Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2023 2 yıl Admin Elektrikli Nissan Ariya SUV'u sürdüm. Tesla'ya güçlü bir rakip, ancak ileri teknoloji ve sürüşü eğlenceli değil. Nissan kısa süre önce yeni elektrikli SUV'si 2023 Ariya'yı satmaya başladı ve ben onu sürmeliyim. Tesla'ya güçlü bir rakip, ancak ileri teknoloji ve sürüşü eğlenceli değil. Nissan'ın bana ödünç verdiği 2023 Ariya Empower+'ın maliyeti 60.000 doların biraz altında. 2010 yılında öncü Leaf'i piyasaya sürdükten on yıldan fazla bir süre sonra Nissan, ikinci elektrikli aracıyla geri döndü. Adı Ariya ve ben sürmeliyim. Size yeni Tesla rakibini gezdireyim ve bilmeniz gereken her şeyi anlatayım. 2023 Ariya SUV, çeşitli donanım seviyelerinde ve pil boyutlarında gelir. En ucuz model 43.190 dolardan satılıyor. Daha gösterişli bir süs ve bazı seçenekler seçin ve yaklaşık 60.000 $ ödeyebilirsiniz. Bu, Nissan'ın bana ödünç verdiği Ariya Empower+ modelinin maliyeti. Dört tekerlekten çekiş isteğe bağlıdır ve ekstra bir motor ekler. Test ettiğim SUV önden çekişliydi. Tasarım söz konusu olduğunda, Ariya bir Kia EV6 veya Polestar 2 kadar fütüristik görünmüyor ama sıkıcı da değil. Şık ve biraz farklı ama abartılı değil. İçeri girin ve sizi şaşırtıcı derecede geniş ve lüks hissi veren bir iç mekan karşılıyor. Test arabamda deri koltuklar, suni ahşap kaplama ve büyük bir açılır tavan vardı. Motor yer kaplamadan, elektrikli arabalar gazlı araçlara göre çok daha fazla paketleme esnekliği sunar ve genellikle yolcular ve kargo için daha fazla alan yaratır. Bazı şirketler bu özgürlükten diğerlerinden daha iyi yararlanır. Ve Ariya süper ferah ve ferah hissettiriyor. Nissan, orta konsolun önünde geniş bir açık alan yaratmış, bu da tüm kabinin sıkışık değil, havadar olduğunu hissettiriyor. Arka koltuklar ferah. Sürücü koltuğu tamamen geride olmasına rağmen, hala yeterli diz mesafesine sahiptim. Ayrıca, arka koltuktaki yolcular USB bağlantı noktalarına ve isteğe bağlı olarak ısıtmalı koltuklara sahip olur. Ariya'nın bir tuhaflığı: Sürücüye bakan küçük düğmeleri kullanarak ileri ve geri hareket eden ayarlanabilir bir orta konsol seçebilirsiniz. İşte en uzak konumunda. Aracın genişliği boyunca uzanan ince hava menfezleri ve düğme eksikliği, minimalist, düzenli bir hava katıyor. Tıklamak yerine dokunduğunuz türden kapasitif düğmeler, ön paneldeki ve orta konsoldaki ahşap parçalara entegre edilmiştir. Bu, sıcaklık ve fan hızı gibi en çok kullanılan bazı işlevler için dokunmatik ekranı kullanmak zorunda olmadığınız anlamına gelir. Vites seçici ile açma ve kapama anahtarları, ön panelin altından elektronik olarak açılan sıra dışı bir saklama çekmecesine erişim sağlar. Üzerini örterseniz küçük bir çalışma masası olarak kullanabilirsiniz. Sürücüler, kavisli bir panel üzerinde bir dijital gösterge grubu ve dokunmatik ekrana sahip olur. Her iki ekranın da okunması ve çalıştırılması kolaydır. Ancak oldukça basitler ve Tesla gibi bir arabada bulacağınız tüm teknik özellikleri sunmuyorlar. Test cihazım, dijital dikiz aynası gibi ekstra teknoloji ile geldi. Ariya'nın arka camı küçük olduğu için arka görüşe yardımcı oldu. Ariya, diğer ana akım elektrikli SUV'lara çok benziyor. Sessiz ve pürüzsüz. Diğer EV'lerde olduğu gibi, hızlanma aniden devreye giriyor ve hızlı birleştirmelere yardımcı oluyor. Ancak genel olarak, önden çekişli Ariya diğer elektrikli modeller kadar heyecan verici değil. Dört tekerlekten çekişli, çift motorlu model daha fazla güç sunuyor, ancak bunu test etmedim. Ariya'nın gerçekten mükemmel olduğu yer menzildir. Test cihazım, Çevre Koruma Ajansı tarafından 289 mil olarak derecelendirildi ve en uzun menzilli sürüm 304'e kadar çıkıyor. Ayrıca Nissan'ın bazı otoyollarda eller serbest sürüş sağlayan sürücü yardımı özelliği olan ProPilot 2.0'dan da keyif aldım. Dur-kalk trafiğinin monotonluğunu ortadan kaldırıyor ve devreye girdiğinde dikkatinizi vermenizi sağlamak için kameralar kullanıyor. Bu güzel bir güvenlik özelliği. Tüm Ariya'lar, kör nokta izleme, şerit tutma ve arka çapraz trafik uyarıları dahil olmak üzere çok çeşitli güvenlik teknolojisiyle birlikte gelir. Şık iç tasarımı, basit kontrolleri ve sağlıklı menziliyle Ariya harika bir küçük SUV. Leaf ile öncü elektrikli otomobillere yardım ettikten 13 yıl sonra Nissan'ın günümüzün en iyi EV'lerine meydan okumaya hazır olduğunu kanıtlıyor. Kaynak: Business Insider
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.