Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Klima yok mu? Sorun değil. Onsuz Daha Serin Uyumanıza Yardımcı Olacak 10 Öneri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Klima yok mu? Sorun değil. Onsuz Daha Serin Uyumanıza Yardımcı Olacak 10 Öneri

bed-1358907.jpg

Vücudunuz neredeyse dokunulamayacak kadar sıcakken iyi bir gece uykusu çekmeniz neredeyse imkansız olduğundan, ısı yaz aylarında uykunuzu bozan en büyük etkenlerden biri olabilir. Uyumak için ideal sıcaklık 65 derece Fahrenheit (18.3 santigrat derece) civarındadır, kişiye bağlı olarak birkaç çentik verir veya alır. Ancak klimanız yoksa yaz sıcağı, evinizin iç hava sıcaklığının geceleri bile bunun çok üzerine çıkmasına neden olabilir. Peki yaz aylarında klima olmadan nasıl rahat uyuyabilirsiniz?

Elbette, dışarı çıkıp taşınabilir bir AC ünitesi satın alabilirsiniz. Ancak bütçeniz kısıtlıysa veya olağan dışı bir sıcak hava dalgası altında uyumaya çalışıyorsanız, başka fikirlerimiz var.

Sıcaktan kıvranmak yerine, klimaya bel bağlamadan daha serin ve daha rahat uyumanıza yardımcı olacak aşağıdaki 10 ipucunu göz önünde bulundurun. Hazır başlamışken, bir sıcak hava dalgası sırasında uyumak, bir insan ocağının yanında nasıl uyuyacağınız ve dinlendirici bir uykunun her şeyden önce neden bu kadar önemli olduğu hakkında bu ek ipuçlarına göz atın. Artı, nihai uyku hilesi.

1. Çarşaflarınızı ve yastık kılıflarınızı dondurun

Yatmadan bir veya iki saat önce çarşaf ve yastık kılıflarınızı dondurucuya atın. Tahta gibi sert çıkmazlar merak etmeyin. Ancak, aşırı ısınmış gibi hissetmeden kolayca uykuya dalabileceğiniz kadar uzun süre buzlu kalırlar.

2. Çoraplarınızı da buzluğa atın

Nevresimlerinizi dondurduğunuz gibi, serinletmek için çoraplarınızı da dondurabilirsiniz. Parmaklarınız gibi, ayaklarınız ve ayak parmaklarınız da sıcaklık değişimlerine karşı hassastır ve sıcaklığın düzenlenmesinde rol oynar. Ayaklarınızı serin tutarak, vücudunuzun geri kalanının da soğumasına yardımcı olursunuz.

3. Kendi AC'nizi yapmak için vantilatörleri kullanın

Fanlar, bir klimadan çok daha fazla enerji tasarrufludur ve cüzdan dostudur. AC'nin yaptığı elektriğin yaklaşık% 1'ini kullanırlar. Bu nedenle, hayranlardan yararlanın ve onları odanızın etrafına stratejik olarak yerleştirin. Yatağınızın yanına bir vantilatör yerleştirin ve önüne bir kase buzlu su koyun. Buz, fanın size doğru üfleyeceği soğuk hava yaratacaktır. Ardından, sıcak havayı yatak odanızdan dışarı üflemek için bir pencere fanını dışa doğru çevirin.

4. Islak havlu tabakası kullanın

Siz uykuya dalarken vücudunuza serinletici bir rahatlama sağlamak için yatağınızın üzerine çarşaflarınızın üzerine nemli bir havlu serin. Yine de, yatağınızın köpüğüne zarar verebilecek suyla ıslanmaması için ıslak havlunun altına kuru bir havlu sermenizi tavsiye ederim. Havlu bütün gece boyunca soğuk kalmayacak, ancak uykuya dalabileceğiniz kadar soğuk kalmalıdır.

5. Çıplak yatmayın

İnternette serin kalmak için çıplak uyumanız gerektiğini öneren tavsiyeler görebilirsiniz. Serin uyursan bu işe yarayabilir ama terlersen pek bir işe yaramaz. Ateşliyseniz, nemi uzaklaştırabilecek hafif pijamalar (pamuk gibi) giymenizde fayda var. Aksi takdirde, vücudunuz çarşaflarınızın her yerinde terlemekte özgürdür.

6. Çarşafları, yastıkları ve yorganları serinletin

Bir yatak bütçenizin dışındaysa, rahatlamak için serinletici çarşaf veya yastık tercih edebilirsiniz. Organik pamuk, keten veya bambu gibi nefes alabilen kumaşlardan yapılmış çarşafları arayın. Bambu, teri emme ve serin kalmanıza yardımcı olma konusunda harikadır ve organik pamuk, nemi uzaklaştırma konusunda iyi bir iş çıkarır.

7. Serinletici bir yatak düşünün

woman-2197947.jpg

Isıyı tutan pek çok şilte vardır, özellikle standart hafızalı köpükten yapılmış yataklar. Serinletici bir yatak aslında ne kadar rahat uyuduğunuz konusunda büyük bir fark yaratabilir. Ya ekstra hava akışı ve nefes alabilirlik sağlayabilir ya da Brooklyn Bedding Aurora gibi vücudunuza aktif olarak serinlik hissi verebilir ve ısıyı sizden uzaklaştırabilir.

8. Gün boyunca güneşi ve sıcağı engelleyin

Yatak odanızın gündüzleri özellikle yaz aylarında fazla ısınmasını karartma perdeler ile önleyin. Sadece yatak odanızı karanlık tutmakla kalmaz, aynı zamanda ısıyı yansıtabilir ve pencerelerden yatak odanıza girmesini engelleyebilirler.

9. Evinizin birinci katında uyuyun

Ne yazık ki iki katlı evlerdeki insanlar için sıcak hava yükselir. Bu, evinizin üst katının alt kattan daha sıcak olacağı anlamına gelir. Bu nedenle, sıcaktan kurtulmaya ihtiyacınız olduğunda evinizin alt katında uyuyarak sıcağı biraz yenin.

10. Yatmadan önce buzlu su için

Gece terlemelerini denemek ve önlemek için yatmadan önce önemli miktarda su için. Ayrıca, vücudunuzun sıcaklığı düzenlemesini ve sizi daha serin tutmasını zorlaştırarak dehidrasyona neden olabileceğinden, yatmadan önce alkolden kaçının.

Daha fazlası için, doğal uyku yardımcıları, kısa bir şekerleme yapmanın en iyi yolu ve sırt üstü uyuyan biri olmak için kendinizi nasıl eğiteceğiniz (ve neden yapmanız gerektiği) hakkındaki kılavuzumuza göz atın. Her şey başarısız olursa, bunlar en iyi taşınabilir AC üniteleri için seçimlerimizdir.

Kaynak: CNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.