Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2023 Admin Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2023 Yaygın tatlandırıcıdaki kimyasalın muhtemelen DNA'ya zarar verdiği bulundu Yeni araştırmalar, yaygın olarak kullanılan birçok şeker ikamesi markasında bulunan sukralozun "genotoksik" olduğunu ve DNA'yı parçalayabildiğini ve ayrıca insan vücudunda başka sorunlara neden olabileceğini bulmuştur. Journal of Toxicology'de yayınlanan makale, sükraloz alımından sonra bağırsakta bulunan yağda çözünen bileşiklerden birinin (sükraloz-6-asetat) genotoksik olduğunu buldu. Çalışmanın ortak yazarlarından biri olan North Carolina Eyalet Üniversitesi'nden Susan Schiffman, araştırmacıların vücuda alınmadan önce sukralozda bile eser miktarda sukraloz-6-asetat bulduğunu söyledi. Bir bağlam elde etmek için Schiffman, ABD standardını Avrupa'nınkiyle karşılaştırdı. "Çalışmamız, [ABD'de] tek bir günlük sukralozla tatlandırılmış içecekteki eser miktardaki sukraloz-6-asetat miktarının, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi tarafından uygulanan kısıtlamaların bir parçası olan toksikoloji eşiğini aştığını gösteriyor" dedi. . Sukraloz, tüm dünyada gıdalarda ve hatta farmasötik ürünlerde şeker yerine kullanılan klorlu yapay bir tatlandırıcıdır. Londra'daki Queen Elizabeth College'da, araştırmacılar yaygın sofra şekeri olan sükrozu kimyasal olarak değiştirmeye çalışırken keşfedildi. Tatlılık gücü, ağırlıkça sofra şekerinden yaklaşık 385 ila 650 kat daha fazladır. Araştırmacılar ayrıca sukralozun bağırsak sağlığını etkileyebileceğini ve normalde vücuttan dışarı atılacak olan malzemenin bağırsaktan sızıp kan dolaşımına emildiği bir durum olan sızdıran bağırsağa neden olabileceğini bulan diğer çalışmalara da dikkat çekti. Kaynak: Scripps News Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.