Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

UFO ve Uzaylılar Hakkında Haberler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

NASA'nın UFO duruşması neleri ortaya çıkardı?

NASA Çarşamba günü ilk halka açık toplantısını, şimdi UAP'ler veya tanımlanamayan anormal fenomenler olarak bilinen UFO'ları araştırarak yaptı. Gizemli manzaraları açıklamaya çalışmak için bir uzmanlar paneli bir araya geldi. CBS News uzay danışmanı Bill Harwood, araştırmacıların şu ana kadar neler keşfettiğini açıklıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • Admin

Bilim insanları, yabancı bir dünyanın parçalarının gezegenimizin derinliklerinde gizlenmiş olabileceğini söylüyor

Bilim insanları, 4,5 milyar yıl önce bir gezegenin Dünya'ya çarparak Ay'ı oluşturmuş olabileceğini düşünüyor.

planet-2967684.jpg

Bu yabancı gezegen Theia'nın çarpışmada tamamen ortadan kaybolduğu düşünülüyordu.

Yeni bir çalışma, Theia'nın bazı bölümlerinin hâlâ gezegenimizde, Dünya'nın çekirdeği çevresinde bulunduğunu öne sürüyor.

Yabancı bir dünyanın kıta büyüklüğündeki parçaları gezegenimizin derinliklerinde saklanıyor olabilir ve bu, Dünya'nın çekirdeğini çevreliyor gibi görünen tuhaf yapıları açıklayabilir.

Bilim insanları uzun süredir Theia adlı Mars büyüklüğünde bir gezegenin 4,5 milyar yıl önce Dünya'ya çarparak Ay'ın oluşmasına yol açtığını öne sürüyorlardı.

Ancak bu teoriyi kanıtlamak oldukça zordu, çünkü Theia'nın uzun süredir çarpışma sırasında ortadan kaybolduğu düşünülüyordu.

Artık bir süper bilgisayar simülasyonu, Theia parçalarının gezegenimizin mantosu ile çekirdeği arasındaki sınırda hâlâ hayatta kalabileceğine dair kanıt sağlıyor.

Bilim insanları, gezegenimizin iç işleyişine yeni bir ışık tutmanın yanı sıra, bir gün bu uzaylı kaya dilimlerine erişerek ayımızın nasıl oluştuğunu kesin olarak ortaya çıkarabileceklerini umuyorlar.

4,5 milyar yıllık gizem

Tüm teknolojik ilerlemelerimize rağmen hala ayın nasıl yaratıldığını tam olarak bilmiyoruz.

Gezegen bilimcileri arasında önde gelen teoriye "dev çarpma" hipotezi denir; bu hipoteze göre, Theia adlı teorik bir gezegen, daha başlangıcında Dünya'nın erken dönemlerine çarptı.

Bu teoriye göre çarpışma, kayaların kozmosa fışkırmasına neden oldu; bunların bir kısmı Dünya'nın yörüngesinde birlikte dönmeye başladı ve sonuçta Ay'ın yaratılmasına yol açtı.

2021'de yapılan bir çalışmaya göre tüm süreç bir günden kısa sürmüş olabilir.

Sorun şu ki bunu kanıtlamak çok zor: Theia'nın var olduğuna dair yalnızca ikinci elden kanıtımız var. Uzun zamandır Theia'nın Ay'a, Dünya'nın mantosuna ve çekirdeğine karıştığı ve aslında tamamen yok olduğu varsayımı vardı.

Ancak bu yeni çalışma, yabancı gezegenin bazı kısımlarının Dünya'nın kalbinde hayatta kaldığına dair umut sunuyor.

Theia, Dünya'nın mantosundaki gizemli bir anormalliğin arkasında olabilir
Dünya'nın mantosunun içinde bilim adamlarının açıklayamadığı çok tuhaf bir bölge var: buna çekirdek-manto sınırı deniyor.

Manto ile çekirdek arasındaki sınırda sıcaklık hızla artıyor. Ve jeologlar tarafından gezegenimizin içinde neler olup bittiğine dair fikir edinmek için kullanılan sismik dalgalar gizemli bir şekilde yavaşlıyor.

Bu durum bilim adamlarını, gezegenimizin kalbini sıcak tutan, çekirdeğin etrafına sarılı bir şeyin, açıklanamayan bir katmanın olabileceğini düşünmeye sevk etti.

Önceki teoriler, bu çekirdek-manto sınırının eski okyanus tabanlarından oluşabileceğini öne sürüyordu. Ancak bazı şeyler tam olarak örtüşmüyor.

Örneğin, yüzeyde bulunan ve çekirdek-manto sınırından geldiği düşünülen bazı lavların 4,5 milyar yaşında, yani çarpışma kadar eski olduğuna inanılıyor.

Çin Bilimler Akademisi'nden hesaplamalı fizik profesörü ve araştırmanın başyazarı Hongping Deng, Çarşamba günü Insider'a verdiği demeçte, bunun muhtemelen bir okyanus tabanına ait olamayacak kadar eski olduğunu söyledi.

Önceki araştırmalar, İzlanda ve Samoa'daki magma bulutlarından çıkan eski lavların, eski yabancı gezegenden gelmeleri halinde daha anlamlı olabilecek tuhaf radyoaktif imzalar taşıdığını da bulmuştu. Bulgular, Theia'nın Everest Dağı'ndan milyonlarca kat daha büyük olabilecek bazı kısımlarının gezegenimizin mantosunun derinliklerine batmış olabileceğini öne sürdü.

Bu, Deng ve ortak yazarlarını, şimdiye kadar tasarlanmış çarpışmanın en gelişmiş bilgisayar simülasyonlarından birini kullanarak, gizemli sınırın en azından kısmen Theia'nın eski parçalarından oluşup oluşmadığını araştırmaya sevk etti.

Çalışmanın yazarı, Birleşik Krallık Durham Üniversitesi'nden kozmolojik hesaplama profesörü Vincent Eke, Insider'a verdiği demeçte, bu simülasyonun, Theia'nın Dünya'ya çarpacağı andan milyonlarca yıl sonrasına kadar 100 milyon sanal parçacığı izlediğini söyledi.

"Yürüttüğümüz en büyük simülasyonlar birkaç ay boyunca bir süper bilgisayarda gerçekleştirilecek" dedi.

Deng, bu simülasyonları kullanarak bilim adamlarının, Theia'nın bazı parçalarının (Dünya'nın tüm kütlesinin kabaca %2'si) Dünya'nın içinde hayatta kalabileceğini ve yavaşça mantoya batabileceğini gösterebildiklerini söyledi.

Bunların, bugünkü çekirdek-manto sınırının konumuyla şüpheli bir şekilde aynı hizada olduğunu söyledi.

Araştırmada yer almayan Stirling Üniversitesi'nden gezegen bilimci Christian Schroeder, "En heyecan verici şeylerden biri, erken Dünya'ya çarptığı varsayılan bu cisim Theia'nın daha somut hale gelmesidir" dedi. İçeriden Salı.

Insider'a "Bunun gerçeğe dönüştüğünü ve araştırabileceğimiz bir şey olduğunu görmek heyecan verici" dedi.

Kasayı kırmaya yönelik ipuçları örtünün içinde kilitli
Hakemli Nature dergisinde yayınlanan bulgular, Theia'nın bir örneğinin hâlâ gezegenimizde gizlenebileceğine dair umut veriyor.

Deng, "Bu, eğer Dünya'yı yeterince kazarsanız, Dünya'ya ait olmayan bir şeyi bulabileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

Sorun, çekirdek-manto sınırının yüzeyden çok uzakta olması; yaklaşık 1.800 mil. Ve o kadar derine inebilseydik bile, cezalandırıcı sıcaklıklar ve ezici basınç muhtemelen oraya numune almak için göndermeye çalışacağımız tüm aletleri yok edecekti.

Yine de Theia'dan gelebilecek tuhaf lav, bileşimi hakkında ipuçları verebilir.

Deng ayrıca simülasyonun daha da ileri götürülebileceğini ve hatta sonunda Theia'nın nereden geldiğini, zamanda nasıl yolculuk yaptığını ve erken güneş sisteminin neye benzediğini anlamamıza bile olanak tanıyabileceğini umuyor.

Ancak Deng, makaledeki hipotezin doğru olup olmadığını doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyor.

Deng, "Bu çok cesur bir fikir, bunu size söyleyebilirim. 4,5 milyar yıllık bir şeyi günümüz Dünya'sına [getirmek] çılgınlık" dedi.

"Eğer her şey bir araya gelirse bu harika olur. Eğer olmazsa bu bilimdir" dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Pentagon UFO şefi görevinden ayrılırken uzaylıların 'arka bahçemizde' olduğu konusunda uyardı

UFO'ları araştırmaktan sorumlu Pentagon ofisinin başkanı, Aralık ayında görevinden istifa edeceğini duyurdu, ancak bunu "arka bahçemizdeki" uzaylılara ilişkin uyarıda bulunmadan önce yapmadı.

Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) başkanı Sean Kirkpatrick geçen hafta "yapacağı her şeyi başardığını" söyledi.

Kirkpatrick'in görev süresi, kamuoyunun ve kongrenin UFO'lara ve uzaylı yaşamı olasılığına olan yüksek düzeyde ilgisinin damgasını vurdu.

Şef, "işinden çıkabilecek en iyi şeyin uzaylıların varlığını kanıtlamak olduğunu" söyledi.

mag-seligman-seankirkpatrick.jpg

Dedi ki: "Uzaylılar olduğunu kanıtlayamazsak, o zaman diğer insanların arka bahçemizde bir şeyler yaptığına dair kanıtlar buluruz. Ve bu iyi değil."

Kirkpatrick ayrıca yakın zamanda ofisi tarafından analiz edilen yüzlerce askeri UFO raporunun "hiçbirinin" "yabancı faaliyetlerle olumlu bir şekilde ilişkilendirilmediğini" söyledi.

Ayrıca üst düzey savunma yetkilileri, gizli ABD programlarının veya deneysel uçakların bu gözlemleri açıklayabileceği ihtimalini de dışladı.

Bu gerçekler, Kirkpatrick'in, Amerika'nın arka bahçesindeki UFO faaliyetlerinin nedeninin uzaylılar olduğu yönündeki iddiasını destekliyor gibi görünüyor.

Biden yönetimi, kimliği belirlenemeyen askeri pilotları ve ulusal güvenliğe yönelik potansiyel tehditleri araştırmak amacıyla Temmuz 2022'de Kirkpatrick'in liderliğinde AARO'yu kurdu.

Şef, bu yaz bir ihbarcının hükümetin uzaylı gemilerine tersine mühendislik yapma programını örtbas ettiği yönündeki iddiasını reddederek manşetlere çıktı.

Kirkpatrick o dönemde yorumları "aşağılayıcı" olarak nitelendirmişti.

Yakın zamanda yapılan bir NASA sunumunda Kirkpatrick, ABD hükümeti sensörlerinin ve servis üyelerinin "tüm dünyada" "çok ilginç görünen manevralar yapan" "metalik küreleri" gözlemlediğini söyledi.

Kirkpatrick, nesnelerin uçuş özelliklerinin, ofisinin "aramaya çalıştığı" benzersiz bir UFO profili anlamına geldiğini söyledi.

Bu, ABD hükümetinin UFO'lar konusunda yeterince şeffaf olmadığı yönündeki ağır eleştirilerin ortasında geldi.

Buna yanıt olarak AARO, eski ve mevcut asker ve hükümet çalışanlarının UFO'ları bildirmeleri için çevrimiçi bir araç başlattı.

Kaynak: Daily Express US

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.