Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2023 Admin Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2023 Bu yaz bitmeyen kaşıntıdan sizi kurtarabilecek gözden kaçan sivrisinek ısırığı tedavisi Hassas bir cildim var ve büyük, kaşıntılı sivrisinek ısırıklarına eğilimliyim. Olaydan sonra ısırıklarımı tedavi etmek için topikal antihistaminiklere güvenirdim ama yeterince yardımcı olmadılar. Bunun yerine dermatoloğum, yaralarımı tedavi etmek için Allegra gibi oral antihistaminikler kullanılmasını önerdi. Her haziran aynı: Sivrisinekler akşam 6 ile 7 arasında daireme gelir, hassas cildime odaklanır ve birkaç ısırık alır. Şanslıysam, ısırıklar baş belası olacak kadar küçük ve başka bir şey değil. Kaşınırlar ama kalıcı bir iz bırakmadan kaybolurlar. Bazen o kadar şanslı değilim. Isıran bir böceğe yanlış bir şekilde bakarak büyük cilt reaksiyonları almaya eğilimli biri olarak (evinizde pire olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, beni bir saat kanepede bırakın ve kesin bir cevap alacaksınız), sivrisinek ısırıklarımın çoğu çeyrek boyutlu patlamalara dönüşüyor. Hayatımın çoğunda durum böyleydi ve ısırıkları topikal Benadryl ile tedavi edip yoluma devam ederek bunu çoğunlukla kaderim olarak kabul etmiştim. Ancak birkaç yıl önce özellikle kötü bir sivrisinek saldırısından sonra, zaten büyük olan bir leke kolumun üst kısmını kaplayacak şekilde büyüdü, artık yeter. Yardım için çaresizce, bana yazlarımı daha iyi hale getiren bir öneride bulunan dermatoloğuma gittim. Bir ısırık aldıktan sonra topikal bir antihistamin kullanmak yerine, olası ısırıkları tahmin etmeden birkaç saat önce Allegra gibi oral bir antihistamin almayı önerdi. Kurul onaylı bir aile hekimliği doktoru olan Dr. Delilah Strother, University of Washington News için oral antihistaminiklerin sivrisinek ısırıkları için "güçlü, ancak bazen gözden kaçan bir ev tedavisi" olduğunu yazdı. Strother'e göre, "topikal ürünlere (topikal antihistaminikler ve kalamin losyonu dahil) göre şişliği ve kaşıntıyı hafifletmede" daha iyidirler. Dermatoloğum gibi, sivrisineklerle karşılaşmadan birkaç saat önce Allegra veya Claritin gibi antihistaminikler almayı öneriyor. Bir doz tüm gün rahatlama sağlamalıdır. NYU Langone Health'te bulaşıcı hastalık, alerji ve immünoloji uzmanı Dr. Purvi Parikh, Doktor Ask'a verdiği demeçte, bu ürünler alerjik reaksiyonu bastırmak için yeterli değilse, bir lokma üzerine buz veya topikal steroidler koymak da yardımcı olabilir. Bir ısırık kötüleşmeye devam ederse, doktorunuzu ziyaret edin. Parikh, reçeteli oral steroidlere veya başka bir tedaviye ihtiyacınız olabileceğini söyledi. Öncelikli olarak oral antihistaminikler kullanmaya başladığımdan beri, artık arkadaşlarımdan ve ailemden sempatik bakışlar uyandıran dev yara izleri görmüyorum. Alacakaranlıkta güvertemden korkarak yaşamıyorum. Ve yaz için gitmeye hazır birkaç Allegra blister paketim var. Kaynak: Insider Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.