Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden Kalın Telefonlar En İyi Telefonlardır?


Önerilen İletiler

  • Admin

Neden Kalın Telefonlar En İyi Telefonlardır?

Google'ın yeni Pixel 7a'sını kutusundan çıkardığımda komik bir şey oldu. Kalın plastik ve metal çerçevesini tuttum… ve gerçekten iyi hissettirdi.

Google'ın donanım tasarımındaki kutuplaştırıcı maceraları konusunda uzun süredir özür diliyordum ama bu farklıydı. Pixel 7a, başardığı Pixel 6a'dan daha kalın ve fark edilir şekilde. İki akıllı telefonun boyutlarını karşılaştırın ve fark çok büyük değil (6a 8,9 mm, 7a ise 9 mm kalınlıkta), ancak bu benim için yeterliydi ve bu önemli.

Akıllı telefonunuz muhtemelen sahip olduğunuz en kişisel elektronik cihazdır, ancak aynı zamanda nasıl göründüğü ve çalıştığı konusunda üzerinde en az kontrole sahip olduğunuz cihazdır. Samsung ve Apple gibi milyarlar için tasarım yaptığınızda, hayali bir ortalama için tasarlıyorsunuz. Yıllarca bu, cebinizde veya çantanızda çok fazla yer kaplamayan, ancak bir ton iş yapabilen daha şık ve daha minimalist, hafif cihazlar olan cep bilgisayarları yapmak anlamına geliyordu. Orijinal Samsung Galaxy S'den Galaxy S8'e yolculuk, iPhone 4'ten iPhone X'e kadar olan yolculuk kadar derin.

İnce telefonların sorunları vardır: kırılgandırlar, bükülürler ve tutulmaları pek doğal değildir. Ve kalın telefonların avantajları vardır - yani daha fazla alan. Ama gerçekten önemli olan o alanla ne yapılabileceği.

Daha Uzun Pil Ömrü

iphone-513495.jpg

Kalın telefon gündemi için kritik olan, pil ömrü vaadi. Mesele şu ki, pil bilimi, en azından diğer akıllı telefon bileşenlerinin hızlı yineleme hızına kıyasla yavaş ilerliyor. Piller, fizik ve kimya nedeniyle her zaman belirli bir miktarda yer kaplar ve işleri daha büyük bir pille yedeklemeden performansın sınırlarını zorlamak zordur (örneğin, Pixel 7 Pro'nun Tensor G2'si gibi güce aç bir çiple) .

Daha ince telefonların hala oyunun adı olduğu zamanlarda ortaya çıkan düzeltme, hızlı şarj oldu. OnePlus, şirketin zaten büyük olan akıllı telefon pillerinin daha da uzun süre dayanmasını sağlayan, gülünç derecede yüksek kablolu şarj hızlarıyla pazarı uzun süre köşeye sıkıştırdı. OnePlus 10T 5G, 20 dakikada pili yüzde sıfırdan yüzde 100'e çıkaran 125W'a kadar SuperVOOC şarjını destekler. OnePlus 11 bile 80W hızlı şarjla gizlice giriyor.

iphone-563067.jpg

Ama hemen daha yüksek pil kapasitesine sahip biraz daha kalın bir telefon satın alabilecekken neden özel bir şarj cihazına güvenesiniz ki? Akıllı telefonlarımızın tasarımını değiştirmek, fazladan donanıma ihtiyaç duymadan daha uzun süre kaydırma yapmamızı sağlayabilir ki bu herkesin takdir edeceğini düşündüğüm bir avantaj.

Daha Sağlam Bir Kamera

Kalın bir telefonun ek alanından yararlanabilecek diğer önemli bileşen kameradır. iPhone 15 Pro'nun kamera çıkıntısının çok büyük olacağını zaten biliyoruz ve bunun Apple'ın ileri teknoloji akıllı telefonlarında bir periskop lensi benimsemesinden kaynaklandığı yaygın olarak kabul ediliyor.

smartphone-1602486.jpg

Periskop lensler, ışığı bir görüntü sensörüne yansıtmak için aynalar kullanır ve dijital işlemeye ihtiyaç duymadan daha dramatik bir optik yakınlaştırma sunar. Samsung, Galaxy S20 Ultra'da gülünç "100X Space Zoom" (teknik olarak optik ve dijital zoom'un bir kombinasyonu) özelliğini bu şekilde elde ediyor ve ilk olarak Huawei P30 tarafından popüler hale getirildi. Doğal olarak, bu geleneksel bir lensten daha fazla yer kaplar ve teknik olarak, daha da büyük bir periskop kurulumuyla daha da büyük bir yakınlaştırma elde edebilirsiniz, ancak daha büyük bir telefon (ve daha da fazlası) olmadan bu olmaz ve doğal görünmez. gülünç kamera platosu).

Bu sadece cam da değil; aynısı görüntü sensörünün kendisi için de geçerli. Daha fazla ışık yakalamak, ancak diğer tüm bileşenleri aynı tutmak için daha büyük bir telefona geçmek istiyorsanız, muhtemelen daha kalın bir genel telefon seçmeniz gerekir. Sonunda, akıllı telefonların değiştirdiği bas ve çek kameralarına daha yakın bir şey gibi görünecekti.

İnsan Eline Uygun Tasarım

Daha geniş bir telefonun yapabileceklerinden daha önemli olan, kalın telefonları tutmak daha rahattır! Ellerimiz yastıklı ve yuvarlaktır. Rahatsız edici şeyleri tutabilirler, ancak bir iPhone 3GS'nin kavisli arka yüzünde benim iPhone 13 mini'min asla kopyalayamayacağı hoş bir şey var. Kalın telefon, ellerimizin doğal kıvrımına ve ağır bir şeyi tutmanın verdiği zevke uyum sağlar.

iphone-762043.jpg

MacBook Air'in köşesini tutmak için kaydolmadım; İddialarıma rağmen, saatlerce elimde tutmaktan ve kullanmaktan gerçekten zevk alacağım bir şey istiyorum! Hiçbir şirket, temel konforun bu şekilde terk edilmesinden Apple kadar suçlu değildir. Aslında, şirketin dizüstü bilgisayarlarında, masaüstü bilgisayarlarında, tabletlerinde ve telefonlarında incelik ve minimalizme yönelik eğilim o kadar iyi belgelendi ki, bir sonraki cihazın daha ince mi yoksa daha kalın mı olacağını araştırmaya adanmış bir sürü makale türü var. son.

The Independent, "iPhone 6'nın fotoğraf sızıntısı, yeni telefonun iPhone 6'dan daha kalın olacağını gösteriyor, kılıfları geçersiz kılabilir" diye yazdı. Ars Technica, “iPhone 13, iPhone 12'den daha kalın ve daha ağır” dedi. Her iki örneğin de Apple'ın cihazlarının kalınlaştığını vurguladığını fark edeceksiniz, çünkü son zamanlarda (okuyun: Jony Ive Apple sonrası), Apple'ın faydaları karşılığında daha sağlam, kalın, önemli (sıfatlar devam ediyor) bir telefon benimsedi. ekstra alan sağlar. Kutumsu bir tasarım olarak tanımlanabilecek şey için sahte kıvrımlardan kaçınan iPhone 12 ile gerçekten belirginleşen bir şey.

Kalın telefonların avantajları vardır ve modası tamamen geçmiş olan skinny jean pantolonlarla, onları tam anlamıyla kucaklamak için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Bu yüzden tüm telefon üreticilerini kalın bir telefon yapmaya ve bununla gurur duymaya davet ediyorum. Tasarım değişikliğinin cihazı kullanmayı daha keyifli hale getireceğini iddia edin. Daha kalın bir Pixel 7a bir başlangıç, ancak daha ileri gitmeliyiz. İnce telefonların bir anları vardı ve şimdi kalın telefonlar burada. Kalın telefonların aslında en iyi telefonlar olduğu konusunda hemfikir olmamızın zamanı geldi.

Kaynak: Inverse

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.