Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2023 2 yıl Admin Duracell'den Daha mı İyi? Pale Blue Earth AA, AAA Şarj Edilebilir Pil İncelemesi Şarj edilebilir AA pilleri ilk kez 1999'da Nepal'de yaklaşık 2 ay doğa yürüyüşü yaparken kullanmıştım. 1,41 megapiksel Olympus dijital fotoğraf makinem vardı ve başlamak üzere olduğum Annapurna Yürüyüşü sırasında pil bulmanın zor olacağından şüpheleniyordum. REI'den dört adet AA pil ve sekiz adet şarj edilebilir AA pil tutan bir solar şarj kiti satın aldım. Doğa yürüyüşü yaparken bir seti şarj etmek için çantamın üstüne bağladığım güneş kiti, diğer set kameradayken. Her akşam pilleri değiştirdim. Bu sistem zar zor çalıştı. Piller her günün sonunda oldukça tükenmişti. Nikel-metal hidrit (NiMH) kimyası ile güneşten alabildikleri sınırlı miktardaki gücün talihsiz bir bileşimiydi. O yolculuktan eve döndüğümde, o pilleri veya şarj sistemini bir daha asla kullanmadım. O zamandan beri, bir dizi AA ve AAA şarj edilebilir pil sistemi piyasaya çıktı. Ancak, belirli bir şarj cihazı ve NiMH kimyası gerektiren yaygın sınırlamalar, birçoğunda hala sorun olmaya devam ediyor. Pale Blue Earth, bu sorunların bazılarını çözdüğünü veya çözdüğünü iddia ederek kendi şarj edilebilir pil versiyonunu piyasaya sürdü. Onları kendim denemek için bir sete ellerimi koydum. Kısacası: Pale Blue Earth'ün şarj edilebilir AA ve AAA pilleri, çevre açısından doğru yönde atılmış bir adımdır. Standart bir alkalin veya lityum pil kadar pil ömrü veya gücü yoktur. Ve markanın, her şarjın bir AA veya AAA pilin atık akışından yönlendirilmesine eşit olduğu iddiası biraz abartılı olabilir. Ancak diğer marka şarj edilebilir pillerden daha iyi çalışırlar, daha hızlı şarj olurlar ve standart bir şarj cihazı kullanırlar. Genel olarak, pilleri atmaktan sıkılan ve daha sürdürülebilir bir çözüm isteyen kişiler için bu Pale Blue Earth şarj edilebilir AA ve AAA piller iyi bir seçenektir. Sadece sınırlamaları var. Soluk Mavi Toprak USB Şarj Edilebilir Piller Pale Blue Earth USB Şarj Edilebilir AA ve AAA Pil İncelemesi Her yıl, insanlar yalnızca ABD'de 3 milyardan fazla pili çöpe atıyor. Bu, yılda yaklaşık 180.000 ton tehlikeli atık maddenin düzenli depolama alanlarına girmesi anlamına geliyor. Ve bu piller zamanla paslandıkça, içlerindeki kimyasallar toprağa ve suya sızar. Bu nedenle, Pale Blue Earth'ünki gibi şarj edilebilir pillere geçiş çok önemlidir. Ortalama bir Amerikan hanesi ayda yaklaşık 7,5 alkalin pil tüketir. Herkesin işlevsel, yüksek kaliteli şarj edilebilir pillere erişimi olsaydı, bu sayı büyük ölçüde düşerdi ve çevresel etki çok büyük olurdu. Modern Şarj Edilebilir Piller Pale Blue Earth'ün tüm misyonu, çevre sorunlarını tek kullanımlık pillerle ele almaktır. Marka, gezegeni alt üst etmeden kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan piller yapmak istedi. Ve bu yolda başlamasından bu yana geçen 20 yılda, şarj edilebilir pil teknolojisi çok ilerledi. Pale Blue Earth şarj edilebilir pillerinde kullanılan lityum-iyon kimyası, sektördeki en kararlı ve en güvenli olanlardan biridir. Modern şarj edilebilir pillerin çoğunda standart haline gelmesinin nedeni budur. Pale Blue Earth, bu pillerin 1.000 şarj döngüsüne sahip olduğunu iddia ediyor. Marka, bunun 1.000 alkalin pilin kullanılmasını ve atılmasını önlemek anlamına geldiğini söylüyor. Ancak şunu göz önünde bulundurun: Pale Blue Earth'ün AA lityum-iyon şarj edilebilir pilleri yalnızca 1.700 miliamper saat (mAh) kapasiteye sahiptir. Bu birim, mAh, bir pilin tutabileceği enerji şarjını ve suyunun ne kadar süreceğini ölçer. Pale Blue Earth'ün AA pilleriyle karşılaştırıldığında, alkalin AA piller 2.850 mAh ve düz lityum AA piller 2.700-3.300 mAh kadar tutabilir. Pale Blue Earth'ün AA ve AAA pillerinin 1.000 şarj döngüsü kadar dayanacağına inanıyorum (eğer pillerinizi bu kadar uzun süre kaybetmeyi veya onlara zarar vermeyi önleyebilirseniz). Ancak her şarj döngüsünün bir alkalin veya lityum-iyon pilin çöp sahasına girmesini engellemeye eşit olduğu iddiası biraz abartılı görünüyor. Duracell'in şarj edilebilir NiMH AAA şarj edilebilir pilleriyle karşılaştırıldığında, Pale Blue Earth'ün dikkate değer bir üstünlüğü var. Duracell'in şarj edilebilir pilleri, 900 mAh ve 400 şarj döngüsünün reklamını yapar. Energizer bu pillerin kendi versiyonuna da sahiptir. 2.300 mAh'a sahipler, ancak yalnızca son 100 şarj döngüsü var. Yani, Pale Blue Earth lityum-iyon kimyası en azından rakipleriyle aynı seviyede. Kabul edilirse, bu seçeneklerin her ikisinden de önemli ölçüde daha pahalıdırlar, dörtlü paket için 30 ABD doları. Pale Blue Earth Şarj Edilebilir AA ve AAA Piller: Şarj Süresi Pale Blue Earth'ün C, D ve 9V pilleri gibi, AA ve AAA pillerinde de pilin yan tarafında bir USB-C eklentisi bulunur. Piller, çok kullanışlı bir USB-A'dan dört yollu bir USB-C'ye ayırıcıyla gönderilir ve bu da paketteki dört pilin tamamının aynı anda şarj edilmesini kolaylaştırır. Pillerde USB-C'ye yönelik bu son ilerici adımı takdir ediyorum. Önceki Pale Blue Earth sürümleri, 9V pil boyutunda hala mevcut olan bir mikro USB kullanıyordu. Bir sonraki adım, umarım şarj kablosunun kaynak ucunda bir USB-C seçeneği olacaktır. Pil Kimyası ve Rakipleri Karşılaştırma Kaynak: GearJunkie
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.