Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tarihin En Hızlı Teknesi Bir Tekneden Çok Bir Uzay Gemisine Benziyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tarihin En Hızlı Teknesi Bir Tekneden Çok Bir Uzay Gemisine Benziyor

Rekor kıran tekneler, tipik dıştan takma motorlarınızla çalıştırılmaz ve onları ortalama yelkenli tekneler gibi görmezsiniz. Tarihin en hızlı teknesi, en yüksek hızları artırmak için aerodinamik olarak tasarlandı, bu da mevcut dünya rekoru sahibini daha çok su üzerinde hareket eden bir uzay gemisi gibi gösteriyordu. En hızlı tekne nedir, ne kadar hızlı gidebilir ve rekor kırılabilir mi?

Tarihteki dünyanın en hızlı teknesi

Tarihin en hızlı teknesi olan 'Spirit of Australia' olarak adlandırılan rezil rekor kıran gemi, sahibi Ken Warby'nin hız rekorları kırmak için bir gemi tasarlamaya başladığı 1970 yılında başladı. Kısıtlı bir bütçeye sahip olmasına rağmen, Warby, gücü yettiğinde gerektiği kadar odun ve diğer parçaları satın alırdı. 1972'de, hava izin verdiğinde üzerinde çalışarak arka bahçesinde inşa etmeye başladı.

Sonunda, teknesine güç sağlamanın bir yolunu aramaya başladı ve RAAF (Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri) üssünde fazlalık bir müzayede buldu. Warby Motorsport'un web sitesine göre, toplam 260 $ harcadığı üç J-34 jet motorunun yeni sahibi olarak oradan ayrıldı.

Warby, projesini finanse etmek için yerel bir perakende mağazası olan Shell ve Fossey's'ten sponsorluk aldı. Yağlı boya tablolarını da sattı ve kazandığı parayı projesine yatırdı. Sonunda, bazı hız rekorları kırmak için teknesini hazırlamaya daha fazla zaman ayırmak için günlük işinden ayrıldı. Çabalarının sonucu, aerodinamik tasarımı nedeniyle bir gemiden çok bir uzay gemisine benzeyen, jet motorlu, 27 fitlik, çoğunlukla ahşap bir tekneydi.

Dış görünüşü bir yana, bu hızlı jet tekne, jet motorlu bir tekne için oldukça hızlı rekorlar kırmaya devam etti. En dikkate değer iki tanesi 1977 ve 1978'deydi.

Rekor kıran koşusu

 

Warby ilk hız rekorunu 1977'de 288.60 mil hızla giden teknesiyle kırdı, bu o dönem için harika bir başarıydı. Ancak, en ünlü hız rekoru 1978 yılına kadar gerçekleşmedi. Sahibi, elbette kendisine ait olan rekoru kırmaya koyuldu. Sadece kırmak değil, saatte 300 mil sınırını aşmak istiyordu.

O yıl Yeni Güney Galler'deki Blowering Barajı Rezervuarı'na yerleşti çünkü bu başarıyı elde etmek için yeterince uzundu. 317.60 mil / saate ulaşan ilk kişi ve bunun gibi bir dünya rekorunu elinde tutan ilk Avustralyalı oldu.

Speed On Water'a göre Warby'nin yıllar içinde aldığı diğer başarılar arasında

M.B.E. (İngiliz İmparatorluğu tarikatının üyesi) sürat teknesi ile ilgili hizmetler için Kraliçe II. Elizabeth'ten

Sürat teknesi için Union Internationale Motonautique'ten iki altın madalya

Ulusal Spor Onur Listesi'ne giren 200 kişiden ilki oldu

National Sporting Hall of Fame'e giren tek motorlu tekneci
45 yılı aşkın süredir kimse onu yenemediği için en uzun rekor sahibi
Onu yenebilen tek kişi, 400 mph bariyerini aştığında Warby'nin kendisiydi. Ancak, çalışma sırasında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle kaydedilmedi.

Hız rekoru yarışmacıları

Hiç kimse rekoru kıramazken, çok sayıda tekne yaklaştı. Şu anda, meydan okumanın kolaylıkla üstesinden gelebilecek gelecek vaat eden sürat teknelerine sahip birkaç yarışmacı var.

İlki, David Aldred'e ait bir İngiliz meydan okuyucusu olan 'Longbow'. Motorboat & Yachting'e göre bu tekne, iki Rolls Royce Viper Turbo-Jet motorla çalışıyor ve Formula 4 sürat teknesi yarışçısı David-John Gibbs tarafından kullanılıyor.

Diğer bir yarışmacı, Nigel McKnight'ın kullandığı ve sahibi olduğu 'Quicksilver' adlı bir tekne. Bu gemi projesi 30 yılı aşkın bir süredir çalışılmaktadır. 1964'te dünya rekoru kıran başka bir hız yarışçısı olan Bluebird K7'nin eski baş tasarımcısı, rekor kıran girişimin başarılı olmasına yardımcı oluyor.

Son olarak, başarılı olma olasılığı en yüksek olan yarışmacı, Warby'nin oğlu David tarafından yönetilen 'Spirit of Australia II'. Bu tekne, Ken Warby'nin 1960'lardaki versiyonunun yalnızca güncellenmiş bir versiyonu. Aynı zamanda bir uzay gemisi veya daha doğrusu bir roket gibi görünür ve hareket eder.

Tarihin en hızlı teknesi için şu anki dünya rekoru, ne yazık ki bu yılın başlarında vefat eden Ken Warby'ye ait. Rekoru daha ne kadar tutacak? Söylemesi zor ama bugünün yarışmacılarıyla düşündüğümüzden daha erken gelebilir.

Kaynak: MotorBiscuit

powerboat-2784250.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.