Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iOS 17 Mesaj Uygulaması - iPhone'unuza gelen en büyük 8 değişiklik


Önerilen İletiler

  • Admin

iOS 17 Mesajları — iPhone'unuza gelen en büyük 8 değişiklik

AA1cnfE0.img?w=768&h=432&m=6

Mesajlar, iPhone için en popüler yerleşik uygulamalardan biridir, bu nedenle iOS 17 ile bazı oldukça önemli değişiklikler görmesi şaşırtıcı değildir. Aslında, mevcut tüm iPhone uygulamaları arasında, daha büyük bir yenileme elde ettiğini düşünmek zor. iOS 17'de Mesajlar'dan daha fazla, belki Telefon uygulamasının dışında.

Mesajlar arayüzünde yapılan hoş bir düzenlemenin yanı sıra iOS 17, her şeyi daha hızlı bulmanızı ve sohbetlerde daha fazla bilgi paylaşmanızı sağlar. Hatta dışarıdayken hem size hem de ailenize ve arkadaşlarınıza daha fazla gönül rahatlığı sağlayacak yeni bir araç bile var.

Değişikliklerin hacmi ve türleri, Mesajların iOS deneyimi için ne kadar önemli olduğunu ve Apple'ın neden RCS mesajlaşma standardını benimseme konusunda isteksiz olabileceğini açıklıyor. Apple, Mesajlar'ı iOS için diğer mobil platformlara göre bir rekabet avantajı olarak gösterebilir ve iOS 17'de gelenler gibi özellikler eklemek bu iddiayı yalnızca güçlendirir.

iOS 17 şu anda bir geliştirici beta olarak mevcut, ancak genel bir beta, iPhone yazılımının sonbaharda tam olarak piyasaya sürülmesinden önce gelecek ay gelecek. Apple'ın geçen hafta WWDC 2023'te duyurduğu bilgilere ve iOS 17 beta sürümünü indirip kuran kişilerden duyduklarımıza göre, yeni sürüme geçtikten sonra Mesajlar uygulamasını ilk kez çalıştırdığınızda neler bekleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

iMessage uygulamalarına daha kolay erişim

Mesajların iOS 16 sürümünde, iMessage uygulamaları - Apple Cash, Fotoğraflar, Digital Touch ve Mesajlar ile etkileşime giren diğer tüm uygulamalar gibi - klavyenin hemen üzerinde canlı olarak konuşuyoruz. Açıkçası, istediğiniz uygulamaya ulaşmak için çok fazla yan kaydırma gerektiren oldukça karmaşık bir görünüm.

Bu, iOS 17'de değişir. Bunun yerine, artık metin alanının yanında bir Artı düğmesi var. Ona dokunduğunuzda en sık kullandığınız uygulamalar dikey bir listede görünür. Altta, listeyi emrinizdeki tüm uygulamaların kaydırılabilir bir yoklamasına genişleten bir Daha Fazla düğmesi bulacaksınız.

Değişiklik, iMessage uygulamalarınıza ulaşmak için biraz fazladan dokunma gerektiriyor, ancak bu, mesajların merkez sahnenin daha fazlasını alabildiği daha az kalabalık bir ana arayüz anlamına geliyor. Bu, Apple'ın yapmaktan mutlu göründüğü bir değiş tokuş.

Yanıtlamak için kaydırın

Şu anda bir konuşmadaki belirli bir mesajı, mesaja dokunup basılı tutarak ve ardından beliren açılır menüden cevapla'yı seçerek yanıtlayabilirsiniz. iOS 17 bir kısayol ekliyor; artık doğrudan yanıtlamak için bir iletiyi sağa kaydırmanız yeterli.

Yoğun konuşmaları yakalamak

Bir son teslim tarihine kafa kafaya gitmem gerektiği gibi, bir gönderi ve yanıt telaşında aydınlanma eğilimi gösteren birkaç grup mesajın içindeyim. İOS 17'deki yeni bir yakalama özelliği, benim gibi olaydan sonra sohbete geri dönen insanlar için tasarlanmış gibi görünüyor.

Spesifik olarak, artık konuşmaların sağ üst köşesinde bir yakalama oku görünüyor. Dokunduğunuzda, son giriş yaptığınızdan bu yana görünen ilk okunmamış mesaja atlarsınız.

Daha rafine aramalar

iOS 16'daki eski mesajlar için mevcut aramalar, bir vur ya da ıska meselesi gibi geliyor. Bir arama terimi yazarsınız ve konuşmalarınızda veya bağlantılarınızda alakalı bir sonuç bulmasını umarsınız.

Mesajlar'ın iOS 17 sürümü, aramaları hassaslaştırıyor ve size farklı filtreleri (örneğin belirli bir kelimeyi belirli bir kişiden gelen mesajlarla birlikte) birleştirme yeteneği veriyor. Anahtarın arkasındaki fikir, aradığınızı daha hızlı bulmak için arama sonuçlarını daraltabilmenizdir.

Sesli mesaj transkripsiyonları

Geçen sonbaharda piyasaya sürülen Pixel 7'ye geri dönün. Google'ın Tensor G2 destekli telefonları, metinlerde gönderilen sesli mesajları yazıya dökme yeteneği kazandı ve bu da size, sesi oynatmanın mümkün olmadığı durumlarda dökümü okuma yeteneği sağladı. Görünüşe göre iOS 17 Mesajları benzer bir özellik ekliyor.

Bu noktada, yazıya dökülen sesli mesajların otomatik olarak görünüp görünmeyeceği veya yazıya dökmeye başlamak için bir düğmeye dokunmanız gerekip gerekmediği belli değil. Apple'ın WWDC demosu ilkini öneriyor gibi görünüyor, ancak bu, iOS 17 beta sürümünde keşfetmemiz gereken bir şey.

iOS 17'de kolaylaştırılmış konum paylaşımı

Mesajlar'ın mevcut sürümünde konumunuzu birisiyle paylaşabilirsiniz, ancak süreç o kadar sezgisel değildir. Şu anda, konuşmanın üst kısmındaki ismine dokunuyorsunuz ve ardından gelen ekranda Geçerli konumumu Gönder'e dokunuyorsunuz. Konuşmada konumunuzu gösteren bir harita görünecek ve bu, buluşmanız gerektiğinde insanların nerede olduğunu bulmanızı kolaylaştırabilir.

iOS 17, tüm bu süreci çok daha kolaylaştırmalıdır. iMessage uygulamalarınıza erişmenizi sağlayan Artı düğmesini hatırlıyor musunuz? Bu uygulama listesinde, daha sonra konuştuğunuz kişilerle paylaşabileceğiniz harita görünümünü getiren bir Konum seçeneği vardır.

Check-in özelliği

Konum paylaşımı üzerine inşa edilmiş daha da kullanışlı bir özellik, iOS 17 Mesajlarına gelen yeni Check-in özelliğidir. Dışarı çıktığınızda, alıcının nereye gittiğinizi ve ne zaman varmayı beklediğinizi bilmesini sağlayan bir konuşma içinde bir Check-in başlatabileceksiniz. Bunu, Haritalar'daki Tahmini Tahminimi Paylaş özelliğine benzer bir şey olarak düşünün.

Ancak Check-in in Mesajları bazı ek güvenlik özellikleri içerir. Yolda gecikirseniz, iPhone'unuz tahmini varış sürenize zaman eklemek isteyip istemediğinizi görmek için sizinle iletişime geçecektir. Belirli bir süre sonra yanıt vermezseniz Check-In, son konumunuz, iPhone'unuzda kalan pil ve hücresel servis durumunuz hakkında bilgi paylaşacaktır. (Muhtemelen tüm bunları Mesaj Ayarları'nda önceden ayarladınız.) Apple'a göre tüm bu bilgiler uçtan uca şifrelendi.

Varış noktanıza vardığınızda Check-in özelliği, ulaştığınız kişiye Mesajlar'da otomatik olarak bilgi verir.

Check-in'in nasıl ayarlandığı ve özelliği Mesajlar'da nasıl başlattığınız hakkında bazı sorularımız var, ancak iOS 17 beta sürümüne geçtiğimizde bunların yanıtlanması muhtemeldir.

Mesajlar için bir Çıkartma çekmecesi

Belli bir yaşta bir adam olarak - bu, benim önüme çıkan yaşlı bir adam olduğumu söylemenin kibar bir yolu - Mesajlar sohbetlerindeki videolara ve fotoğraflara ekleyebileceğiniz Etiketler beni pek heyecanlandırmıyor. Ancak diğer insanlar, Apple'ın Çıkartmalarınız için bir çekmece ekleyerek sahip olduğunuz her çıkartmaya kolay erişmenizi sağlayacak kadar bu özelliği beğeniyor.

İMessages uygulamalarınıza erişmek için bu Artı düğmesine dokunarak Etiketler çekmecesine erişirsiniz. Normalde ekran klavyesinin bulunduğu çekmeceyi açan Etiketler'e bir bağlantı vardır. Oradan, konuşmalara çıkartmaları sürükleyebilirsiniz.

Topladığınız veya oluşturduğunuz çıkartmalara ek olarak emojiler artık çıkartma da olabilir. Bununla birlikte, çok daha havalı bir ekleme, Apple'ın iOS 16'da eklediği ve Görsel Görünümü kullanarak bir fotoğrafa dokunup konuyu kaldırmanıza olanak tanıyan yeteneğinden yararlanıyor. Artık fotoğrafladığınız insanları ve nesneleri çıkartmaya dönüştürmek için bu aracı kullanabilirsiniz.

Daha da iyisi, işlevsellik, çektiğiniz birkaç saniyelik hareketli görüntüler olan Canlı Fotoğraflar ile bile çalışır. Bir Canlı Fotoğrafın konusunu kaldırın ve yeni çıkartmanız bu hareketi korur - temel olarak, Apple'ın çıkartmalara animasyon ekledi ve bir tane oluşturmak için gereken tek şey birkaç dokunuş.

iOS 17 Mesajları görünümü

Bu, özellikle iOS 17'nin son iOS sürümlerinden daha düşük bir anahtar yükseltmesi olması gerektiği düşünüldüğünde, Mesajlar'daki değişikliklerin tam bir listesi. Yine de, Mesajların yüksek kullanımı göz önüne alındığında, Apple'ın uygulamaya bazı geliştirmeler getirmesi mantıklı. Ve iOS 17 geliştirmeleri, birçok görevi önemli ölçüde basitleştirebilecek gibi görünüyor.

Kaynak: Tom's Guide

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.