Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2023 Prius Prime ve Tesla Model 3: Hangisi En İyisi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2023 Prius Prime ve Tesla Model 3: Hangisi En İyisi?

Elektrikli araçlar söz konusu olduğunda, Tesla Model 3 kadar öne çıkan çok az EV var. Her yıl, bir EV etrafındaki tüm yaygaranın ne olduğunu görmek isteyen sürücüler için en popüler seçim oldu. Model 3 menzil, kullanılabilirlik ve örnek teşkil edecek bir kullanıcı deneyimi için standardı belirleyen bir araç olduğu için kesinlikle mantıklı.

Aynısı, yaklaşık yirmi yıldır tercih edilen hibrit olan Toyota'nın Prius Prime'ı için de geçerli. Bu sektör liderlerine baktığınızda hangisi öne çıkıyor?

Alternatif yakıtlı bir araç pazarındaysanız, çok sayıda seçenek vardır. Herhangi bir büyük satın alma işleminde olduğu gibi, keşif ve dikkatli düşünmeyi gerektirir.

İster bir EV, hibrit veya başka bir şey için pazarda olun, ne gördüğünüzü bilmek yardımcı olur. Haneniz için hangisinin en iyi seçim olduğunu görmek için Tesla Model 3 ve Toyota Prius Prime'a daha yakından bakalım.

2023 Prius Prime ve Tesla Model 3: Yan Yana Karşılaştırma

Her iki araç da boyut olarak çarpıcı biçimde yakın. Güç aktarma organları ve aktarma organları, farklılıkların gerçekten ortaya çıkmaya başladığı yerlerdir.

Tesla Model 3 vs 2023 Prius Prime: Fark Nedir?
Her iki araç da çapraz hizmet araçları olarak kabaca aynı nişi işgal ediyor. Ancak, tahmin edebileceğiniz gibi, ikisi arasında biraz araştırmayı hak eden bazı belirgin farklılıklar var.

Verim

Model 3, uzun süredir EV'ler için satın alınabilirlik ve performansın mükemmel bir karışımı olmuştur ve 2023 yenilemesi de farklı değildir. Kullanıcılar, özellikle dört tekerlekten çekişli şanzımanla birleştiğinde, bu boyuttaki bir araç için oldukça fazla güç elde ediyor.

Aracın çalışma menzili de aynı şekilde oldukça etkileyici ve testlerde 300 milin çok üzerinde. EPA tahminleri, menzili yaklaşık 333 mil olarak belirledi, bu nedenle aynı basketbol sahası içinde kaldığını görmek harika.

Herhangi bir büyük yarış etkinliğinde rekabet etmeyeceksiniz, ancak otoyol sürüşü için çok fazla hızlanma ve dokunma gücüne sahip olacaksınız. Eşdeğer yakıt verimliliği de piyasadaki tüm benzinli arabaları geride bırakarak örnek niteliğindedir.

1235.png?w=350

Prius araç serisi, hibrit araçlarda yakıt verimliliği açısından en iyi köpek olmuştur ve 2023 Prius Prime modeli bu standardı korumaktadır. Kullanıcılar, birleşik kullanımda galon başına yaklaşık 50 mil gezinen mükemmel bir mesafe bekleyebilirler.

Elektrik menzili yıldızlardan daha azdır, ancak Prius Prime her şeyden önce benzinle çalışan bir araçtır. Model 3'e kıyasla performans biraz eksik, hızlanma daha yavaş.

Daha ucuz bir önden çekişli araç olan aktarma organlarındaki fark da çok belirgindir. Günlük bir sürücüyseniz, ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacaktır, ancak sınırlamalarının farkında olun.

Elektronik

Tesla Model 3'teki elektronik süit, bir bilim kurgu hikayesinden başka bir şey. Merkezi bilgi-eğlence panelinde bir dizi eğlence özelliği bulacaksınız. Oyunlar, akış hizmetleri, müzik, adını siz koyun, orada.

Merkezi bilgi-eğlence paneli, Model 3'teki tüm işlemin arkasındaki genel beyin görevi görür ve klima kontrolü ve vites değiştirme gibi işlevleri sürdürmeyi bekleyebileceğiniz yerdir. Tesla, kendinizi araçta kilitli bulmanız durumunda Model 3 için bir dijital anahtar da sağlar.

Aracı vitese takmak için daha geleneksel kontroller görmek güzel olurdu ama yine de benzersiz bir deneyim.

Toyota Prius Prime, gemide oldukça iyi bir elektronik paketine sahiptir. Merkezi bir bilgi-eğlence paneli, akış ortamını, navigasyonu ve diğer standart özellikleri kontrol eder. Uçakta Apple CarPlay ve Android Auto görmeyi bekleyebilirsiniz, ancak benzin istasyonunda beklerken en sevdiğiniz oyunları oynamayı beklemeyin.

Toyota, diğer özelliklerin yanı sıra kablosuz internet erişimi de dahil olmak üzere bilgi-eğlence paneline oldukça fazla ekstra işlevsellik yerleştirdi. Tesla gibi, Prius da kendi dijital anahtar uygulamasıyla birlikte gelir. Bununla birlikte, katlı hibrit aracın elektronik işlevselliği hakkında önemli bir şikayet yok.

Güvenlik özellikleri

Tesla Model 3, otoyollarda gezinmek için otonom sürüş platformu olan AutoPilot ile birlikte gelir. Bu, sürekli sürüş için en iyi seçim olmasa da, akıllı bir güvenlik özelliği sağlar. Ayrıca Model 3'te otomatik acil frenleme gibi standart özellikler bulunur.

Hem sensörlerden hem de kameralardan gelen 360 derecelik kapsama alanıyla daha da artırılan uyarlanabilir hız sabitleyici mevcuttur. Şeritte kalma asistanı yok, ancak şeritten ayrılma uyarı sistemi var. Tesla, piyasadaki en iyi güvenlik paketlerinden birine sahip ve 2023 revizyonu bu standardı koruyor.

Model-3-Performance-Hero-Desktop-LHD.jpg

Güvenlik özellikleri söz konusu olduğunda Toyota Prius Prime daha kolay öne çıkıyor. Tesla Model 3'te bulacağınız derinlemesine sensör ve kamera dizisinden yoksun olsa da, diğer bazı özelliklerle bunu telafi ediyor. Örneğin, otomatik acil frenleme ve yaya algılamayı varsayılan olarak bulacaksınız.

Prius'ta ayrıca, gece şehirlerarası yolculuklar için kullanışlı bir özellik olan otomatik uzun farlar bulunur. Model 3'ün aksine, Prius'ta şeritten ayrılma uyarı sistemlerine ek olarak şeritte kalma yardımı bulunur.

Garanti Bilgileri

Tesla Model 3'ün garanti kapsamı örnek niteliğinde değildir, ancak sunulanlara göre oldukça sağlamdır. Sınırlı garanti 50.000 mile veya dört yıla kadar kapsar. Aktarma organı garantisi, sekiz yıl veya 100.000 mil için çok daha cömerttir.

Ne yazık ki, bu belirli EV'ye karşı yaygın bir şikayet olan korozyon koruması için bir hüküm yoktur. Garanti süresi boyunca ücretsiz planlı bakım da sağlanmaz ki bu talihsiz bir ihmaldir.

Toyota'nın 2023 Prius garantisi sınıfının en iyisi değil ama makul. Sınırlı garanti kapsamı için üç yılınız veya 36.000 miliniz var. Aktarma organı beş yıl veya 60.000 mil boyunca kaplıdır. Elektrikli aktarma organları ve motor gibi hibrit bileşenler sekiz yıl veya 100.000 mil boyunca kapsanır.

Toyota, ilk iki yıl veya 25.000 mil için ücretsiz bakımı kapsar. Bununla birlikte, garanti için sağlam bir teklif ve bu iki araç arasında seçim yaparken dikkate almaya değer.

2023 Prius Prime ve Tesla Model 3: Bilmeniz Gereken 6 Gerçek

Tesla Model 3, tanıtımından bu yana en popüler EV oldu.

Tesla Model 3, gövde malzemeleri sayesinde daha tuzlu iklimlerde korozyona daha yatkındır.

Tesla Model 3'ün AutoPilot sistemi şehir içi kullanım için tasarlanmamıştır.

2023 Toyota Prius Prime, önceki yıllara göre daha az tavan boşluğuna sahip, ancak daha iyi kilometre performansına sahip.

2023 Toyota Prius Prime, son 20 yılın en popüler hibrit aracı oldu.

2023 Toyota Prius Prime, bir eklenti hibrit araçtır.

2023 Prius Prime ve Tesla Model 3: Hangisi Daha İyi? Hangisini seçmelisin?

Bir EV pazarındaysanız, Tesla Model 3 ile yanlış gitmeniz zordur. Birkaç yıldır fiyat aralığında ve araç nişinde altın standart olmuştur ve bu hiçbir zaman değişmeyecektir. yakında. Örnek bir menzil, bol miktarda güç ve bir dizi başka harika özellik elde edersiniz.

EV şarj altyapısının yaygın olarak bulunmadığı bir şehirdeyseniz, Prius Prime sağlam bir seçimdir. Kesinlikle piyasadaki en yakıt tasarruflu araçlardan biridir. Bununla birlikte, gerçek bir elektrikli araç olmadığı için düzenli olarak rutin bakıma bakacaksınız.

Seçiminiz ne olursa olsun, satın almadan önce sürdüğünüzden emin olun.

2023 sonrası Prius Prime vs Tesla Model 3: Hangisi Daha İyi? ilk olarak History-Computer'da göründü.

Kaynak: History Computer

tesla-model-3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.