Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2023 Admin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2023 ChatGPT Nasıl Kullanılır: Adım Adım Kılavuz (Resimlerle) OPenAI'nin ChatGPT'si son aylarda trend oldu. Yapay zekaya sahip bir sohbet robotu olan ChatGPT, türünün en güçlü yapay zeka araçlarından biridir. AI aracı, çok çeşitli konularda ayrıntılı yanıtlar sağlayabilir ve yanıtları açıklayabilir. Daha da iyisi, chatbot'u kullanmak tamamen ücretsizdir (bir hesap oluşturduğunuz sürece). Yol boyunca size yol gösterecek resimlerle birlikte ChatGPT'yi adım adım nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır. ChatGPT Nasıl Kullanılır? ChatGPT'yi kullanmak zor görünebilir, ancak öyle değil. En iyi şekilde yararlanmak için web sitelerinde yolunuzu bilmeniz gerekir. İşlem, kaydolmak, oturum açmak ve bir konuşma başlatmak kadar basittir. Bundan sonra, işinizde ChatGPT'yi kullanmanıza yardımcı olacak bazı temel istemleri gözden geçireceğiz. Birinci Adım: Oturum Aç veya Kaydol'u seçin ChatGPT'yi kullanmak için giriş yaparak veya bir hesaba kaydolarak başlayın. ChatGPT'yi kullanmak için bir kullanıcı hesabına ihtiyacınız var. Sitede yeni misiniz? Burada bir hesap için kaydolacaksınız. Geri dönen bir misafir mi? Mevcut hesabınıza giriş yapın. Her iki durumda da, bu adımı atlayamazsınız. İkinci Adım: Oturum Açma Ayrıntılarını Girin Ardından, hesap ayrıntılarınızı girin ve devam et'i tıklayın. ChatGPT, isteklerle dolu değilse, siteye girebileceksiniz. Aracın kullanıcılardan çok sayıda isteği varsa beklemeniz veya daha sonra denemeniz gerekebilir. Üçüncü Adım: Bir Mesaj Gönderin veya Bir Bilgi İstemi Seçin Giriş yaptığınızda, doğrudan ChatGPT ana sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada örneklerin, yeteneklerin ve sınırlamaların bir listesini göreceksiniz. Alt kısımda bir metin kutusu ve sayfanın sol üst kısmında yeni bir konuşma başlatma seçeneği göreceksiniz. Her iki seçenek de ChatGPT ile sohbet başlatmanıza izin verir. Sağlanan örnekler listesinden bir bilgi istemi de seçebilirsiniz. Dördüncü Adım: Sohbete Devam Et Son olarak, görüşmenize uygun gördüğünüz şekilde devam etmekte özgürsünüz. Temel terimlerle, ChatGPT'nin esasen nasıl kullanılacağı budur. Sol üst köşedeki düğmeyi kullanarak sohbete devam edebilir veya yeni bir görüşme başlatabilirsiniz. Kendi istemlerinizi ve sorularınızı bulmaktan veya verilen örnek istemlerden bazılarını kullanmaktan çekinmeyin. Her iki durumda da, mutlu sohbetler! ChatGPT İstemleri Artık OpenAI sohbet robotunu nasıl kullanacağınızı bildiğinize göre, istemleri kullanarak yeteneklerini test etmek isteyebilirsiniz. OpenAI'nin ana sayfasındaki feragatnameyi yinelemeye değer. ChatGPT, yalnızca 2021 veya öncesindeki bilgilerle sınırlı olarak istemlere yanıt verebilir. Araç, ana sayfasında bazı örnekler sunsa da, bu ChatGPT istemleri çok daha yararlı veya eğlenceli olacaktır. Bir kodlayıcıysanız, ChatGPT'ye "Aşağıdaki kod parçacığındaki tüm güvenlik kusurlarını belirleyin" diye sorabilirsiniz. Ardından, ChatGPT'nin analiz etmesini istediğiniz kodu yapıştırın. Hevesli bir gitaristseniz, ChatGPT'ye şunu sorabilirsiniz: "Yeni başlayanların enstrümanın temellerini öğrenmesi için bana basit bir gitar akor ilerlemesi verin." İş başvurusunda bulunuyorsanız, ChatGPT'den belirli iş tanımına göre bir ön yazı hazırlamasını isteyebilirsiniz. "Aşağıdaki açıklamaya göre benim için inandırıcı ve ciddi bir ön yazı oluştur" deyin. Ardından iş tanımını yapıştırın. ChatGPT ile sadece şaka yapmak istiyorsanız, ondan size belirli bir konu veya kişi hakkında bir şaka yapmasını isteyebilirsiniz. Hatta ChatGPT'den ünlü bir stand-up tarzını üstlenmesini isteyebilirsiniz. Örneğin: "Bana Jerry Seinfeld tarzında yapay zeka hakkında bazı fıkralar anlat." Tarih meraklısıysanız, ChatGPT'den size geçmişteki belirli bir zaman veya olay hakkında daha fazla bilgi vermesini isteyin. (Unutmayın, 2021 veya öncesi ile sınırlıdır.) İşte bir örnek: "Bana Midway Savaşı'na giden en önemli beş olayı söyleyin." Kaynak: History Computer
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın