Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bugün erkekler daha zayıf ve bu rahatsız edici - işte nedeni


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bugün erkekler daha zayıf ve bu rahatsız edici - işte nedeni

Erkeklik modeli son yıllarda birçok olumlu değişikliğe uğradı. Şimdi birçok insan, duygularını göstermenin veya kusurları kabul etmenin ve hepimizin sahip olduğu daha yumuşak ve kibar tarafla daha fazla bağlantı kurmanın bir zayıflık olmadığını anlıyor.

beard-5216834.jpg

Bugün, bunların birçok duygusal sorunu önleyebilecek ve ilişkilerimizi, aile yaşamımızı ve kariyerimizi güçlendirebilecek zihinsel güç belirtileri olduğunu anlıyoruz. Ancak tüm bu önemli değişikliklerin yanı sıra, gücümüzün insanlık geliştikçe gerçekte gerileyen diğer yönlerini de incelemeye değer.

Kuzey Karolina'daki Winston-Salem Eyalet Üniversitesi'nde yürütülen ilginç bir çalışmada araştırmacılar, önceki nesillerle karşılaştırıldığında günümüz gençlerinin fiziksel gücündeki boşlukları kontrol etmek istediler. Bunu yapmak için, sıkıştırma mukavemeti testlerine (avuç içi ile kuvvet uygulamak) ve kıstırma kavrama kuvvetine veya iki parmakla bastırmaya odaklandılar. Bunun nedeni, araştırmacılara göre, bunların çoğu insanın fiziksel gücünü oldukça güvenilir bir şekilde değerlendiren iki gösterge olmasıdır.

man-2604149.jpg

Veriler 20-34 yaş arası erkeklerden toplandı ve 1980'lerde aynı yaş grubundaki erkeklerden toplanan benzer verilerle karşılaştırıldı.

Journal of Hand Therapy'de yayınlanan araştırmacıların bulguları, şaşırtıcı olmayan ancak endişe verici bulgular ortaya çıkardı. Y Kuşağından (Milenyum Kuşağı) bugünün gençlerinin fiziksel gücü, ebeveynlerinin bebek patlamaları kuşağına veya X Kuşağına kıyasla ortalama %22 azaldı.

Ne yazık ki, araştırmacılar aynı testin Z Kuşağı ve gelecek nesiller arasında daha da kasvetli sonuçlar göstereceğine inanıyor.

Yüksek sağlık fiyatına kolay yaşam

Bu çalışmada, araştırmacıların zayıflığın neden arttığına dair olası bir açıklaması vardı ki bu şaşırtıcı değil. Ne yazık ki, artık birçok insan bütün gün bir dizüstü bilgisayarın, telefonun ve/veya televizyonun önünde oturuyor; çok az insan fiziksel olarak güç gerektiren işlere sahiptir. Elbette, bu cihazlar işi ve hayatı çok daha kolaylaştırıyor, ancak bu konforun göz ardı edilmemesi gereken bir bedeli var.

barbell-1839086.jpg

Yaşlandıkça fiziksel güç azalmaya devam eder, ancak bu sabit değildir

Harvard tarafından yayınlanan bir makale, bu çalışmayı kapsamlı bir şekilde ele aldı ve bunun çok daha derin, daha karmaşık ve önemli bir sorunun yalnızca küçük bir parçası olduğunu vurguladı. Yaşlandıkça vücudun zayıfladığını ve bu nedenle yaralanmalara, kas atrofisine ve çeşitli tıbbi sorunlara daha yatkın olduğunu biliyoruz.

Bu kademeli kas kütlesi kaybının bilimsel adı sarkopenidir ve insan yaşlanma sürecinin doğal bir parçasıdır. 30 yaşından sonra, insanlar her on yılda bir kas kütlelerinin ortalama %3 ila %5'ini kaybederler ve genellikle yaşamlarının sonunda kümülatif olarak kas kütlelerinin yaklaşık %30'unu kaybederler.

American Society for Bone and Mineral Research tarafından 2015 yılında yayınlanan bir raporda, kas kütlesinde azalma yaşayan kişilerin düşme sonrasında kırılma riskinin 2,3 kat daha fazla olduğu bulundu. Bu talihsiz yaralanmaların yaşlılar arasında çok yaygın, karmaşık ve hatta bazen ölümcül olmasının nedeni budur. Ve yaşlı insanlar kas kütlesindeki azalmanın bir sonucu olarak bu sorunlardan muzdaripse, genç nesiller yaşlandıkça egzersiz yapmazlarsa, tüm gün telefon başında kalmazlarsa ve sağlıklı beslenmezlerse ne olacak?

Gelecekte tıp gelişmeye devam edecek ve belki de bu zorluklarla başa çıkmak için yeni ve etkili yollar sunacaktır. Ancak bu olana kadar (ya da olmayıncaya kadar), bedenlerimizin sorumluluğunu almalı ve fiziksel gücü artırmak ve bu beklenen bozulmayı önlemek için çalışmalıyız.

Nasıl? Egzersiz, aerobik ve doğru beslenme kombinasyonu ile, yeterli protein tüketimine vurgu yaparak.

Kas inşa etmeye yardımcı olan ve kas kütlesindeki azalmayı önleyen en önemli bileşen olan yeterli proteini tüketmesi gerekenler sadece vücut geliştiriciler ve sporcular değildir. Nutrients'ta yayınlanan bir araştırma, herkesin vücut ağırlığının kilogramı başına 1 gram ila 1,3 gram arasında protein tüketmesini tavsiye ediyor. Bu, ortalama ağırlığı 80 kilogram olan bir erkeğin günde yaklaşık 80 gram ila 103 gram protein yemesi gerekeceği anlamına gelir. Bu proteinler, somon veya tofu yemek ve süt veya ilave protein tozu ile smoothie içmek arasında bölünebilir.

Kaynak: The Jerusalem Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.