Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2023 Admin Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2023 İsrail yapımı robot Örümcek Adam, Hong Kong gökdelenlerini temizliyor Yüksek binaların dış yüzeylerini temizlemek ve denetlemek için yapay zeka ile çalışan yeni bir robot geliştiren İsrailli bir girişim, Hong Kong'da 5,6 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Verbotics, insanlar tarafından gerçekleştirilen geleneksel temizliğin kapasitesinin on katı kapasitede bir robot temizleme çıktısı sağlayan ilk şirkettir. Robot nasıl çalışır? Bilgisayar görüşü ve yapay zeka kullanan robot, Örümcek Adam tarzında bir gökdelenin yüksekliğine ve genişliğine tırmanıyor. Temizlik kuru mekaniktir ve sıvı veya kimyasal madde kullanılmaz. Basit bir kuruluma izin veren akıllı bir yuva kullanarak binaya bağlanır. Robot ayrıca görsel verileri toplayıp analiz ederek çatlakları, ısı sızıntılarını ve malzemelerin bozulmasını tespit etme gibi önemli bakım bilgilerini sunma yeteneği sağlar. Kurucu ve CEO Ido Ganosar, yenilikçi teknolojinin arkasındaki fikri neyin ateşlediğini açıkladı. "Ailem İsrail'deki en büyük perde duvar üreticisidir" dedi. "Firmada bir dönem inovasyon alanını yönettim ve beni en çok meşgul eden şeylerden biri temizlik işinin 100 yıl önceki gibi aynı altyapı ve aynı yöntemle nasıl yapıldığıydı. "Robot teknolojisini getirmek istedim ve sektörü gerçekten değiştirmeyi başaran bir çözüm bulamadım. Bulduğum tüm çözümlerde yine aynı altyapıyı kullandılar, hepsi kablodan inen veya kablodan inen kişiyi değiştirmeye çalıştı. temizlik asansöründeki kişi. "Birlikte, yüzlerce kilogram ağırlığındaki mevcut sistemlere kıyasla, bağımsız ve binaların altyapısına dayanmayan, tak ve çalıştır, çalıştırması ve taşıması kolay bir sistem geliştirdik. "Talebin sürekli arttığı on milyarlarca dolarlık bir pazardan bahsediyoruz." Şirket, yeni Hong Kong anlaşmasına ek olarak İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'daki emlak piyasalarında çeşitli işlemler gerçekleştirdi. Kaynak: The Jerusalem Post
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın