Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Otomobil Üreticisi Elektrikli Otomobil Yelpazesinde Devasa Bir Atılım Yaptığını İddia Ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Otomobil Üreticisi Elektrikli Otomobil Yelpazesinde Devasa Bir Atılım Yaptığını İddia Ediyor

Toyota, elektrikli araçlarda (EV'ler) devrim yaratabilecek önemli bir teknolojik atılımı duyurdu. The Guardian'a göre, Toyota'nın karbon nötr araştırma ve geliştirme merkezi başkanı Keiji Kaita, şirketin 745 mil (1.199 kilometre) menzile ve hızlı 10- dakika şarj süresi. Bu atılım, EV endüstrisindeki temel zorlukları ele alma ve elektrikli mobilitenin geleceğini dönüştürme potansiyeline sahiptir.

Basitleştirilmiş Pil Üretimi:

Toyota, hem katı hal hem de sıvı bazlı pillerde kullanılan malzemelerin üretimini basitleştirdiğini açıkladı. Bu atılım, şirketin elektrikli araçlara güç sağlayan pil paketlerinin ağırlığını, boyutunu ve maliyetini önemli ölçüde azaltmasına olanak tanıyacak. Toyota, bu faktörleri yarıya indirmeyi hedefleyerek, genellikle hantal, ağır ve pahalı olarak kabul edilen mevcut pil teknolojisinin sınırlamalarının üstesinden gelmeyi amaçlıyor.

Katı Hal Pillerin Vaadi:

Katı hal piller, EV teknolojisindeki bir sonraki büyük gelişme olarak kabul edilmektedir. Sıvı bazlı lityum iyon hücrelere kıyasla gelişmiş güvenlik ve güvenilirlik sunarlar. Bununla birlikte, daha yüksek maliyetleri ve üretim karmaşıklıkları, yaygın olarak benimsenmelerini engellemiştir. Birkaç girişim, katı hal pillerini daha erişilebilir hale getirmek için uğraşırken, Toyota'nın yakın tarihli duyurusu, katı hal pillerin üretimini daha kolay ve daha uygun maliyetli hale getirerek, üretim sürecini basitleştirmede potansiyel bir atılım olduğunu gösteriyor.

Toyota'nın EV Stratejisi:

Bazıları tarafından elektrikli araç pazarına yavaş giren biri olarak görülse de, Toyota kısa süre önce odak noktasını içten yanmalı motorlu (ICE) araçlardan elektrikli araçlara kaydırmak için iddialı bir plan açıkladı. Şirket, hibritleri, plug-in hibritleri ve hidrojenle çalışan araçları elinde tutarken, 2026 yılına kadar tamamen yeni bir yalnızca elektrikli araç mimarisini tanıtmayı planlıyor. Bu mimari, üretimi planlanan üç sıralı bir SUV da dahil olmak üzere bir dizi yeni aracın temelini oluşturacak. 2025'te Toyota, bu EV'ler için pilleri Kuzey Carolina'dan tedarik etmeyi planlıyor.

Gelecek görünüşü:

Toyota'nın vizyonu, 2028 yılına kadar 900 milin (1.448 km) üzerinde menzil sunabilen gelişmiş bir katı hal pil geliştirme arzusuyla mevcut atılımın ötesine geçiyor. bu iddialı hedefin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaları beklenmektedir. Toyota elektrifikasyonu benimserken, tüketicilere daha basit, daha verimli ve çeşitli ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilen daha uzun menzilli EV'ler sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: Autoguide

Toyota-bZ-Compact-SUV-Concept.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.