya sahipken, standart Razr, optik görüntü sabitlemeli 64 MP birincil lensin yanı sıra 13 MP geniş açılı lense sahiptir. Ah, yani burası Razr'ın parladığı yer olacak, değil mi? Üzgünüm hayır.

Çektiğim neredeyse her çekimde Razr, Razr+'ın ve hatta geçen yılki Galaxy Flip 4'ün standartlarına ulaşamadı. Motorola'nın ultra hızlı ve doğru lazer otomatik odaklama iddiaları, özellikle video söz konusu olduğunda gerçekte pek doğru değil. . Razr seğirir ve tutarlı bir şekilde odaklanmaya çalışır. 64MP sensörün daha pahalı cihazlardan daha iyi performans gösterdiği birçok görüntüyü de görmekte zorlandım. Dikkate değer ölçüde daha fazla ayrıntı almıyordum, aslında daha az alıyordum. Yüksek çözünürlüklü çekim modunu (kamera menüsünün en uzak noktalarında gizlenmiş) etkinleştirmediğiniz sürece, birincil 64MP sensörün agresif bir şekilde piksel grubu oluşturduğu ve genel görüntü kalitesini o kadar da artırmadan ayrıntıları sıyırdığı ortaya çıktı.

Sarmak

Katlanabilirler yeni akıllı telefon normal olacak mı? Şüpheli. Motorola'nın daha ucuz (çok daha ucuz değilse) bir flip telefon teklifi, çekiciliğini artırmaya çalışıyor, ancak ne yazık ki hedefi kaçırıyor. Harici ekranı 2023'te yeterince kullanışlılıktan yoksun. Ve zaten iki yıl geride kalmış bir telefona bu kadar parayı kimin harcamaya istekli olduğundan emin değilim.

Ancak Motorola, ABD'de fiyatlandırma veya lansman tarihini henüz açıklamadı. Razr, Galaxy S23 veya iPhone 14'e daha yakın olan 800 $ veya daha düşük bir fiyata sahip olsaydı, bir izleyici bulabilirdi. Ancak katlanabilir bir flip-telefonla ilgilenen çoğu insan için, indirimli bir Galaxy Z Flip 4'ü aramaları daha iyi olacaktır.

Kaynak: Engadget

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.