Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Evolution Space, 50 yıl dayanacağını vaat eden araba


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Evolution Space, 50 yıl dayanacağını vaat eden araba

Döngüsel ekonominin yeni sınırı

Meta şirketi, Space ile ortaklaşa, her beş yılda bir yükseltilebilen ve iyileştirilebilen ilk döngüsel ekonomi araçlarını geliştiriyor. Yeniden montaj fabrikasında yapılan yeniden üretim sayesinde bu araçlar, geleneksel arabalardan dört kat daha uzun ömürlüdür. Space Evolution projesinin başkanı Günther Schuh'a göre, Uzay 50 yıla kadar dayanmalı. Yaklaşık 1.000 arabalık küçük bir seri olan ilk modeller 2025'te satışa çıkacak.

spaceshowroom-11.1280x0.jpg

750 km özerklik

Uzay tabi ki çevreye göz kırpan bir araba, bu yüzden sadece beş dakikada 600 km'ye ulaşan 750 km menzile sahip bir batarya ile donatılmış. Elektrikli aktarma organı, standart modüllerden oluşan 40 kWh'lik bir lityum iyon pildir. Ayrıca uzun mesafeler için aynı aküyü şarj eden LPG gaz sistemi de mevcut, bu sayede Evolution araba %85/90 elektrikli ve yolculuğun geri kalan kısmında LPG ile kullanılacak. Hatta batarya tek başına menzil artırıcı olarak LPG'nin de eklenmesiyle 150 km'lik bir özerklik sağlıyor ve böylece 600 km'lik bir artış sağlıyor.

spaceshowroom-13.1280x0.jpg

Kokpit

İç mekanda, sürüş bilgisi ve yolcu eğlencesi için kullanılan gösterge panelinin genişliği boyunca kesintisiz bir cam ekran bulunuyor. Her şey, gelecekteki herhangi bir değişiklik ve güncellemenin kolayca kurulabilmesi için tasarlanmıştır.

4clean.1280x0.jpg

Stratejik batarya

Nispeten küçük 40 kWh lityum-iyon pil ve standart modüller sayesinde, piller en az 20 yıl boyunca sabit güneş enerjisi işletimi için yeniden kullanılacak ve böylece pil takımının karbon ayak izi azalacaktır. 150 km'lik akü menzili ve menzil artırıcı olarak LPG ile çalışan pistonlu motor ile Space, günlük sürüş mesafelerinin neredeyse yüzde 90'ına uygundur.

2022_11_09_space_interior_rendering_11_r

Hibrit bir araç

Uzay, modern evrensel araçların tüm özelliklerini birleştirmek için tasarlanmış, arazi aracı ve minibüs karışımıdır. Elektrikli mobilite teknolojilerinin kesinliği, değişken ve yüksek kaliteli iç mekanı sayesinde Space, şirket servisinden filo aracına ve aile tatil arabasına kadar geniş bir kullanım yelpazesi için mükemmel bir arkadaştır. İki elektrikli akstan dört tekerlekten çekişle çalışan Space, 2,8 tonluk brüt araç ağırlığına rağmen çok dinamik bir şekilde hareket ettirilebilir.

2022_11_09_space_interior_rendering_14_r

Teknik detaylar
Aktarma organı 2 özdeş elektrikli aks
Azami hız 160 km/s
Menzil 750 km
Batarya 40 kWh Li-Ion Batarya + REX
Uzunluk 4092 - 4920 mm
Genişlik 1920 mm
Yükseklik 1940 mm
Taşıma kapasitesi 650 kg
Kapasite 5-7

spaceshowroom-10.1280x0.jpg

Büyük, çok amaçlı bir elektrikli araç gerçekten sürdürülebilir olabilir mi?
e.Volution'da, büyük, duygusal bir aile arabasının da sürdürülebilir olabileceğini göstermek istiyoruz.

SPACE ve META ile, Yeniden Montaj Fabrikamızda her beş yılda bir yeniden üretim sürecinde güncellenebilen ve yükseltilebilen ilk gerçek Döngüsel Ekonomi araçlarını geliştiriyor ve böylece konvansiyonel binek otomobillerin ömrünün dört katına ulaşıyoruz.

Aynı zamanda, SPACE ile CO2 ayak izi ve menzil arasındaki çatışmayı, pil ve menzil artırıcı kombinasyonuyla, kilometre başına maliyeti artırmadan çözüyoruz.
Bunu yaparken, 750 km'lik bir menzil sağlayan verimli bir batarya ve menzil genişletici kombinasyonuna güveniyoruz.

İnovasyon yoluyla sürdürülebilirlik
UZAY, ilave 600 km'yi doldurmak için yalnızca 5 dakikaya ihtiyaç duyar. Buna, mevcut yanmalı arabalarımızda alışkın olduğumuz "sonsuz" menzil diyoruz.

Konseptimiz, standart modüllerden yapılmış nispeten küçük bir 40 kWh Li-ion pil gerektirir. Beş yıl sonra piller, en az 20 yıl boyunca sabit güneş enerjisi çalışması için yeniden kullanılacak ve böylece pil takımının karbon ayak izi azalacaktır. SPACE muhtemelen zamanın %85-90'ında yalnızca pil gücü kullanılarak çalıştırılacaktır. Sistem veya sürücü, yalnızca daha uzun mesafeler ve yüksek güç gereksinimleri için, daha sonra aküyü şarj eden veya akü akımını artıran LP-gaz menzil genişleticiyi açar. Akünün menzili 150 km'dir ve günlük sürüş mesafelerinin neredeyse %90'ı için yeterlidir. Menzil genişletici olarak LP gazla çalışan pistonlu motor, 600 km'lik ek bir menzil sağlar.

Döngüsel ekonomi kapasitesi ve aktarma organı topolojisi, SPACE'i en çevre dostu araç haline getiriyor.

evrensel araç

Bir arazi aracı ve minibüs geçişi olarak SPACE, modern bir evrensel aracın tüm özelliklerini bir araya getirmeyi ve aynı zamanda hareketliliği duygusallaştırmayı amaçlıyor. Bu amaçla e-mobilite teknolojilerinin avantajlarından sonuna kadar yararlanmaktadır. Alt gövdedeki çok düz bir akü tasarımıyla, araç için o kadar düşük bir ağırlık merkezi elde etmek mümkündür ki, nispeten küçük bir araç genişliğiyle (yalnızca 1,92 m), kapalı otopark yüksekliğine rağmen sportif, güvenli bir sürüş performansı elde edilir. tamamen kullanılmaktadır.

İki bağımsız elektrikli aks o kadar kompakttır ki, önde büyük direksiyon açıları mümkünken arka tekerlekler de yönlendirilebilir. Bu, SPACE'i sürmeyi karşılaştırılabilir SUV'lere veya minibüslere göre çok daha kolay hale getirir. Yönlendirilebilen arka tekerlekler, üstün araç yüksekliği ve değişken iç mekan konsepti ile birlikte SPACE'i bir uzay mucizesi haline getirir ve tüm sürüş koşullarında konfor yaratır.

çok yönlü

Kurumsal servis aracından filo aracına ve aile tatil arabasına kadar geniş kullanım yelpazesi, SPACE'i mükemmel bir yol arkadaşı yapar. Değişken, yüksek kaliteli iç mekan ve bataryalı ve menzil genişleticili özel sürüş topolojisi, kişinin mobilite gereksinimlerindeki ani değişikliklere hızlı ve kolay bir şekilde tepki vermesini mümkün kılar.

Tüm çatı uzunluğu boyunca katlanabilir sunroof, isteğe bağlı olarak bir solar PV çatı ile değiştirilebilir. Arka kapak kolayca çıkarılıp geniş bagaj kamyonet olarak kullanılabilir. İki elektrikli akstan dört tekerlekten çekişle güç alan SPACE, 2,8 t brüt araç ağırlığına rağmen çok dinamik bir şekilde hareket ettirilebilir. Uzun versiyonda, orta koridorlu 7 kişilik düzen, ikinci sıradaki 8. koltukla tamamlanabilir. SPACE, 650 kg taşıma yüküne izin verir ve 3,5 t (frenli) çekme kapasitesine sahiptir. SPACE'in azami hızı 160 km/s ile sınırlandırılmıştır.

SPACE'in içi, kokpitte hem sürücü panosu hem de yolcu eğlencesi olarak hizmet veren tam boy bir cam ekrana sahiptir. Araçlarımızın Döngüsel Ekonomi yeteneği, bağlanabilirlik açısından devreye giriyor. Kokpitin arayüzleri, yeni ekranların ve yenilikçi teknolojilerin, Re-Assembly fabrikamızda gelecekteki güncellemelerde kolay ve hızlı bir şekilde kurulabilmesi için tasarlanmıştır.

SPACE'in üstün sürdürülebilirliğinin bir başka örneği, yenilenebilir doğal liflerle kaplı koltuklardır. Koltuk yapısının son derece dayanıklı ve sağlam tasarımı, bir koltuğun tamamını değiştirmek yerine iç mekanın düzenli olarak yeni döşeme ve kaplama ile yükseltilmesine olanak tanır. Geri dönüştürülebilir malzemeler böylece özellikle düşük bir CO2 ayak izi sağlar.

Kaynak: Evolution Space

 

evolution-space-araba.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.