Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

İlk ticari biyometrik silah şimdi satışta

AA1aH36S.img?w=768&h=431&m=6

BROOMFIELD, Colo. (KDVR) — Bir Colorado yerlisi, parmak izi ve yüz tanıma özelliğine sahip ilk ticari biyometrik silahı yarattı.

Biofire Technologies'in kurucusu ve CEO'su Kai Kloepfer, yaklaşık 11 yıl önce, Aurora sinemasının vurulmasının ardından akıllı silahlar üzerinde çalışmaya başladı.

w=750

"O sinemaya gitmiştim ve bu yüzden... beni bir robot veya başka bir teknoloji parçası yapmaktansa, bir silah üzerinde bir teknoloji parçası düşünmenin mantıklı olup olmayacağını düşünmeye iten şey buydu. ?” dedi Kloepfer.

w=750

Kloepfer, bir bilim fuarı projesi fikri üzerinde çalışmaya başladı. On yıldan uzun bir süre sonra, Biofire Smart Gun, ev savunması düşünülerek üretildi.

Kloepfer, "Çocuğunun silahını bulmasını isteyen bir silah sahibiyle hiç konuşmadım" dedi. "Onlara hata olasılığını ortadan kaldıran, çocuklarının o ateşli silaha asla erişemeyeceğini garanti eden daha iyi araçlar sağlayabilirsek, bunun gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum."

w=750

Akıllı silah "sahibi için anında erişilebilir"

Kloepfer, "Yani akıllı silah temelde her zaman varsayılan olarak kilitli olan bir ateşli silahtır, ancak yine de sahibi için anında erişilebilir" dedi. “Yani, eğer bir çocuk onu bulursa, belki bir saldırgan onu birinden alırsa, kullanılamaz hale gelecek. Silahın kilidini açmak için parmak izinin veya yüzün kullanılabileceği yerlerde hem parmak izi hem de yüz tanıma kullanmayı seçtik çünkü bu onu çok daha güvenilir kılıyor."

Biofire Technologies, 13 Nisan'da Biofire Smart Gun'ı tanıttı. Silah şimdi ön sipariş için hazır.

Kloepfer, "ABD'deki hemen hemen her eyaletten emir aldık ve bence bu, bunun herhangi bir Amerikalı için nasıl bir çözüm olabileceğinin gerçekten bir göstergesi" dedi.

Smart Gun, müşterilere tüm geleneksel ateşli silahlar için gerekli olan aynı Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu yasal aktarım süreci aracılığıyla gönderilecektir. Biofire, yürürlükteki tüm eyalet ve yerel düzenlemelere uygun olarak 2024'ün başlarında müşteri siparişlerini karşılamaya başlayacak.

Kaynak: News Nation

biyometrik-tabanca.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.