Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elektrikli Araçlarda Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elektrikli Araçlarda Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

"EV pilinizi aşırı sıcaklıklardan koruyun ve şarj ederken acele etmeyin ve pilinizin ömrünü uzatmak bir çok yolunuzun olduğunu unutmayın."

Elektrikli otomobilinizin pil ömrünü uzatmanın 4 basit yolu
Pilin eskimesinin tek nedeni takvim eskimesi değildir. Elektrikli araba aküleri için temel bozulma mekanizması olması muhtemeldir, ancak pil şarjının durumu ve aşırı sıcaklıklara maruz kalma da pil ömrünü önemli ölçüde etkiler.

 

1. Park halindeyken aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kalmayı en aza indirin

Fişi çekmeden park ederken aşırı sıcağa maruz kalma, sık sık tehlikenin meydana geldiği zamandır. Elektrikli arabanıza takılan otomatik bir sıcaklık kontrol sistemi, optimum verimlilik için sıcaklıkları düşük tutmak için pillerinizi gereksiz yere boşaltacaktır. Bu performansın yalnızca elektrikli aracınız aküsünü kullanarak yoldayken çalışması gerekirken, termal yönetim sisteminin yalnızca şebeke gücünü kullanarak çalışması için elektrikli arabanızı gölgeye veya prize park edin ve sürüş sırasında sabit bir sıcaklık aralığı sağlayın. operasyon ya.

 

2. Pilleri %100 şarj ederek bırakmayın

Elektrikli otomobiller, aşırı şarj durumunda şarj edilmelerini ve deşarj olmalarını önleyen bir pil yönetim sistemi ile zaten kuruludur. Akü şarj durumunu yüzde 0'dan yüzde 100'e kadar tutmak, aracınızın akü ömrünün performansını da artırır. Tam şarj size maksimum çalışma süresini sağlasa da, pilinizin genel kullanım ömrü için hiçbir zaman iyi bir fikir değildir.

 

3. Hızlı şarj kullanmaktan kaçının

Pilleriniz yakında bitecekse, hızlı şarj kullanmak büyük kolaylık sağlar. Ancak, kısa sürede pillere o kadar çok akım basar ki bu da EV pilinizi zorlar ve pilleri daha hızlı tüketir. Bozulmasını fark etmek zor olsa da, sekiz yıllık standart şarj, 8 yıllık hızlı şarj kullanımına kıyasla size %10 daha fazla pil ömrü sağlayacaktır.

 

4. Uzun süreli saklama sırasında optimum pil şarj durumunu kontrol edin

Boş veya dolu bir pille park edilen veya saklanan EV'ler de pilin kalitesini düşürür. Elektrikli arabanızı sık kullanmıyorsanız veya uzun bir yolculuk planınız varsa, zamanlı bir şarj cihazı alın ve fişe takın. Aracınızı belirli bir yerde uzun süre park halindeyken yüzde 100'de bırakmak, pil gücünü korumakta zorlanır. siz yokken şarj durumu. Bir strateji, şarj cihazını, şarjı maksimum kapasiteye kadar doldurmadan, ortalama yüzde 25 ile yüzde 75 arasındaki bir şarj seviyesinde, düşük seviyenin hemen üzerinde tutacak şekilde ayarlamaktır.

Kaynak: KIA

battery.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.