Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Toyota bZ Sport Crossover ve bZ FlexSpace Konseptleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Toyota bZ Sport Crossover ve bZ FlexSpace Konseptleri

Çin'deki Auto Shanghai fuarında Toyota, 2024'te piyasaya sürülecek olan tamamen yeni ve tamamen elektrikli iki konsepti açıkladı: bZ Sport Crossover Concept ve bZ FlexSpace Concept. Bunlar, yeni CEO Koji Sato liderliğinde 2026 yılına kadar piyasaya sürülecek 10 yeni EV'den ilki, ancak hepsi kıyılarımıza ulaşmayacak. Örneğin, bu iki kavram Çin pazarına yöneliktir.

001.jpg

Bununla birlikte, Toyota bZ4X'in (Beyond Zero serisinde piyasaya sürülecek ilk araç) hayal kırıklığı yaratan lansmanının ardından, otomobil üreticisinden gelecekte ne bekleneceğinin tonunu belirleyeceği için onların gelişi önemlidir. Toyota EV'leri tanıtmakta yavaş kaldı ve bu iki araç, tam ölçekli elektrikli mobiliteye geçişini geciktirmenin doğru karar olup olmadığını göstermeye yardımcı olacak.

İlk konsept, bZ Sport Crossover Concept'tir ve açıkça hafifçe kaldırılmış bir hatchback'tir. Toyota, üretime bağlı bu aracın konseptini "Yeniden Başlatma" olarak tanımlıyor ve bunun "binip etrafta dolaştığınız anda hız değişikliği fikrini içerdiğini" belirtiyor.

Temel olarak Toyota, bu arabanın sakin bir ortam ve sakinleştirici bir hava sağlamasını istediğini söylüyor. Temel iç düzen ve temiz tasarım, bu amaca ideal olarak uygun görünüyor. Otomobil üreticisi, crossover'ı Z Kuşağı müşterilerini hedefliyor ve başta sürücü yardımları ve otomatik park etme olmak üzere, satın alındıktan sonra sürekli olarak gelişecek işlevlerle uzun süre ilgilerini canlı tutmayı umuyor.

002.jpg

Diğer EV, pratikliğe odaklanan aile odaklı bir SUV olan bZ FlexSpace Concept'tir. Konsepti "Cozy Home" olan bu modelin amacı, "ailelerin güvenle, rahat ve özgürce, gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri bir alan yaratmak"tır. Geniş bir kabin, kullanımı kolay kontroller, kapsamlı bir gelişmiş güvenlik özellikleri paketi, güvenilir bir sürüş menzili ve "çeşitli akıllı işlevler", buradaki tasarımcıların ana hedefleridir ve bu hedeflere ulaşmak için geliştirme şu anda devam etmektedir.

Toyota'nın yenilenen EV stratejisi umut verici görünüyor, ancak şükürler olsun ki, elektromobiliteye alternatifler üzerinde hala bir gözü var. Otomobil üreticisi kısa süre önce düşük karbonlu yakıtları test etmek için Exxon ile ortaklık kurarak elektrikli araçların daha temiz bir çevreye giden tek yol olmadığı konusundaki konumunu güçlendirdi. Umarım, bu Amerikan meyvelerini verecek bir projedir.

003.jpg

Kaynak: Toyota

toyota-konsept.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.