Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Japonya'da Viral Olan Bu Matematik Problemini Çözebilir misiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Japonya'da Viral Olan Bu Matematik Problemini Çözebilir misiniz?

problem.jpg

9 – 3 ÷ 1/3 + 1?'in cevabı nedir? Bu soru, insanlar onu çözmek için mücadele ederken Japonya'da çok tartışmaya yol açtı. Bu viral matematik problemi, binlerce kişinin mücadeleyi üstlenmesiyle küreselleşti.

Matematik okulda herkesin en sevdiği ders olmasa da, denklem çözmek mantık ve problem çözme için harika bir sınavdır. Muhtemelen bu matematik denkleminin viral olmasının nedeni, her yerdeki bulmaca severlerin ona bir göz atmak istemesidir. Ne de olsa, bir sorunun çözümünü bulmanın çok tatmin edici bir yanı var, özellikle de pek çok insanın yanıtlamakta zorlandığı bir sorun.

Çözebilir misin?

Japon Viral Matematik Problemi

1980'lerde bir Japon anketi, 20 yaşındaki gönüllülerin %90'ının denklemi doğru cevapladığını ortaya çıkardı. Ancak günümüzde bu yaş grubundaki insanların sadece yaklaşık %60'ı doğru cevabı vermiştir. [1]

Devam edin ve biz size bir ipucu vermeden önce kendi başınıza çözmeye çalışın.

Viral matematik problemi nasıl çözülür?
Biraz zorlu, değil mi? Çoğu insan için, bir hesap makinesinin yardımı olmadan karmaşık bir matematik denklemini tamamlamak zorunda kalmayalı uzun zaman oldu. Ve bir hesap makinesi kullanmış olsanız bile, büyük olasılıkla size yanlış cevap verecektir. Bunun nedeni, bir hesap makinesinin 1/3 kesri yerine 1 / 3'ü 1 ÷ 3 olarak kabul etmesidir. Bu, hesap makinesinin denklemi 3 / 1 / 3 olarak hesaplayacağı ve nihai sonucu 9 vereceği anlamına gelir. Doğru çözmek için 1 / 3'ün gruplanmış kalmasını sağlamanız gerekir. Bu nedenle, hesap makinesine parantez içinde girmelisiniz: 9 – 3 ÷ (1/3) + 1.

Bu viral sorunu çözmek için işlem sırasını dikkate almanız gerekir. Bunu hatırlamanın basit bir yolu, PEMDAS veya BEDMAS kısaltmalarını kullanmaktır:

P -

Parantez

E – Üsler

M – Çarpma

D – Bölüm

A – İlave

S – Çıkarma

B – Braketler

E – Üsler

D – Bölüm

M – Çarpımlar

A – İlave

S – Çıkarma

Toplama ve çıkarma gibi bölme ve çarpmanın da eşit önceliğe sahip olduğunu unutmayın. Bu nedenle, bunların her ikisinin de bulunduğu durumlarda soldan sağa doğru çalışın. Örneğin, bu denklemde hem toplama hem de çıkarma var, bu yüzden hangisinden önce soldan başlayarak çöz.

Şimdi denklemi tekrar deneyin, ancak bu sefer, önce denklemin hangi kısmı üzerinde çalışmanız gerektiğini belirlemek için bu prensibi kullanın, sonra bu şekilde devam edin.

İşte bir bonus ipucu
Hâlâ şaşkınsanız, işte denklemi daha da detaylandırmak için başka bir ipucu. Ele alınması gereken denklemin ilk kısmı kesirdir: 1/3. Diğer bir deyişle, 1 ÷ 3'tür. Bunu çözdükten sonra, çözümü elde etmek için BEDMAS sırasını takip edin.

Peki son cevap nedir?

Davul lütfen…

9 – 3 ÷ 1/3 + 1 = 1

Doğru anladın mı?

Bu viral matematik problemini çözmenin daha açıklayıcı bir versiyonu için bu videoyu izleyin:

Kaynak: Tiffy Taffy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.