Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EV Satışları, Bayi Envanter Seviyelerini Eritecek Seviyeye Ulaşamıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

EV Satışları, Bayi Envanter Seviyelerini Eritecek Seviyeye Ulaşamıyor

Analistler, EV tüketicilerinin coşkusu ile gerçek satın alımlar arasında bir boşluk olduğunu söylüyor.

id-buzz.png

Wards Auto tarafından alıntılanan Cox Automotive'e göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araba bayilerinin bu yılın ikinci çeyreğinde haftalık ortalama 90.000 EV envanteri vardı ve bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 342 artışa ulaştı.

İlk bakışta bu oldukça etkileyici, ancak analistlerin işaret ettiği gibi, gerçek şu ki, gerçek satın almalar, bayilerin satılmadan önce yaklaşık üç ay boyunca toz toplayan tamamen elektrikli araçlarla lotlarını doldurma becerisine ayak uyduramıyor.

Cox Automotive'in kıdemli ekonomisti Charlie Chesbrough, Detroit metrosunda düzenlenen bir basın toplantısında, "Jüri, tüm bu envantere ne olacağı konusunda kararsız" dedi. "EV satışları artıyor, ancak envanter aynı ölçüde değil."

Elektrikli araç stoklarındaki artış kısmen, bu yıl yaklaşık 30 yeni pille çalışan otomobilin ve gelecek yıl yaklaşık 50 yeni modelin piyasaya çıkması beklenen dünya çapındaki üreticilerin tamamı elektrikli ürün serilerinin genişlemesinden kaynaklanıyor. Ancak Cox Automotive'in baş ekonomisti Jonathan Smoke, verilerin satın almaların "mevcudiyeti karşılamadığını" gösterdiğini söyledi.

Araba satıcılarına yönelik çözümler sunan şirket tarafından 1.024 tüketici ve 152 bayi ile yürütülen bir anket, tüketicilerin elektrikli araç coşkusu ile gerçek satın alımları arasında bir boşluk olduğunu ortaya koydu. Ek olarak, anketin sonuçları ABD otomotiv satıcıları arasında satış ve servisle ilgili olarak EV'ye hazır olma eksikliğini gösteriyor.

Cox Automotive araştırmacısı Kayla Reynolds, "Hem tüketiciler hem de bayiler için eğitim, elektrikli araçların yaygınlaşmasında ve benimsenmesinde kritik bir faktör olmaya devam ediyor" dedi. "Özellikle bayiler için hazırlık çok önemlidir ve bulgularımız bayileri EV satış ve servis yetenekleriyle donatmanın aciliyetini vurgulamaktadır."

Ekonomiklik, bir elektrikli araç satın almayı düşünen insanlar için ana engeldir ve ankete katılanların yüzde 43'ü pille çalışan arabaların içten yanmalı motorlu araçlardan daha pahalı olduğunu belirtiyor.

Ancak, şarj istasyonlarının sınırlı kullanılabilirliğine ilişkin endişeler 2021'de yüzde 40'tan bu yıl yüzde 32'ye düştü. Ücretlendirme sağlayıcısı WiTricity'de kıdemli ürün yönetimi müdürü olan Pamposh Zutshi'ye göre, insanlar elektrikli araçlarını teslim aldıktan sonra ücretlendirme endişeleri ortadan kalkıyor:

Society of Automotive Analysts web seminerinde "Araştırmamız EV sahiplerinin araçlarını sevdiğini gösteriyor" dedi. “Bir EV satın alma konusunda inanç sıçramasını gerçekleştirenlerin menzil konusunda endişelenme olasılığı %50 daha az. Ayrıca, şarjın ne kadar süreceği konusunda endişelenme olasılıkları da daha düşük.”

Cox Automotive, EV'lerin bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan tüm yeni arabaların yaklaşık yüzde 8'ini oluşturacağını ve firmanın toplam 15 milyon adet olacağını tahmin ediyor. Başka bir deyişle, yıl sonuna kadar ülke genelinde yaklaşık 1,2 milyon yeni tamamen elektrikli otomobil satılabilir.

Aynı zamanda, Uluslararası Enerji Ajansı'nın tahminlerine göre bu yıl dünya çapında 14 milyondan fazla elektrikli araç satılacak.

Her zaman olduğu gibi, bu konuda ne düşündüğünüzü bilmek istiyoruz, bu nedenle düşüncelerinizi bize iletmek için aşağıdaki yorumlar bölümüne gidin.

Kaynak: Inside EVs Global

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.