Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yedinci Nesil Hayalet Savaş Uçakları: Lazer mi kullanacak veya Uzaya Mı Gidecek?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yedinci Nesil Hayalet Savaş Uçakları: Lazer mi kullanacak veya Uzaya Mı Gidecek?

AA150WgU.img?w=768&h=432&m=6

Yedinci Nesil Hayalet Savaş Uçağı - ABD Hava Kuvvetlerinin Geleceğini Düşünmek: ABD Hava Kuvvetlerinin son derece gizli altıncı nesil gizli savaş uçağı şimdiden havada, hava üstünlüğünde yeni bir çağ açmayı vaat eden bir gelişme.

Altıncı nesil tanıtım uçağının ayrıntılarının çoğu, güvenlik nedenleriyle belirsizliğini koruyor, ancak Hava Kuvvetleri Sekreteri Frank Kendall ve diğer hizmet liderleri, onu bir "sistem ailesi" olarak nitelendirirken net oldular. İnsanlı jetler, küçük insansız hava araçlarının küçük gruplarını, hatta sürülerini kontrol edecek.

Hava Kuvvetleri, bu insansız sistemlerden bazılarına İşbirlikçi Savaş Uçağı adını veriyor ve bunlar esas olarak, yüksek riskli savaş görevlerini desteklemek için insanlı, gizli, yeni nesil bir uçakla koordinasyon içinde uçacak olan insansız hava araçlarıdır.

Yeni Nesil Hava Hakimiyeti adı verilen altıncı nesil savaş uçağı girişimi, genellikle daha hızlı, daha gizli bir F-22 olarak tasavvur ediliyor. Ancak altıncı nesil bir uçağa işlenmiş teknolojilerin toplanması oldukça önemli olacaktır. Muhtemelen uyumlu sensörler, harmanlanmış antenler, yapay zeka destekli yeni bir algılama ve bilgi işlem düzeyi, insanlı-insansız takım oluşturma ve gövdeye dokunmuş sensörlere sahip akıllı dış görünümler gibi şeyleri içerecekler. Muhtemelen kaplama malzemeleri, termal ısı imza yönetimi ve yeni bir dış konfigürasyon gibi yeni nesil gizli özellikleri de taşıyacaklardır.

 
Altıncı nesil bir uçağın endüstri çizimleri, bunlardan biri seçilen göstericiyi temsil ediyor olabilir, gerçekten de şık, gelişmiş ve sinsi yeni bir gövde tipini ortaya koyuyor. Görüntüler, dikey yapıları olmayan bir uçak gövdesini işliyor ve ona B-2 benzeri, ultra gizli yatay harmanlanmış kanat ve gövde veriyor.

Ne Geliyor Olabilir?

Altıncı nesil uçakları bilgilendiren tüm bu yeniliklerle, yedinci nesil hayalet avcı uçağının nasıl görünebileceğini hayal etmek oldukça zor olabilir. Gerçekten de böyle bir şey olacak mı? Hava muharebesini yeniden tanımlayabilen henüz keşfedilmemiş teknolojiler var mı?

Tarih herhangi bir rehber ise, cevap muhtemelen evettir. Akla gelen ilk düşünce, yedinci nesil bir gizli savaşçının hipersonik olacağıdır. Ses hızının beş katından daha hızlı uçan bir gizli savaş uçağı hayal edin. Böyle bir uçak insanlı olabilir mi?

Şu anda, insanlı hipersonik uçuş, bu hızlarda üretilen ısı gibi yoğun koşullar göz önüne alındığında, mümkün olanın ötesinde görünüyor. Bununla birlikte, insanların hipersonik hızlarla başa çıkmasına izin vermek için belki de soğutma teknolojisi veya koruyucu donanım ortaya çıkacaktır. Değilse, yedinci nesil bir saldırı hayalet savaşçısı tamamen insansız olabilir.

Ne de olsa, çok yüksek düzeyde özerklik zaten mevcut. İnsansız savaş uçakları, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan tam manevra yapabilmekle kalmıyor, aynı zamanda bazı simüle it dalaşlarında insanlı jetlerden daha iyi performans gösteriyor. Bununla birlikte, matematiksel olarak türetilmiş bilgisayar algoritmalarının kopyalayamayacağı, insan bilişinin, duygularının, sezgilerinin ve diğer daha öznel değişkenlerin pek çok unsuru olduğuna şüphe yok.

Neye benziyor?

Yedinci nesil gizlilik nasıl görünürdü? Belki de sensörlerin, bilgisayarların ve silahların daha fazla minyatürleştirilmesi, çok daha küçük ve dolayısıyla daha gizli bir platformun aynı veya daha yüksek düzeyde ölümcüllüğe ulaşmasını sağlar. Dünya atmosferinin ötesinde hareket edebilen ve uzayda savaş ve gözetleme operasyonları yürütebilen hayalet bir savaşçı tasavvur etmek çok da abartılı olmayabilir. Hipersonik hızlarda uçarsa, yedinci nesil bir uçağın Dünya atmosferinin ötesine geçip tek bir yakıt deposuyla geri dönmesi akla yatkın görünüyor.

Yedinci nesil gizli savaşçılar, düşman savaşçılarını ve hatta dünya atmosferinin ötesine geçen ICBM'ler gibi uyduları veya füzeleri yok edebilecek hava ve uzay saldırı platformları olarak çalışabilir mi?

Yedinci nesil hayalet avcı uçağı, elbette küçük dron filolarını kontrol edecek ve son derece hassas, ultra uzun menzilli havadan havaya ve havadan yere silahlardan oluşan yeni bir cephanelikle silahlanacaktı. Yedinci nesil gizli bir uçak, düşman ICBM'lerini jetle ateşlenen lazer silahlarıyla yakmak için yeterince hızlı ve sinsi olabilir.

Jet ateşlemeli lazerlerin Hava Kuvvetleri silah geliştiricileri ile hızla ilerlediği göz önüne alındığında, bu özellikle gerçekçi görünüyor.

Kaynak: 1945

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.