Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tesla'lar her zamankinden daha ucuz ve bu, tüm otomobil endüstrisi için bir baş ağrısı yaratıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tesla'lar her zamankinden daha ucuz ve bu, tüm otomobil endüstrisi için bir baş ağrısı yaratıyor

AA1a3kKM.img?w=768&h=576&m=6

Artık ortalama bir arabadan daha ucuza bir Model Y alabilirsiniz.

Tesla bu yıl kitle pazarına büyük hamleler yapıyor.

Fiyat indirimleri, Çarşamba günü yayınlanan kazançlarda ilk çeyrek kar marjlarında görünebilir.

Elon Musk'ın otomobil şirketi fiyatları düşürmeye devam ederken Tesla'nın fiyat savaşı elektrikli araç pazarının dışına taşıyor.

Musk, yılın başından bu yana Tesla modellerinin fiyatlarını altı kez düşürdü ve Ford ve GM gibi ana akım otomobil markalarıyla bir fiyat savaşı başlattı.

Şimdiye kadar, Tesla'nın fiyatlandırma stratejisi EV pazarının ve Musk'ın Tesla'nın ABD'deki bir numaralı elektrikli araç satıcısı konumunu koruma çabalarının merceğinden görüldü, ancak şimdi Tesla'nın araçları tüm araç pazarıyla daha karşılaştırılabilir şekilde fiyatlandırılıyor.

Örneğin, Tesla'nın geçen hafta ABD'de yaptığı son fiyat indirimlerinden sonra, Model Y şimdi 46.990 dolardan başlıyor. 7.500 $'lık EV vergi kredisini ekleyin ve şimdi yaklaşık 42.500 $'a bir Model Y satın alabilirsiniz. Araba alışveriş sitesi Edmunds'a göre bu, Mart ayında ABD'de herhangi bir araç için ödenen ortalama fiyattan yaklaşık 5.200 $ daha ucuz.

Danışmanlık şirketi Berylls'in genel müdürü Martin French bir röportajda, "Uzun süredir insanlar bir elektrikli araç satın almak için fiyat ve altyapıyı sınırlayıcı faktörler olarak gördüler ve Tesla bunu sudan çıkardı" dedi. "Az önce 'size yaklaşık 40.000$'a bir araç teklif edebiliriz ve bu arada Supercharger ağımızı kullanabilirsiniz' dediler."

Fiyat indirimlerine ek olarak Tesla, yeni müşteriler için ücretsiz şarj gibi özel teklifler sunuyor.

Tesla'nın bu yıl kitle pazarına yaptığı son hamle. Musk, şirketin bu yıl 2 milyon araç üreterek 2022 üretimini ikiye katlamayı hedeflediğini söyledi.

Tesla'nın satışları ilk çeyrekte arttı
Tesla, 2023'e şişirilmiş envanterle girdi - rakiplerinin çoğunun karşı karşıya olduğu sorunun tersi. Musk, fiyatları düşürerek bu sorunu bir avantaja dönüştürdü, aynı zamanda diğerleri hala bayi lotlarında etiket fiyatının çok üzerinde ücret alıyorlardı.

Talebi artırma stratejisi olarak, Tesla'nın fiyat indirimleri ilk çeyrekte işe yarıyor gibi göründü ve bu dönemde teslimatlarda %36'lık bir artış bildirdi.

Ancak bu hareket, bazı analistleri ve yatırımcıları Tesla'nın daha büyük satış hacimleri için sektör lideri kar marjlarından vazgeçebileceğinden endişe ediyor. Bu marjlar, şirket Çarşamba öğleden sonra ilk çeyrek kazançlarını açıkladığında mercek altına alınacak.

Bloomberg anketine katılan analistler, brüt kar marjlarının yaklaşık %24'ten yaklaşık %21'e düşmesini ve hisse başına kazanç ve gelirin düşmesini bekliyor.

Fiyat indirimlerinin kâr üzerinde önemli bir etkisi olursa, analistler Musk'ın bu zemini geri kazanmak için bir plan sunmasını istediklerini söylüyorlar. French, Tesla'nın bu yılın başlarında yatırımcı gününde şirketin çekmesi için potansiyel kaldıraç olarak sunduğu bazı üretim verimliliklerine işaret etti.

"Marjlarda bir isabet olursa, Tesla'nın dünyayı yenen marjlarına geri dönmek için net bir yol haritası ile hazır olacağını umuyorum" dedi.

Kaynak: Business Insider

tesla-1724773.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.