Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Porsche'nin yeni katı hal pili, elektrikli modellerinin bir şarjla 1287 km yol kat edecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Porsche'nin yeni katı hal pili, elektrikli modellerinin bir şarjla 1287 km yol kat edecek

 

Porsche, uzun süredir şık, yüksek performanslı spor arabaların üreticisi olarak bilinmesine rağmen, son projesi, aynı performansı yeniden şarj etmeye gerek kalmadan 1300 km'ye kadar gidebilen bir otomobille elektrikli araçlar dünyasına getiriyor.

Bu, kesinlikle elektrikli arabaların yapabileceği kilometrenin en üstünde, bu da büyük otomobil üreticilerinin EV'lerin geleceğine yatırım yapma taahhüdünde bulunduğunu kanıtlıyor.

Porsche, %50 daha fazla enerji yoğunluğuna sahip bir pil oluşturmak için katı hal pil teknolojisine yaptığı yatırımı artırdı, bu da pilin diğer birçok EV'den çok daha uzun süre şarj tutabileceği anlamına geliyor. Teknoloji ayrıca daha hızlı şarj sürelerine de yol açabilir.

Yeni piller henüz satın alınabilir arabalara eklenmese de yakın gelecekte bekleniyor.

Porsche, 2030 yılına kadar EV satışlarının %80'inden fazlasını gerçekleştirmeyi beklediğini belirterek elektrikli otomobil satışlarını artırmaya kararlı.

Bu hedefler, Porsche'nin tanınmış bir lüks otomobil markası olduğu gerçeğiyle birleştiğinde, genel olarak elektrikli otomobil satışlarını artırabilir. Duyuru, Tesla ve Ford gibi en iyi EV üreticilerinin fiyatları düşürerek elektrikli arabaları daha erişilebilir hale getirmesiyle geldi.

Ve Porsche gibi bu şirketlerin birçoğu da arabalarının akü kapasitelerini artırmaya çalışıyor.

TorqueNews, "Tesla ve General Motors gibi diğer şirketler de yeni pil teknolojilerine yatırım yapıyor" dedi.

Tesla kısa bir süre önce EV'lerindeki lityum iyon pilleri kullanma yönteminde büyük bir değişiklik duyurdu ve birçok modelinin menzili artmaya devam ediyor. Yakın zamanda bir deneysel pil, bir Model S'nin yeniden şarj edilmeden 750 milin üzerinde yol almasına izin verdi.

Bu gelişmeler, bir EV'nin şarj olmasını beklemek için daha az zaman ve yeniden şarj etmek için durmak zorunda kalmadan önce çok daha fazla sürüş anlamına geldiği için sürücüler için de önemli bir avantaj.

Kaynak: The Cool Down

rim-1108000.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.