Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 18 yıl Evet! bilin bakalım şimdi, kafirlere kitap nerelerinden verilir? Önünden mi? Arkasından mı? sağından mı? yoksa solundan mı? Ben en sağlam kaynak kurandır diye kurana baktım, ama pekde sağlam çıkmadı. Surenin birinde, sol tarafından verilir diyor. Başka bir surede ise, arkasından verilir diyor. Hangisi doğru acaba? Bu sureye göre sol tarafından verilir: HÂKKA SÛRESİ/ 19. İşte o vakit, kitabı kendisine sağından verilen kimse der ki: “Gelin, kitabımı okuyun!” 20. “Çünkü ben, hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum.” 21. Artık o, hoşnut bir hayat içindedir. 22. Yüksek bir cennettedir. 23. Onun meyveleri sarkar (kolaylıkla devşirilebilir). 24. (Onlara şöyle denir:) “Geçmiş günlerde yaptıklarınıza karşılık, afiyetle yiyin, için.” 25. Kitabı kendisine sol tarafından verilen ise şöyle der: “Keşke kitabım bana verilmeseydi.” 26. “Hesabımın ne olduğunu da bilmeseydim.” 27. “Keşke ölüm her şeyi bitirseydi.” 28. “Malım bana hiçbir yarar sağlamadı.” 29. “Saltanatım da yok olup gitti.” 30. (Allah şöyle der:) “Onu yakalayıp bağlayın.” 31. “Sonra onu cehenneme atın.” Buna göre de arkasından verilir: İNŞİKÂK SÛRESİ/ 7. Kime kitabı sağından verilirse, 8. Hesabı çok kolay bir şekilde görülecek, 9. Sevinçli olarak ailesine dönecektir. 10. Fakat kime kitabı arkasından verilirse, 11,12. “Helâk!” diye bağıracak ve alevli ateşe girecektir. Kendinize iyi bakın dostlar. En iyi dileklerimle
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 18 yıl Sayın evrensel. İnanki yazıpta sorduğun iletinin yanlız başlığını okudum.Sebebi de bu yazdıklarına defalarca yanıt verildi ve artık servise konmasa iyi olur sebebi de (kafirlere)kitap sağdan verilmeyecek bunu bilmek lazım. İster arkadan, ister soldan,sağdan yok.
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 18 yıl Yazar Sayın evrensel. İnanki yazıpta sorduğun iletinin yanlız başlığını okudum.Sebebi de bu yazdıklarına defalarca yanıt verildi ve artık servise konmasa iyi olur sebebi de (kafirlere)kitap sağdan verilmeyecek bunu bilmek lazım. İster arkadan, ister soldan,sağdan yok. Sevgili Sarıgöl, Mesele sağdan veya soldan verilmesi değil. Kuranda allah nasıl dil sürçmesi yapabiliyor. Mesele o. Bunu düşündüğünüz zaman, bu soruya cevap vermiş olmuyorsunuz. Öyleyse soruyu söyle sorayım: Allah ayetin birinde soldan derken öbüründe neden arkadan demiş? Bu değişik kelimeler neden kullanılmış? Saygılarımla
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 18 yıl Sevgili Sarıgöl,Mesele sağdan veya soldan verilmesi değil. Kuranda allah nasıl dil sürçmesi yapabiliyor. Mesele o. Bunu düşündüğünüz zaman, bu soruya cevap vermiş olmuyorsunuz. Öyleyse soruyu söyle sorayım: Allah ayetin birinde soldan derken öbüründe neden arkadan demiş? Bu değişik kelimeler neden kullanılmış? Saygılarımla Nedeni (kafirlere) kitaplarının sağdan verilmeyeceğini vurgulamak için açık değilmi.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.