Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emily GT ile Tanışın: Saab Mühendisleri Tarafından Yapılan 965 KM Menzilli Elektrikli Otomobil


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Emily GT ile Tanışın: Saab Mühendisleri Tarafından Yapılan 965 KM Menzilli Elektrikli Otomobil

Saab 2011'de iflas ilan ettiğinde, NEVS onun varlıklarını satın aldı. Projelerinden biri de dört motorlu Emily GT.

Saab 2010'ların başında sona erdiğinde, Yeni Elektrikli Araç İsveç (NEVS) varlıklarını satın aldı. Yeni sahiplik altında firma, yaratıcı bir şekilde NEVS 9-3EV olarak adlandırılan Saab 9-3'ün elektrikli bir versiyonu üzerinde çalışıyordu. Yaklaşık 175 beygir gücü ve 190 mil menzil sunuyordu. 9-3EV'nin ilk teslimatları 2018'in sonlarında başladı, ancak otomobil hiçbir zaman seri üretim aşamasına geçemedi.

Ertesi yılın başlarında, Çin merkezli Evergrande Group, NEVS'nin çoğunluk hissesini satın aldı. Evergrande Group ayrıca 2018'de Faraday Future'da 2 milyar dolar satın aldı. 2020'de şirket EV alanındaki etkisini artırmak istedi ve bu nedenle NEVS'yi tamamen satın aldı.

Yaklaşık aynı zamanlarda, Evergrande Group bir dizi mali sıkıntıyla karşı karşıya kaldı ve NEVS'yi satmak istedi. NEVS, iflasın önüne geçmek için "hazırda bekletme moduna" gireceğini ve çalışanlarını işten çıkaracağını duyurdu. Bu, firmanın çalışanlarının yaklaşık %95'ini işten çıkaracağı anlamına gelir.

saab-emily-gt.jpg

Ancak NEVS, mühendislik yeteneklerinin bir kanıtı olarak projelerinden birini de sergilemek istedi: Emily GT. NEVS'de çalışırken, eski Saab mühendislerinden oluşan ekip tamamen farklı türde bir elektrikli araba yaratmaya kararlıydı. Devasa bir 175kWh pil takımıyla çalışan NEVS Emily GT, 600 mili hedefleyen bir menzile sahiptir.

Bu boyutta bir batarya ile 600 mil kesinlikle gerçekçi bir rakam olabilir. Ancak menzil onun tek silahı değil. Aksine, Emily GT, tekerlek içi elektrik motorları kullanan dörtlü bir motor kurulumuna sahiptir. Her motor, tüm araba için toplam 480 olmak üzere 120 beygir gücü üretebilir.

480 beygir gücü sağlam bir güç rakamı olsa da, motorların en etkileyici özelliği tork yönlendirme yetenekleri. Emily GT, kendi tarzındaki çoğu araçta mümkün olmayan inanılmaz yol tutuşu sağlayan gerçek tork vektörü sunar. Ayrıca motorların tekerleklerin içine kaydırılması ile mekanik sürtünmenin azalmasından dolayı verim arttırılabilir.

Emily GT, performans ve verimliliğin aynı pakette bulunabileceğini gösteriyor.

Kaynak: Inside EVs

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.