Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırma grubu, lityum iyondan daha güvenli, temiz ve uzun ömürlü, devrim niteliğinde yeni pil buldu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırma grubu, lityum iyondan daha güvenli, temiz ve uzun ömürlü, devrim niteliğinde yeni pil buldu

Viyana Teknoloji Üniversitesi'nden yeni bir buluş - rejeneratif oksijen-iyon piller - birçok önemli uygulamada lityum-iyon pillerin yerini alma potansiyeli ile enerji depolama dünyasını değiştirebilir.

ev-pil.jpg

Lityum-iyon piller, gezegende en yaygın kullanılan enerji depolama cihazları arasındadır. Bununla birlikte, bu pillerin, bazen yangınlara yol açan sık aşırı ısınma ve eskidikçe etkinliğini kaybetme eğilimi dahil olmak üzere bir takım sorunları vardır.

Azo Clean Tech'e göre, bir ton lityum madencilik yoluyla elde etmek için 2,2 milyon galon su gerektirdiğinden, bu da Şili'deki Salar de Atacama gibi madenlerin yakınındaki topluluklar üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğundan, lityum pillerin de önemli bir çevresel etkisi vardır. .

Ek olarak, lityum piller, tümü potansiyel olarak zehirli olan bakır, nikel ve kurşundan yapılmış malzemeleri içerir. Lityum pillerin uygun olmayan şekilde atılması önemli çevre sorunlarına neden olabilir.

Oksijen-iyon piller ise tüm bu sorunları çözüyor.

Viyana Teknoloji Üniversitesi'nden (TU Wien) yapılan bir habere göre, oksijen-iyon piller, lityum pillerin karşılaştığı eskime sorununa sahip değil, bu da onların etkinliğini inanılmaz derecede uzun süre koruyabilecekleri anlamına geliyor.

Ayrıca yanmaz malzemeler kullanılarak üretilebilirler ve lityum pillerle aynı nadir elementleri gerektirmezler; bu, neredeyse çevresel ayak izine sahip olmayacakları ve yanlış kullanıldıklarında kendiliğinden patlamayacakları anlamına gelir.

TU Wien Kimyasal Teknolojiler Enstitüsü'nden Alexander Schmid, "Pek çok pilde, bir noktada yük taşıyıcıların artık hareket edememesi sorunuyla karşılaşıyorsunuz" dedi. “O zaman artık elektrik üretmek için kullanılamazlar, pilin kapasitesi azalır. Birçok şarj döngüsünden sonra bu ciddi bir sorun haline gelebilir.”

Bunun yerine oksijen-iyon piller uzun süre dayanır ve alev almayan seramik malzemelerden yapılabilir.

Schmid, "Yakıt hücreleri için kullanılabilecek seramik malzemelerle ilgili çok fazla deneyime sahibiz," dedi. "Bu bize, bu tür malzemelerin pil yapmak için de uygun olup olmayacağını araştırma fikrini verdi."

Oksijenli piller, lityum pillerden daha düşük enerji yoğunluğuna sahip oldukları ve 392 ila 752 Fahrenheit derece arasındaki sıcaklıklarda çalıştıkları için tamamen kusursuz değildir, bu da elektrikli arabalar veya akıllı telefonlar için etkili bir şekilde kullanılamayacakları anlamına gelir.

Ancak, temiz enerjiyi depolamak için mükemmel piller olabilirler.

Schmid, "Örneğin güneş veya rüzgar enerjisini geçici olarak depolamak için büyük bir enerji depolama birimine ihtiyacınız varsa, oksijen-iyon pil mükemmel bir çözüm olabilir" dedi. "Enerji depolama modülleriyle dolu bir bina inşa ederseniz, daha düşük enerji yoğunluğu ve artan çalışma sıcaklığı belirleyici bir rol oynamaz."

Schmid sözlerine şöyle devam etti: "Ancak pilimizin güçlü yönleri burada özellikle önemli olacaktır: uzun hizmet ömrü, bu malzemeleri nadir elementler olmadan büyük miktarlarda üretme olasılığı ve bu pillerin yangın tehlikesi olmaması gerçeği."

Lityum pillere, sodyum bazlı piller ve kum piller dahil olmak üzere diğer alternatifler de geliştirilmektedir.

Kaynak: The Cool Down

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.