Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kadın, kullanılmış alüminyum folyomuzla aslında ne yapmamız gerektiğini ortaya koyuyor: "[Bunu] hiç düşünmemiştim"


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kadın, kullanılmış alüminyum folyomuzla aslında ne yapmamız gerektiğini ortaya koyuyor: "[Bunu] hiç düşünmemiştim"

İnsanlar Dünya üzerindeki etkilerinin giderek daha fazla farkına vardıkça, genellikle günlük yaşamlarında fark yaratmalarına olanak tanıyan zekice tüyoların peşine düşerler.

Düzenli depolama alanına gönderdiğiniz atık miktarını azaltmak istiyorsanız, başlamak için harika bir yer mutfağınızdır.

Nedir?

Çevre dostu Instagramer Rada (@ecowithrada), alüminyum folyoyu geri dönüşüme nasıl hazırladığını gösteren bir video yayınladı.

İçinde birçok takipçisine "Artan folyonuzu düzgün bir şekilde geri dönüştürüyor musunuz?"

Kalay folyonun, çikolataları sarmak veya en sevdiğimiz donmuş gıdaları pişirmek için kullandığımız türden diğer kalay ürünlerle geri dönüştürülebileceğini yalnızca birkaç kişi biliyor. Rada'nın videosu kalay folyo için doğru geri dönüşüm hazırlama yöntemini gösteriyor ve günlük yaşamlarında iklime duyarlı bir değişiklik yapmak isteyenlere farkındalık yaratmaya yardımcı oluyor.

Nasıl çalışır

Alüminyum folyoyu kullandıktan sonra, yiyecek artıklarını yıkayın ve bir kavanozda veya başka bir kapta saklayın. Tenis topu büyüklüğünde bir folyo kütlesi oluşturacak kadar biriktirdikten sonra, bir sonraki geri dönüşüm gününde teneke geri dönüşüm kutusuna atın.

Alüminyum folyo topunuzun boyutu, geri dönüşüm fabrikalarındaki makineler için hayati önem taşır — belirtilen videodan daha azı çöp olarak kabul edilebilir, bu nedenle, oluşturduğu top doğru boyuta gelene kadar kutunuzu saklayın.

Kalay folyonun yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi, muazzam miktarda enerji tasarrufu sağlayabilir. Yedi kilovat saatlik enerji tasarrufu için sadece bir kilo geri dönüştürülmüş alüminyum gerekir - bu, bir televizyonu neredeyse beş saat çalıştırmak için yeterli enerjidir. Geri dönüştürülen her bir pound kalay folyo, tasarruf ettiği enerji sayesinde havayı kirleten gazları azaltabilir.

Herkes ne diyor

Rada'nın videosu yüzlerce kişiye ulaştı ve birçoğu, bu alüminyum folyo geri dönüşüm tüyosuyla her zamanki geri dönüşüm rutinlerini değiştirebileceklerini öğrenince çok mutlu oldu.

Bir kullanıcı, "Benimkini bir kavanozda tutmaya başlayacağım, çok iyi bir fikir," dedi.

Alüminyum folyonuzu bir cam kavanozda saklamanız, folyo atıklarınızı unutmamanızı sağlar ve folyonuzun alanınızı darmadağın etmesini engeller.

Bu tüyo özellikle tatil zamanlarında kullanışlıdır çünkü artıklar alüminyum atığı için bir reçete olabilir. Rada'nın videosu, sonunda bu tatil atık fazlalığıyla nasıl başa çıkılacağını merak edenlere yol gösterebilir.

"Evet," dedi başka bir hevesli kullanıcı. “Pek çok insan bunun geri dönüştürülebileceğinin farkında değil! Ve özellikle Paskalya'daki tüm folyoları sakla ve geri dönüştür."

Kaynak: The Cool Down

anonymous-438427.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.