Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kullanılmış EV (Elektrikli Araç) Fiyatları Geçen Yıldan Bu Yana Yüzde 28 Düşerek Düşmeye Devam Ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kullanılmış EV (Elektrikli Araç) Fiyatları Geçen Yıldan Bu Yana Yüzde 28 Düşerek Düşmeye Devam Ediyor

electric-car-3935946.jpg

Recurrent'ın son pazar raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanılmış EV'lerin yaklaşık yüzde 40'ı 30.000 $'dan daha ucuza satılıyor.

Recurrent'ın en son araba satın alma raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tamamen elektrikli araçların fiyatları Temmuz 2022'den bu yana yüzde 28 düştü ve şirketin yeni araç fiyatlarını düşürmesinin bir sonucu olarak kullanılmış Tesla fiyatları yıldan yıla yüzde 30'dan fazla düşüş gördü.

Ayrıca, Recurrent'ın verileri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanılmış EV'lerin yaklaşık yüzde 40'ının 30.000 $'dan daha düşük bir fiyata alınabileceğini gösteriyor; bu, IRS tarafından 25.000 $ veya daha düşük maliyetli ve en az 7 kilovat saat pili olan uygun sıfır emisyonlu araçlar için sunulan potansiyel 4.000 $ vergi kredisinin peşinden giden insanlar için iyi bir haber.

ABD'de kullanılmış EV'lerin düşen fiyatları kısmen pille çalışan arabalara yönelik federal teşvikler de dahil olmak üzere yeni araba fiyatlarındaki indirimlerden ve aynı zamanda kullanılmış arabalara olan talebin yumuşamasından kaynaklanıyor.

Recurrent'a göre Tesla modelleri, değerini diğer EV'lerden üç yıl boyunca daha iyi koruyor; 2022 Model 3 değerinin yaklaşık yüzde 30'unu, Model S yüzde 27'sini, Model X yüzde 24'ünü ve Model Y yüzde 23,5'ini kaybediyor.

Aynı zamanda, Ford F-150 Lightning, 2022'deki ortalama MSRP'ye kıyasla kullanılmış otomobil pazarında değer kazandı.

“Benzinli ve elektrikli otomobiller arasında fiyat eşitliğine ulaşmak her zaman hedef olmuştur; Recurrent'ın baş araştırmacısı Liz Najman, yeni ve kullanılmış EV'ler için daha düşük satın alma fiyatlarının onları daha erişilebilir ve çekici kıldığını söyledi. "Son zamanlarda birçok manşet, lüks EV satışlarını genel EV ilgisiyle eşitlemek için hızlı oldu, ancak bu o kadar basit değil. Tesla en iyi çeyreğinden çıkıyor ve Rivian teslimat hedeflerini aşıyor.”

Recurrent, 2023 Fiyat Endeksi'ne aşağıdaki modelleri dahil etti:

2017 Chevrolet Cıvata
2018 Nissan Yaprak
2018 Toyota Prius Prime
2019 Tesla Modeli 3
2019 Chevrolet Volt
2020 Tesla Model Y
2020 Hyundai Kona EV
2021 Ford Mustang Mach-E

Popülerlik söz konusu olduğunda, Tesla ülke çapında kullanılmış araba envanterinin yüzde 30'undan fazlasını elinde tutarken, Ford ve General Motors Midwest'teki EV pazarına hakim durumda.

Kaynak: InsideEVs Global

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.