Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2023 Admin Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2023 İşletim Sistemleri Hakkında Herşey (Türkiye ve Dünyadan) Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2024 Windows 11 veya macOS'u unutun – Huawei sıfırdan kendi masaüstü işletim sistemini yapıyor ve 2024'ün sonuna kadar piyasaya sürülebilir Huawei, Android içermeyen PC alternatifiyle masaüstü işletim sistemi arenasındaki büyük oyunculara meydan okumak istiyor. Raporlar, Çinli teknoloji devinin yeni işletim sisteminin bu yılın sonlarında piyasaya sürülebileceğini ve tasarımının macOS'tan ilham alacağını gösteriyor. Windows 11 gibi temel dayanak noktalarını ele geçirmek ve kullanıcıları uzaklaştırmak isteyen Huawei, mobil cihazlar ve akıllı saatler gibi giyilebilir cihazlar için kendi işletim sistemi olan HarmonyOS'u ve yeni versiyonu olan HarmonyOS Next'i oluşturma konusunda uzmanlığa ve deneyime zaten sahip. Ancak Huawei'ye karşı çalışmak, ürünlerinin Çin hükümetinin gözetimini kolaylaştırdığı yönündeki endişeler nedeniyle incelemelerle karşı karşıya kalmasıdır. Windows Central'ın HarmonyOS geliştiricisi olarak adlandırdığı Jason Will, X'te HarmonyOS Next'in PC sürümü için arayüz düzenlerini gösteren artan sayıda görselin Huawei'nin geliştirici web sitesinde göründüğüne dikkat çekmek için bir gönderi paylaştı. Jason Will, bunun, HarmonyOS'un PC'ler için masaüstü versiyonunun 2024'ün son çeyreğinde piyasaya sürüleceği anlamına geldiğini öne sürüyor. HarmonyOS'un sorunlu geçmişi Windows kullanıcılarını HarmonyOS Next'e dönüştürme ihtimali, Huawei'nin bu hamlesine motive eden şeyin bir parçası olsa da, ABD hükümetinin Huawei'ye, cihazlarında Windows ve Android kullanmasını engelleyen kısıtlamalar getirmesi de var. Daha spesifik olarak ABD, Android'i geliştiren Google ve Windows'u geliştiren Microsoft gibi Amerikan teknoloji şirketlerinin Huawei ile iş yapmasını yasaklayan yaptırımlar uyguladı. Bu önlemler, Huawei'nin ürettiği akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara ve diğer cihazlara Windows veya Android'in önceden yüklenmesine izin verilmediği anlamına geliyordu. Bu muhtemelen Huawei'nin kendi işletim sistemlerini ve yazılımlarını geliştirmesindeki ana itici faktördü ve bu da geliştiricilerin kendi platformunda uygulamalar oluşturmasına ve bunları dağıtmasına da olanak tanıyacaktı. Tüm bunlar gerçekleşmeden önce Huawei, harika ekranları ve ince, iyi düşünülmüş tasarımlarıyla övülen Windows dizüstü bilgisayarları ve tabletleriyle tüketicilerin dikkatini çekerek kendisini Asya dışında popüler bir marka olarak kabul ettirmişti. Aynı şey ABD, Avrupa ve başka yerlerde kesinlikle bir hayran kitlesi oluşturan akıllı telefonlar için de geçerliydi. HarmonyOS Next PC'de başarılı olabilir mi? HarmonyOS Next'in PC tarzı tasarımının HarmonyOS şemsiyesindeki diğer işletim sistemleriyle tutarlı olmasını beklerdim. Jason Will'in PC'ler için paylaştığı HarmonyOS Next görsellerine yakından bakıldığında, işletim sisteminin tasarımının büyük ölçüde macOS'tan etkilendiği (ya da aslında, daha alaycı bir yaklaşımla ondan kopyalandığı) ve benzer bir durum çubuğu, dock çubuğu ve genel olarak göründüğü görülüyor. estetik. Özellikle, HarmonyOS Next açık kaynaktır ve tamamen Android içermez, kendi mikro çekirdeği (bir işletim sisteminin temel yapı taşları) üzerine inşa edilmiştir ve bu da ona bazı etkileyici performans avantajları sağlar, ya da Huawei iddia ediyor. Windows Central'ın gözlemlediği gibi, bu nedenle fikir, HarmonyOS Next'in ABD şirketlerinin yazılımlarından tamamen bağımsız olarak var olması, Android'i tamamen terk etmesi gibi görünüyor - ve elbette bu, işletim sistemi için uygulamaların da sıfırdan geliştirilmesi gerektiği anlamına geliyor. Görünüşe göre geliştiriciler, HarmonyOS Next'in uygulamaları oluşturmak ve test etmek için bir geliştirici sanal alanı olarak piyasaya sürülmesiyle artık konuya dalabilirler. Doğal olarak, işletim sistemi etrafında yazılım ekosisteminin oluşturulması biraz zaman alacaktır ve bu, başarısının (veya eksikliğinin) hayati bir unsurudur. Artık ABD yazılımından tamamen bağımsız bir işletim sistemi oluşturmanın ABD yasa koyucularının güvenini kazanması veya (HarmonyOS Next'in açık kaynak yapısına rağmen) gözetimle ilgili daha geniş endişeleri ortadan kaldırması pek mümkün değil. Bu nedenle, Huawei'nin masaüstü işletim sistemi diğer bölgelerde ciddi bir zorlu mücadeleyle karşı karşıya kalacak, ancak büyük bir pazar olan Çin'de Huawei, önemli sayıda kullanıcıyı Windows'tan uzaklaştırabilir. Hatta belki diğer ülkelerdeki bazı kullanıcılar da bunu takip edebilir; özellikle de Windows 10'un gelecek yılın sonlarında desteğinin sona ereceği göz önüne alındığında. Kaynak: TechRadar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.