Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

inanmayan arkadaşlar siz anlatın

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar öncelikle herkezin fikrine saygı suyuyorum ama şunu da belirtmek istiyorum şimdiye kadar

hep inananlar konuşulup inceleniyor niye inanmayan arkadaşlar kendilerini anlatsalarda birazda

inanmayan arkadaşlarımızın fikirlerini dinlesek diyorum saygılar

Gönderi tarihi:

ipek

inanmayanlar zaten neden inanmadıklarını hemen hemen her iletilerinde belirtiyorlar.

bütün sorularına forumu okudukça cevap alırsın.

ama en temel nedeni kanıtsızlık, kanıtsızlık olduğu içinde bir çok teorininde doğru olabileceği düşünülerek inancın varsayımlara dayalı bir halde bulunmasıdır.

Gönderi tarihi:

.

Tarafsız arkadaşım inanmayan arkadaşların neye inandıklarını yani ben bunu kabullenmiyorum

şunu kabul ediyorum inanmayan arkadaşımızın biri ben inanıyordum camide bir vaaz yüzünden inanmaktan vazgectim demişti bunun gibi örnek

Gönderi tarihi:

Sevgili ipek...

Şu vereceğim adrese bir bakarsan..

Bir şarkı sözünde bile neden inanmadığımızı çok iyi ifade edilebilir..

(Bloğumdur ve en son yayınlanan yazımdır hayrıca)

John Lennon'un 'Working Class Hero' isimli parçanın Türkçesidir bu...

Yeterki anlayarak ve hissederek okuyun..

Sevgiyle kalın..

Adres: Lütfen tıkla...

Gönderi tarihi:
ipek

inanmayanlar zaten neden inanmadıklarını hemen hemen her iletilerinde belirtiyorlar.

bütün sorularına forumu okudukça cevap alırsın.

Sevgili TARAFSIZ söylemiş zaten, inanmayanlar, aynı zamanda hangi fikirleri savunduklarını bu forumdaki yazılarında dile getiriyorlar zaten.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgili TARAFSIZ söylemiş zaten, inanmayanlar, aynı zamanda hangi fikirleri savunduklarını bu forumdaki yazılarında dile getiriyorlar zaten.

Saygılar.

Arkadaşım bir yanlış yapılan vardır bir de doğru yapılan vardır siz doğru olanı yapıyorsanız

bizden bahsetmeden sizin savunduğunuzu anlatırmısınız biz forma yazdık demeden tekrar saygılar

Gönderi tarihi:
Arkadaşım bir yanlış yapılan vardır bir de doğru yapılan vardır siz doğru olanı yapıyorsanız

bizden bahsetmeden sizin savunduğunuzu anlatırmısınız biz forma yazdık demeden tekrar saygılar

Burası dini forum olduğuna göre, heralde dini konularda ne sqavunduğumuzu soruyorsun.

Ben daha önce yazmıştım, yine yazayım senin için:

İddiam temel olarak şu: Tanrı'nın var olup olmadığı bilinemez. Tanrı insanlara vahy göndermez. Bu nedenle Hak Din diye birşey yoktur. Hak Din diye birşey olmayınca da, din adına savunulan herşey, sıradan bir insanın varlığa, metafizik dünyaya, şuna buna ilişkin düşünceleridir. Vahy diye birey olmadığı için, "peygamber" denen kişilerin davranışlarını, sıradan bir insanın davranışlarını nasıl değerlendiriyorsak öyle değerlendirmek gerek. Semitik dinler, Ortadoğu'daki putperest inançların sentezidir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgili ipek...

Şu vereceğim adrese bir bakarsan..

Bir şarkı sözünde bile neden inanmadığımızı çok iyi ifade edilebilir..

(Bloğumdur ve en son yayınlanan yazımdır hayrıca)

John Lennon'un 'Working Class Hero' isimli parçanın Türkçesidir bu...

Yeterki anlayarak ve hissederek okuyun..

Sevgiyle kalın..

Adres: Lütfen tıkla...

arkadaşım benim sizden yazmanızı istediğim konuyla hic ilgisiyok yazdığın adresin saygılar

Gönderi tarihi:
Burası dini forum olduğuna göre, heralde dini konularda ne sqavunduğumuzu soruyorsun.

Ben daha önce yazmıştım, yine yazayım senin için:

Saygılar.

:clover: teşekkür ederim soruma cevap verdiniz kusura bakmazsanız bunuda cevaplayın peki manevi his sevmek hissetmet manevi bir annenin yavrusunu sevmesi

huzur rahatlamak duyguların sizlerde de oldugu şüphesis var değilmi

Gönderi tarihi:
:clover: teşekkür ederim soruma cevap verdiniz kusura bakmazsanız bunuda cevaplayın peki manevi his sevmek hissetmet manevi bir annenin yavrusunu sevmesi

huzur rahatlamak duyguların sizlerde de oldugu şüphesis var değilmi

Biz taş değiliz, bizim de duygularımız var.

Nereye varacaksınız merak ettim. Böyle meydan okumaları severim. Düşüncelerimi test etmemi sağlıyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Biz taş değiliz, bizim de duygularımız var.

Nereye varacaksınız merak ettim. Böyle meydan okumaları severim. Düşüncelerimi test etmemi sağlıyor.

Saygılar.

arkadaşım kimsenin kimseye ne meydan okumuya hakkı var ne de düşüncelerini test etmeye bahsettiklerimin sizde olduğunu zaten ben söyledim demek ki art niyet yok arkadaşım

bana duyguyu hissetmeyi düşünmeyi tarif edermisin lütfen art düşünce var diye düşünürsen

cevap vermeye bilirsin saygılar

Gönderi tarihi:

Saygılar.

biraz eklektiksiniz degil mi??

saygılar

Gönderi tarihi:
arkadaşım kimsenin kimseye ne meydan okumuya hakkı var ne de düşüncelerini test etmeye bahsettiklerimin sizde olduğunu zaten ben söyledim demek ki art niyet yok arkadaşım

bana duyguyu hissetmeyi düşünmeyi tarif edermisin lütfen art düşünce var diye düşünürsen

cevap vermeye bilirsin saygılar

Art düşünce de olabilir. Olsun. Severim böyle soru soranları da. Çünkü cevaplarım doğrudan soranlara veya art düşünceyle soranlara göre değişmeyecektir. İnsanların soru sorma amaçlarını kontrol edemem. Ama kendi cevaplarımı kontrol edebilirim.

Duygu ve düşünce de maddeye bağlıdır. Madde kaynaklıdır. Büyüme tarzı ile, eğitimle ve kültürle "niteliği" şekillenir.

A şahsı Galatasaray/Fenerbahçe/Beşiktaş vs. şampiyon olunca seviincinden hüngür hüngür ağlar, ben hiçbirşey hissetmem.

B şahsı, falanca ayet okunurken hüngür hüngür ağlar, anlamını bilmediği için. Bilse belki kaşları kalkar, ben birşey hissetmem.

C şahsı, kızkardeşini bir oğlanla gezerken görür, kardeşini öldürür, onur duyar yaptığından, ben sadece bir vahşet görürüm bunda.

D şahsı, Hz. İsa'nın doğum gününde hüngür hüngür ağlar. Ben birşey hissetmem.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
A şahsı Galatasaray/Fenerbahçe/Beşiktaş vs. şampiyon olunca seviincinden hüngür hüngür ağlar, ben hiçbirşey hissetmem.

B şahsı, falanca ayet okunurken hüngür hüngür ağlar, anlamını bilmediği için. Bilse belki kaşları kalkar, ben birşey hissetmem.

C şahsı, kızkardeşini bir oğlanla gezerken görür, kardeşini öldürür, onur duyar yaptığından, ben sadece bir vahşet görürüm bunda.

süper

Gönderi tarihi:
Bir kilise papazi itiraf etmis bende onun sozuyle basliyyim//

"Inanmiyorum cunku mantiksiz...."

Ben bunu kendime cok sormustum neden inanmadigim konusunda....

Once 12ime dogru din sacma gelmisti...

Ogretmenler surekli muslumanligi ovup diger dinleri kucumsuyorlardi....

diger dinlere mensup olan herkezin gunhkar kafir oldugunu ogretiyorlardi....

Bunu ypnda egitim almis insanlardi...

Dini sorgulamaya bole basladim...

Cunku Niye?dedim...

Onlarda bir tanriya bir dine inaniyor...Niye gunahkar olsunlar...Ibadetlerini yapiyorlar....Onlari sorgulamadan digerleirinin

kafir olduguna iten neden beni dinsiz yapmisti....

Gelelim tanriya...Daha cok Agnostiktim..Agnostiklik ateizme daha yakindir aslinda....Bilim herseyi acikliyabiliyor..

Hersey bilimle kesfediliyor....Kuran bilimden bahsediyormus....Cok komik geldi cunku bilimden bahseden herhangi bir sey hipotezdir...Kanitlanmasi gibide curutulebilinir...Yani o zaman kurani hipotezdir....hem kutsal hemde bilim olamaz bir kitap...

Tanri Yok!!!Basitce yok....Niye tanriyla olan butun hikayeler simdi yasanmiyor,cunku hepsi masal;insanalri akndirmak icin uydurumus

din hikayeleri....Tanri yok!!!!Niye,cunku insanlar tanriyi kendi elleriyle celiskiye dusurmekte....Hem din gonderdigini soylerler

hemde onun gonderdigi dini beyenmezler...yani tanri hic kendisiyle celisirmi....Bu kadar mi lafi gecmez insanlara....

Adam kizil nehri gormus bunu gorenelr hala inkar etmis....Ben gozlerimin onunde biri asasiyla yapcak,ben ne demek inanmak,hatta

5 vakit naamza baslarim.....Goruldugu gibi mucize diye bir sey Yok!!!Mucizeleri insanlar yaratir....

Diger konu ise Tanri bir basit siginmadir.....Bu evreni aciklayamayan insanoglu ille bu kusursuzlugu bir yaraticiya baglamak

zorunlulunda gormuslerdir kendisini...Olum inanci ve dusuncesi ise insanlari daha da yakinlastirir.....

Olunce yok olmak korkutur insanlari,bunu ne kadar kabul etmeselerde bu bir gercektir...

Doğru söze ne denirki sevgili la boheme ?

Maide 110 - Allah şöyle diyecektir: "Ey Meryemoğlu İsa! Sana ve annene olan nimetimi hatırla! Hani seni Rûhu'l-Kudüs (Cebrâil) ile desteklemiştim. Beşikteyken ve kemâle ermişken insanlarla konuşuyordun. Sana yazıyı, hikmeti, Tevrat'ı ve İncil'i öğretmiştim. İznimle çamurdan kuş şeklinde bir şey yapmış ve ona üflemiştin, o da iznimle kuş olmuştu. Anadan doğma kör olanı ve alaca hastalığına yakalanmış kimseyi iznimle iyileştirmiştin. Ölüleri iznimle (hayata) çıkarmıştın. İsrailoğulları'na âyetlerle geldiğin ve onlardan inkâr edenlerin: "Bu ancak apaçık bir sihirdir" dedikleri zaman seni, onlardan korumuştum.

Düşünsene,isa,nın tüm bu sözde mucizelerine rağmen,kendi adamları/havarileri hala mutmain olmamış ki bak daha neler istiyorlar

Maide 112- Havariler:" Ey Meryemoğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" dediler. İsa da: "İnanıyorsanız Allah'tan korkun" dedi.

113- Havâriler: "İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalblerimiz iyice yatışsın, senin bize doğru söylediğini bilelim ve bunu bizzat görenlerden olalım" dediler.

Valla biri benim gözümün önünde ölüleri diriltecek beş vakit değil on vakit namaz kılarım yahu :) Hem ona sorardık cennet cehennem varmı diye.Öyle değilmi yani niye kendimizi tehlikeye atalım ki ?

Gönderi tarihi:
Art düşünce de olabilir. Olsun. Severim böyle soru soranları da. Çünkü cevaplarım doğrudan soranlara veya art düşünceyle soranlara göre değişmeyecektir. İnsanların soru sorma amaçlarını kontrol edemem. Ama kendi cevaplarımı kontrol edebilirim.

Duygu ve düşünce de maddeye bağlıdır. Madde kaynaklıdır. Büyüme tarzı ile, eğitimle ve kültürle "niteliği" şekillenir.

Saygılar.

:clover: Böyle açarak anlatman için sağ ol saygılar :clover:

Gönderi tarihi:
Bir kilise papazi itiraf etmis bende onun sozuyle basliyyim//

"Inanmiyorum cunku mantiksiz...."

Ben bunu kendime cok sormustum neden inanmadigim konusunda....

Once 12ime dogru din sacma gelmisti...

Ogretmenler surekli muslumanligi ovup diger dinleri kucumsuyorlardi....

diger dinlere mensup olan herkezin gunhkar kafir oldugunu ogretiyorlardi....

Bunu ypnda egitim almis insanlardi...

Dini sorgulamaya bole basladim...

Cunku Niye?dedim...

Onlarda bir tanriya bir dine inaniyor...Niye gunahkar olsunlar...Ibadetlerini yapiyorlar....Onlari sorgulamadan digerleirinin

kafir olduguna iten neden beni dinsiz yapmisti....

Gelelim tanriya...Daha cok Agnostiktim..Agnostiklik ateizme daha yakindir aslinda....Bilim herseyi acikliyabiliyor..

Hersey bilimle kesfediliyor....Kuran bilimden bahsediyormus....Cok komik geldi cunku bilimden bahseden herhangi bir sey hipotezdir...Kanitlanmasi gibide curutulebilinir...Yani o zaman kurani hipotezdir....hem kutsal hemde bilim olamaz bir kitap...

Tanri Yok!!!Basitce yok....Niye tanriyla olan butun hikayeler simdi yasanmiyor,cunku hepsi masal;insanalri akndirmak icin uydurumus

din hikayeleri....Tanri yok!!!!Niye,cunku insanlar tanriyi kendi elleriyle celiskiye dusurmekte....Hem din gonderdigini soylerler

hemde onun gonderdigi dini beyenmezler...yani tanri hic kendisiyle celisirmi....Bu kadar mi lafi gecmez insanlara....

Adam kizil nehri gormus bunu gorenelr hala inkar etmis....Ben gozlerimin onunde biri asasiyla yapcak,ben ne demek inanmak,hatta

5 vakit naamza baslarim.....Goruldugu gibi mucize diye bir sey Yok!!!Mucizeleri insanlar yaratir....

Diger konu ise Tanri bir basit siginmadir.....Bu evreni aciklayamayan insanoglu ille bu kusursuzlugu bir yaraticiya baglamak

zorunlulunda gormuslerdir kendisini...Olum inanci ve dusuncesi ise insanlari daha da yakinlastirir.....

Olunce yok olmak korkutur insanlari,bunu ne kadar kabul etmeselerde bu bir gercektir...

:clover: fikirlerini yazdığın icin sağol sayğilar :clover:

Gönderi tarihi:

Saygılar.

Duygu ve düşünce de " Maddeye" bağlıdır. Madde kaynaklıdır. Tamam Beyin bir Madde dir Beyin içinde bir el e, parmaklara, kollara

ihtiyaç duymadan Kedi nin tüylerini okşadığını hisseden kim.

Hiçbir kokunun giremediği beynin içinde, limon, lavanta, gül, kavun, karpuz, portakal, ızgara kokusunu aynısı ile koklayan ve ızgaranın kokusunu duyduğunda iştahlanan kimdir? teşekkür ederim.

Gönderi tarihi:

Arkadasim Brain'in verdigi cevabin dediklerinizle alakasini ben anliyamadim....

Ben onun dediklerinde her insanin hissettikleri farklilik gosterir anladim....

Sen Inanirsin askindan olursun,Tanri hayatinin anlami olur ancak benim yada bir baskasi bir sey ifade etmez...

Sonucta bunu beyne baglamak bana pek mantikli gelmedi...

Duygu ve düşünceler nerede üretilir "HİS" nedir.Büyüme tarzı,ve eğitimle şekillenen "MADDE" İnsan da nerede bulunur.İnsan ne ile karar verir "yani hür irade". Zaten her İnsan birbirinden farklıdır aynı inanışta olsalar bile bu demektirki bu fark ne ile farkedilir İnsanın fiziki yapısı dışında "hissetme,ve eğitimle şekillenen" İnsanda nerede bulunur. Bunu demek istedim bu söylediklerimi İnsanın

vucudunda başka nerede "Algılanır yani HİSSEDİLİR".

Gönderi tarihi:
Duygu ve düşünceler nerede üretilir "HİS" nedir.Büyüme tarzı,ve eğitimle şekillenen "MADDE" İnsan da nerede bulunur.İnsan ne ile karar verir "yani hür irade". Zaten her İnsan birbirinden farklıdır aynı inanışta olsalar bile bu demektirki bu fark ne ile farkedilir İnsanın fiziki yapısı dışında "hissetme,ve eğitimle şekillenen" İnsanda nerede bulunur. Bunu demek istedim bu söylediklerimi İnsanın

vucudunda başka nerede "Algılanır yani HİSSEDİLİR".

beyninde

Gönderi tarihi:
Sayın ipek,

Birkaçımızın fikirlerini öğrendin, sen de bizim fikirlerimizi eleştir diyeceğim ama, zaten karşılıklı tartışma babında zaten bizim fikirlerimizi de semitik din mensupları eleştiriyorlar.

Saygılar.

arkadaşım bana ilk cevabın da acıklayıcı cevap verdin sağ ol beyinin oluşunu insanları yönetmesini anlatabilirmisin belki başka başlıklarda anlatılmış olunabilir kusura bakma

saygılar

Gönderi tarihi:

Sevgili Tarafsizinda dedigi gibi Beyninde tabiyki ancak ben hala tam okalrak neyi aciklamaya calistiginizi anlamis degilim.....

Benim beynim Sacimi ruzgar oynatabilir diyor....

Ben ruzgari kanitliyabilirimde...

Onu hissedebilirimde....

Onun varliginida biliyorum....

Ama tanriyi hangi sekle sokarsam sokayim..

Kanitlanmaz....

O ancak kalpte hissedilir cunku beyin algi merkezidir.....

Tanrinin varligi beyinde kanitlanmaz.......

kAnitlanir derseniz eger;Kanitlamanizi isterim.....

Değerli la boheme.

Size buradan bir sürü yazı yazabilirim "Beyin" hakkında yeri geldiğinde de yazacağım ama şimdi sizin yazdığınız bir şey üzerine yazı

yazalım belki anlaşmamız daha çabuk vede sağlıklı olur. Kalp diyorsunuz "ALLAH" Kalp te hissedilir diyorsunuz Beyin algı merkezi diyorsunuz peki "Kalp te,Beyin gibi madde" Kalp te hissedilen sizce ne birde "ALLAH" şekile sokulmaz zaman la mekanla sınırlı değildir bakın "His" burada da devrede şimdilik bu kadar biraz düşünmenizi isterim teşekkür.

"Bir kitâbullah-ı a'zamdır serâsker kâinat

Hangi harfi yoklasan mânâsı hep ALLAH çıkar"

Gönderi tarihi:
yazalım belki anlaşmamız daha çabuk vede sağlıklı olur. Kalp diyorsunuz "ALLAH" Kalp te hissedilir diyorsunuz Beyin algı merkezi diyorsunuz peki "Kalp te,Beyin gibi madde" Kalp te hissedilen sizce ne birde "ALLAH" şekile sokulmaz zaman la mekanla sınırlı değildir bakın "His" burada da devrede şimdilik bu kadar biraz düşünmenizi isterim teşekkür.

sarıgöl

kalp hep mecazi anlamda kullanılıyor, biliyorsunki kalp duyguları sembolize eder

ama gerçekte kalp, kan pompalamaktan başka bir görev taşımaz

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.