Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Akıllara durgunluk veren fotoğraf viral oluyor çünkü hiç düzenlenmemiş


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Akıllara durgunluk veren fotoğraf viral oluyor çünkü hiç düzenlenmemiş

İçinde bulunduğumuz dijital çağda, sizi yolunuzdan alıkoyan ve ne kadar inanılmaz olduklarıyla sizi şaşırtan şeyleri nadiren görürsünüz.

Sonuçta Photoshop ve şimdi yapay zeka ile bir fotoğrafın veya videonun ne kadar manipüle edildiğini söylemek zor ama Japonya'daki bir fotoğrafçının yakın zamanda çektiği bir fotoğraf, dünyanın güzelliğine ve mucizelerine olan inancımızı tazeledi.

Büyük Tokyo bölgesinin bir parçası olan Honshu'nun Kantō bölgesindeki Saitama Eyaletinden Kenichi Ohno, bir nehir kıyısının sığ sularında yürüyen bir ak balıkçıl kuşunun fotoğrafını çekti ve düzenlenen 39. Japon Doğa Fotoğrafı yarışmasına katıldı. Tüm Japonya Fotoğraf Dernekleri Birliği tarafından.

Kulağa oldukça sıradan gelse de, aslında insanları gerçekten büyüleyen görüntünün kompozisyonuydu. İlk bakışta, kuş iki farklı arka plana empoze edilmiş gibi görünüyor: ortasında çok belirgin bir çizgi olan mavi ve turuncu. Uygun şekilde fotoğrafın adı 'Boşluk'.

Bununla birlikte, bu fotoğrafta herhangi bir değişiklik veya düzenleme yapılmamıştır, çünkü bu yalnızca bir doğal ışık hilesi ve uygun bir şekilde yerleştirilmiş bir duvar karışıklığa neden olmaktadır. Açıklayacak olursak, ışığın duvardaki yansıması suyun yansıması üzerinde turuncu bir parıltıya neden oluyor ama yansıma suyun sadece o tarafında, suyun mavisiyle yan yana gelmesine neden oluyor.

bu mantıklı mı? Her şeye rağmen, insanların Ohno'nun bu güzelliğe nasıl ulaştığına şaşırmasıyla, inanılmaz görüntünün sosyal medyada viral olmasını engellemedi.

AJAPS jürisi, onu yarışmaya katılan 5.600 resim arasından en iyilerinden biri olarak seçti ve "etkisi güçlü garip bir fotoğraf" olarak övdü.

"İlginç, nasıl çekildiğini hemen anlayamıyoruz. Rüzgarsız olduğu için çekilmiş bir fotoğraf. En ufak bir farkın fotoğrafta büyük fark yaratabileceğini gösteriyor bize. Fotoğraf çekmek zor. insan yapımı nesneler resme girdiğinde doğa, ancak bu durumda, iyi bir destekleyici rol oynuyorlar ve resmi geliştiriyorlar."

Kaynak: Indy100

 

kus.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.