Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, yeni kadın patronun duyurulmasının ardından Twitter'ın CEO'su olarak istifa etti

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Elon Musk, yeni kadın patronun duyurulmasının ardından Twitter'ın CEO'su olarak istifa etti

Elon Musk, yeni bir kadın patronun yolunu açmak için Twitter'ın CEO'luğundan istifa ettiğini açıkladı.

Bay Musk Perşembe günü sosyal medya platformu için yeni bir CEO bulduğunu ve yaklaşık altı hafta içinde göreve başlayacağını söyledi.

Bir tweet'te "Rolüm, yönetici başkanı ve CTO, ürün, yazılım ve hizmetlilerden sorumlu olmaya geçiş yapacak" diye yazdı.

Bay Musk adayın adını vermedi.

Hareket, Bay Musk'ın Twitter'ı döndürmeye ayırdığı zaman konusunda giderek daha fazla endişelenen Tesla yatırımcılarının endişelerini giderecek gibi görünüyor.

Tesla Inc hisseleri, haberler üzerine yüzde 2.4 arttı.

Twitter'da geçirdiği süreyi azaltmayı ve sonunda sosyal medya şirketini yönetecek yeni bir lider bulmayı beklediğini söyleyen Musk, daha önce herhangi bir olası aday belirtmedi.

Bay Musk, yaklaşık altı aydır San Francisco merkezli Twitter için yeni bir lider bulmayı planladığını söylüyor.

Kasım ortasında, sosyal medya platformunu 44 milyar ABD dolarına (38,4 milyar £) satın aldıktan sadece birkaç hafta sonra, Delaware'deki bir mahkemeye herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemediğini söyledi.

Bay Musk ifade verirken, "Twitter'daki zamanımı azaltmayı ve zaman içinde Twitter'ı yönetecek başka birini bulmayı umuyorum" dedi.

Bir aydan fazla bir süre sonra, Aralık ayında tweet attı: "İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim."

Söz, milyonlarca Twitter kullanıcısının, milyarderin kendi yarattığı ve uyma sözü verdiği bir Twitter anketinde ondan istifa etmesini istemesinin ardından geldi.

Şubat ayında bir konferansta Twitter için "muhtemelen bu yılın sonuna doğru" bir CEO bulmayı beklediğini söyledi.

Milyarderin Ekim ayında yeni Twitter sahibi olarak ilk iki haftasına hızlı bir değişim damgasını vurdu. Twitter'ın önceki CEO'su Parag Agrawal'ı ve diğer üst düzey liderleri hızla kovdu ve ardından Kasım ayında personelinin yarısını işten çıkardı.

Evening Standard'ın haber bültenlerinden birine şimdi kaydolun. Günlük haber brifinginden Evler ve Emlak içgörülerine, ayrıca yaşam tarzı, dışarı çıkma, teklifler ve daha fazlasına kadar. Gelen kutunuzdaki en iyi hikayeler için buraya tıklayın.

Kaynak: Evening Standard

elon-6083103.jpg

• Admin
Gönderi tarihi:

Twitter'ın yeni CEO'su, Elon Musk'ın 'daha parlak bir gelecek yaratma vizyonu'ndan 'ilham aldığını' söyledi

AA1bacY0.img?w=768&h=576&m=6&x=195&y=114

Linda Yaccarino, Twitter CEO'su olmakla ilgili ilk yorumlarını Cumartesi günü yaptı.

Elon Musk'ın vizyonundan "ilham aldığını" ve bunu Twitter'a getirmekten "heyecanlandığını" söyledi.

Musk, randevusunu NBCUniversal'dan istifa etmesinden saatler sonra Cuma günü duyurdu.

Linda Yaccarino, Twitter'ın yeni CEO'su olarak yeni rolüyle ilgili ilk yorumlarını Cumartesi günü, yani Elon Musk'ın atanmasını açıklamasından bir gün sonra yaptı.

Yaccarino, Musk'a teşekkür ederek tweet attı ve şöyle dedi: "Daha parlak bir gelecek yaratma vizyonunuzdan uzun süredir ilham alıyorum. Bu vizyonu Twitter'a getirmeye ve bu işi birlikte dönüştürmeye yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum!"

Yeni takipçileri memnuniyetle karşılayan Yaccarino, bir takip tweet'inde şunları ekledi: "@elonmusk kadar üretken değilim (henüz!), ancak bu platformun geleceğine kendimi adadım."

"Görüşleriniz o gelecek için hayati öneme sahip. Ben bunların hepsi için buradayım" dedi. "Sohbeti devam ettirelim ve Twitter 2.0'ı birlikte oluşturalım!"

Musk, Aralık ayında Twitter kullanıcılarına görevi bırakması gerekip gerekmediğini sorguladıktan sonra yeni bir CEO bulma sözü verdi.

Yaccarino, reklam endüstrisinde büyük saygı görüyor ve atanması, Twitter'ın daha fazla reklam geliri kazanmasına yardımcı olabilir.

The Wall Street Journal'a göre, arkadaş canlısı doğası ve zorlu müzakere taktikleri nedeniyle NBCUniversal içinde "Kadife Çekiç" olarak bile adlandırıldı.

Ancak Yaccarino, personelinin sayısı 7.500'den yaklaşık 1.000'e düşürülen ve reklamverenlerin Elon Musk'ın görevi devralmasından bu yana Twitter'da harcama yapmayı bıraktığı bir şirketi devralıyor.

Ancak milyarderden "uzun süredir ilham alıyor" ve geçen ay bir reklam konferansında onunla röportaj yaptı. Yaccarino, Musk'ın iş ahlakını alkışladı ve alay etti: "Dostum, denk geldiğim kişiyle karşılaştım."

Musk ve Yaccarino, Insider'ın normal çalışma saatleri dışında yaptığı yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Twitter, Insider'ın yorum talebine, soruyu ele almayan otomatik bir mesajla yanıt verdi.

Kaynak: Business Insider

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.