Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rapora Göre: Çin Artık Tüm Arm Sunucularının Yüzde 40'ına Ev Sahipliği Yapıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Rapora Göre: Çin Artık Tüm Arm Sunucularının Yüzde 40'ına Ev Sahipliği Yapıyor

Arm Servers: Arm Çipi kullanan sunuculara verilen isim

technology-1587673.jpg

Yüksek performanslı x86 sunucuları elde etmede artan zorluk nedeniyle Çinli veri merkezi şirketleri, Arm tabanlı çipler üzerinde sistem benimseme sürecini hızlandırıyor. @EricJhonsa tarafından bildirildiği üzere yatırım bankacılığı şirketi Bernstein'a göre, şu anda Arm destekli sunucuların %40'ı Çin'de kullanılıyor.

Sunucuların büyük çoğunluğu AMD ve Intel'in x86 işlemcilerinde çalışıyor. Yine de, AWS, Ampere, Google, Fujitsu, Microsoft ve Nvidia dahil olmak üzere birçok şirketin Arm destekli SoC'ler geliştirmesi ve/veya benimsemesi nedeniyle Arm tabanlı SoC'ler pazar payı kazanıyor. Ancak ABD merkezli hiper ölçekleyiciler yavaş yavaş Arm tabanlı işlemcileri veri merkezlerinde benimserken, Çinli şirketler her zaman Intel'in Xeon'unu veya AMD'nin EPYC'sini tedarik edemeyebilecekleri için bunları kullanmaya daha meyilli.

Alibaba, Huawei ve Phytium dahil olmak üzere Çin'deki çok sayıda şirket, istemci ve veri merkezi işlemcileri için Arm tabanlı SoC'ler geliştiriyor.

Hem Huawei hem de Phytium, ABD hükümeti tarafından kara listeye alınmıştır ve TSMC tarafından kullanılan en ileri işlem teknolojilerine erişemez. Sonuç olarak, performans açısından pazar liderlerine meydan okuyan işlemciler sunamazlar. Alibaba'nın T-Head'i, tıpkı diğer Çinli şirketler gibi en son TSMC yeniliklerini kullanabilse de, ABD ve İngiltere'nin ihracat kontrol kurallarının yanı sıra Wassenaar düzenlemesi nedeniyle Arm'ın Neoverse V-serisi CPU çekirdeklerini yüksek performanslı bilgi işlem için lisanslayamaz. çift kullanımlı mallar ve teknolojiler ile konvansiyonel silahlar için ihracat kontrolleri.

Arm'ın çekirdekleri Çinli şirketler için çok anlam ifade ederken, Huawei dahil birçok çip tasarımcısı RISC-V'ye bakıyor. RISC-V, kısıtlı olmayan ve çok özel iş yükleri için tasarlanmış son derece özel genel amaçlı çekirdekleri etkinleştirebilen, hızla gelişen bir açık kaynak yönerge seti mimarisidir (ISA).

Ancak şimdilik, Armv8 ve Armv9 komut seti mimarilerinin RISC-V'ye göre birçok avantajı var. Arm ISA, AWS, Google, Nvidia, Microsoft, Qualcomm ve Samsung gibi çok sayıda etkili şirket tarafından desteklenmektedir ve bu şirketler, yazılım ekosisteminin CPU'larını desteklediğinden nasıl emin olacaklarını bilirler, bu nedenle Arm'ın benimsenmesi genişlemeye devam edecektir. gelecek yıllar için veri merkezi alanı.

Kaynak: Tom's Hardware

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.