Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Bak hala tevratta okuduklarının doğruluğunu savunuyorsun sırf onda öyle yazıyor diye bunlar doğrudur diyorsun,bende sana diyorum ki hayır doğru olan benim kitabımdır.Slapper yazdıkların zoruma gitmedi zerre etkilemedi bile beni. Bütün peygamberler neredeyse yahudi kavimlere gelmiştir nedenini kendine hiç sordunmu?Yada kaç peygamberi öldürdüklerini biliyormusun?Yada öldürmediklerine yaptıkları işkenceleri yada attıkları iftiraları......................................... Suheda renklendirdim anlamadın, BÜYÜK HARF kullandım yine anlamadın. Ben seninki yanlış o doğru gibi bir laf etmedim. Seinkindeki hikaye EKSİK.. Ben sana eksik kalan yerleri yazdım. Hiçbir yerde A kitabının doğruluğunu savunup, B kitabını reddediyorum demedim.Birinde EKSİK olan bilgiler, diğerinde var. Birinde EKSİK anlatılan hikayeler, diğerinde tam anlatılmış. Semitik kitaplardaki hikayelerin okuduktan sonra; Merak ettin mi kimmiş bu İbrahim'in karısı Sara diye? Merak ettin mi Lut Sodom yıkılırken, karısı arkada kalıp telef olurken, Lut ve iki kızı nereye gitmişler, naapmışlar diye? Merak ettin mi hiç rüya yorumlayıp vezir olan Yusuf, vezirliği döneminde naapmış diye? Senin Kuran'daki hikayelerin TAMAMI var Tevrat'ta... Tammamını oku... Bil kimmiş yüce (!) peygamberler!! *** Evet Bütün peygamberler yahudi. Nedeni de Yadudilerin kendi kabile ilahları olarak belledikleri ilahı senin de kendinin saymandan kaynaklanıyor. Yahudinin kabile ilahi elbette Yahudiyi seçilmiş halk yapacak. Yahudinin kabile ilahi elbette Yahudiyi diğer halklara karşı koruyacak. Yahudinin liderleri elbette sana peygamber diye yutturulacak. Eğer senin ataların kendi dinini evrenselleştirebilselerdi, Şimdi Peygamberlerin adları Bilge Kağan Olacaktı, Tonyukuk olacaktı, Kültiğin Olacaktı, Oğuzhan olacaktı, Alper Tunga olacaktı peygamber adları. Senin ataların başaramamış, onların atası başarmış kendi ilahını evrenselleştirmeyi. Senin ataların başarsaydı, seçilmiş halk sen olacaktın. Senin ataların başarsaydı, Allah Yahudiye başrol, sana figüranlık vermeyecekti, başrol senin olacak, figüran başkaları olacaktı. Kıpti dinini Mısırdan Yahudi göçerlerine taşıyan Musa, Akhenatonun güneş ilahını önce Yahudilerin kabile ilahı yaptı, sonra tüm dünyaya musallat etti. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Kur'an'ın bütününe ve mesajına aykırı olmayan Tevrat ve İncilde geçen söz konusu olan ayetleri inkar etmek saçmalık olurdu. Kur'an'a uymayan söz konusu kitapların ayetlerini kabul etmek daha da saçma olurdu. Mihenk Kur'an'dır ve uyan, uymayan diye geri kalanlar ayıklanır. Kur'an olmasa, bütüncül mesaj anlamında neznimde (kutsal kitap olarak)inanacak kitap tanımıyorum. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ(50) "Benden önce gelen tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helâl kılmak için gönderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin." Hani, Meryem oğlu İsa, "Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah'ın size, benden önce gelen tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim" demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, "Bu, apaçık bir sihirdir" dediler. SAFF SÛRESİ(6) İsa'nın İncilini kabul eden Kur'an'ın, bu ayeti için neler düşünürsünüz acep?? BAKARA SÛRESİ(75) Şimdi, bunların size inanacaklarını mı umuyorsunuz? Oysa içlerinden bir takımı, Allah'ın kelamını dinler, iyice anladıktan sonra, onu bile bile tahrif ederlerdi. Burda yahudilerin Allah'ın Kelamını bozduklarını ve degiştirdikleri anlatılıyor. NİSÂ SÛRESİ(46) Yahudilerden öyleleri var ki, (kelimeleri yerlerinden kaydırıp) tahrif ederek onları anlamlarından uzaklaştırırlar. Dillerini eğip bükerek ve dine saldırarak "İşittik, karşı geldik", "İşit, işitmez olası!" "Râ'inâ" derler. Halbuki onlar, "İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize bak" deselerdi bu kendileri için daha hayırlı olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Harika insanlar sandığın peygamberlerle ilgili olarak söyleyebileceğin birşey yok da, beni misyonerlikle mi suçluyorsun? Bir kitabı yalanlamak için başka bir kitaptan yararlanıyorum: Doğru. Ama müslüm da değilim, Hristiyan da değilim, Musevi de değilim. Bir kitabı (Kuran) yalanlamak için YİNE AYNI kitaptan yararlanıyorum: Bu da doğru. Ama müslüman değilim. Hiçbir yerde A kitabının doğruluğunu savunup, B kitabını reddediyorum demedim. Birinde EKSİK olan bilgiler, diğerinde var. Birinde EKSİK anlatılan hikayeler, diğerinde tam anlatılmış. O kitaplar benim için sadece bilgi sunralar. Başka birşey değil. Musevi olsam, Musa'ya "durup duruken, suçsuz bir adamı öldüren kişi" demem, Hristiyan olsam, İsa'ya, "Babası belli olmadığı olmadığı için, 'Babam Allah' diye ortalıkta gezinen bir adam" demem. Semavi/Göksel/gezegensel dinlerin birine mensup olsam, İbrahim'e "kızkardeşi ile evlenmiş, karısını pazarlamış" demem. Lut'e "kızları ile yatmış" demem. Yeterince açık mı sevgili suheda? Saygılar. Dinleri eleştirmek için evvela "Dini" bilmek vede eleştirdiğin konuda sağlam kanıt sunmak her tartışmacının en azından "etik" olarak uyması lazım gelen bir kuraldır. Şimdi buradan hareketle Musa a.s. hakkında söylenilen söz tamamen bir iftiradır Musa a.s. ın adam öldürmesi olayıda yahudi toplumunun karekter yapısını açıkladığı için mücizevi bir durumdur. İsa a.s. hakkında yazılanda tamamen iftiradır sebebide "İncil" lerin hakkında bilinen herkesçe malum bizantizm,iznik konsili, vede pavlus olayı. İbrahim a.s. hakkında yazılan ise (buraya yazmaktan hicap duyuyorum) insaf ve izan ile bile konuşulmaya ve yazılmaya bile değmez sebebide İbrahim a.s. a karşı olan tarafsız tarihçiler tarafından bile böyle saçma bir yakıştırma yapılmaz. Lut a.s. a yapılan iftira ise sodom ve gomoro nun neden altı üstüne gelmiş ona baksın böyle tertemiz bir peygambere yapılan yakıştırma yazıktır buradan yazıyorum kanıt ne ezoterik masallar anlatmadan yaz yazında cevap verelim saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Suheda renklendirdim anlamadın, BÜYÜK HARF kullandım yine anlamadın. Ben seninki yanlış o doğru gibi bir laf etmedim. Seinkindeki hikaye EKSİK.. Ben sana eksik kalan yerleri yazdım.Semitik kitaplardaki hikayelerin okuduktan sonra; Merak ettin mi kimmiş bu İbrahim'in karısı Sara diye? Merak ettin mi Lut Sodom yıkılırken, karısı arkada kalıp telef olurken, Lut ve iki kızı nereye gitmişler, naapmışlar diye? Merak ettin mi hiç rüya yorumlayıp vezir olan Yusuf, vezirliği döneminde naapmış diye? Senin Kuran'daki hikayelerin TAMAMI var Tevrat'ta... Tammamını oku... Bil kimmiş yüce (!) peygamberler!! *** Evet Bütün peygamberler yahudi. Nedeni de Yadudilerin kendi kabile ilahları olarak belledikleri ilahı senin de kendinin saymandan kaynaklanıyor. Yahudinin kabile ilahi elbette Yahudiyi seçilmiş halk yapacak. Yahudinin kabile ilahi elbette Yahudiyi diğer halklara karşı koruyacak. Yahudinin liderleri elbette sana peygamber diye yutturulacak. Eğer senin ataların kendi dinini evrenselleştirebilselerdi, Şimdi Peygamberlerin adları Bilge Kağan Olacaktı, Tonyukuk olacaktı, Kültiğin Olacaktı, Oğuzhan olacaktı, Alper Tunga olacaktı peygamber adları. Senin ataların başaramamış, onların atası başarmış kendi ilahını evrenselleştirmeyi. Senin ataların başarsaydı, seçilmiş halk sen olacaktın. Senin ataların başarsaydı, Allah Yahudiye başrol, sana figüranlık vermeyecekti, başrol senin olacak, figüran başkaları olacaktı. Kıpti dinini Mısırdan Yahudi göçerlerine taşıyan Musa, Akhenatonun güneş ilahını önce Yahudilerin kabile ilahı yaptı, sonra tüm dünyaya musallat etti. Saygılar. Brainslapper. Evvela karar ver (aton,aten, mi yoksa brahman'mı) ondan sonra yazalım yoksa sende biliyorsunki "aton,aten" putu İbrahim a.s.dan 500 sene sonra piyasaya sürüldü malumaliniz. Ataların demekle Bilge kağan, Tonyukuk,Kül tigin,Oğuz han,Alp er tunga hakkında yazdıkların tamamen ***********,uydurma bir kere Alper tunga kim nerde nasıl yaşamış,Oğuz kağan kim nasıl yaşamış yaşadığı zamanda "Dini" inanış ne imiş (Bilge kağan, Kül tigin, Tonyukuk) kimmiş kendi zamanlarındaki dini inanış ne imiş Bilge Kağan ile Tonyukuk arasında geçen "Dini" tartışmaları biliyormusun neden sallıyorsun uzun lafın kısası her zaman yazdığım gibi yazılanlar ezoterik batını bilgi değil gerçekten karşılaştırmalı tarihi bilgiler olsun "Kitabi veya tarihsel" ha birde şunu yazayım ezoterik batını bilgiden aparıp yazmakta başarı nedenide en azından onlar sallamıyor ismi üzerinde (ezoterik,batını) yani ya tutarsa ihtimali saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Dinleri eleştirmek için evvela "Dini" bilmek vede eleştirdiğin konuda sağlam kanıt sunmak her tartışmacının en azından "etik" olarak uyması lazım gelen bir kuraldır. Şimdi buradan hareketle Musa a.s. hakkında söylenilen söz tamamen bir iftiradır Musa a.s. ın adam öldürmesi olayıda yahudi toplumunun karekter yapısını açıkladığı için mücizevi bir durumdur. İsa a.s. hakkında yazılanda tamamen iftiradır sebebide "İncil" lerin hakkında bilinen herkesçe malum bizantizm,iznik konsili, vede pavlus olayı. İbrahim a.s. hakkında yazılan ise (buraya yazmaktan hicap duyuyorum) insaf ve izan ile bile konuşulmaya ve yazılmaya bile değmez sebebide İbrahim a.s. a karşı olan tarafsız tarihçiler tarafından bile böyle saçma bir yakıştırma yapılmaz. Lut a.s. a yapılan iftira ise sodom ve gomoro nun neden altı üstüne gelmiş ona baksın böyle tertemiz bir peygambere yapılan yakıştırma yazıktır buradan yazıyorum kanıt ne ezoterik masallar anlatmadan yaz yazında cevap verelim saygılar. Yazdığım herşey kutsal addedilen kitaplardan alınmıştır. Yorumsuzdur. Eğer İbrahim'e kız kardeşi ile yattı deniyor4sa, ben demiyorum, Tevrat diyor; Lut'e kızları ile yattı deniyorsa, ben demiyorum, Tavrat diyor; Musa katil deniyorsa, ben demiyorum, Kuran diyor; İsa'nın babasının belli olmadığını da Kuran diyor. Adam zaten Allah babaö diye tutturmuş. Hiçbiri iddia değil. Kutsal addedilen kitaplardan alınma bilgiler. Hepsinin kaynağını da ayet adı ve numarasıyla yazdım. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Brainslapper.Evvela karar ver (aton,aten, mi yoksa brahman'mı) ondan sonra yazalım Okuduklarını anlayabiliyormusun? İslam bir topma dindir. Bir ordan bir burdan, bir şurdan, bir ötekinden. Bunu kaç kere yazacağım? Toplama olduğu için çelişkiler barındırıyor. Tek kültürün ürünü, varsa bir yaratıcı, onun ürünü olsa, bu kadar çelişki barındırmazdı. yoksa sende biliyorsunki "aton,aten" putu İbrahim a.s.dan 500 sene sonra piyasaya sürüldü malumaliniz. "retrospective reconstruction" diye bir tabir duydun mu acaba? Yenmez, yiyecek değil yani. Sadece bunu söyleyeyim. Ataların demekle Bilge kağan, Tonyukuk,Kül tigin,Oğuz han,Alp er tunga hakkında yazdıkların tamamen ***********,uydurma bir kere Alper tunga kim nerde nasıl yaşamış,Oğuz kağan kim nasıl yaşamış yaşadığı zamanda "Dini" inanış ne imiş (Bilge kağan, Kül tigin, Tonyukuk) kimmiş kendi zamanlarındaki dini inanış ne imiş Bilge Kağan ile Tonyukuk arasında geçen "Dini" tartışmaları biliyormusun neden sallıyorsun uzun lafın kısası her zaman yazdığım gibi yazılanlar ezoterik batını bilgi değil gerçekten karşılaştırmalı tarihi bilgiler olsun "Kitabi veya tarihsel" ha birde şunu yazayım ezoterik batını bilgiden aparıp yazmakta başarı nedenide en azından onlar sallamıyor ismi üzerinde (ezoterik,batını) yani ya tutarsa ihtimali saygılar. Peygamberlerin neden hepsinin yahudi olduğuna sen cevap ver, benim yazdıklarım zoterik ve batıni ise. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 BrainSlapper. Sabah beş buçuk yazacağım cevap "İnşaAllah" sonra olacak yanlız şu kadar yazayım ipucu (Spinoza, Freud) birde KUR'AN ın neden mucize olduğuda "ZATEN ÖYLE" anlaşılır. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 retrospective reconstruction Tesadüfleri anmak olmaz yenidende inşa edilemezler sebebide " Kainatta tesadüfe,tesadüf edilmez." Eflatun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.