Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Yeni NASA Direktörü İncil Yerine Carl Sagan'ın Kitabı Üzerine Yemin Etti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Yeni NASA Direktörü İncil Yerine Carl Sagan'ın Kitabı Üzerine Yemin Etti

AA19GHlw.img?w=300&h=207&m=6

Kozmik

NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nin yeni müdürü hakkındaki basın açıklamasına eşlik eden fotoğrafa yakından bakarsanız, hem ilginç hem de hoş bir şey göreceksiniz - yeminini İncil'e ya da başka herhangi bir geleneksel kutsal kitaba göre yapmıyor. ama Carl Sagan'ın 1994 tarihli "Pale Blue Dot" kitabının bir kopyasında.

Gerçekten de, NASA Watch'tan Keith Cowing'in geçen Cuma günü Dr. Makenzie Lystrup'un yeminini takiben fark ettiği gibi, Maryland uzay merkezine liderlik eden ilk kadın, olayı diğer yıldız meraklısı merhum Sagan'a selam vererek kutladı.

Cowing, "Normalde bu sahnelenmiş fotoğrafları aktarırım," diye yazdı. "Fakat insanlar bu fotoğrafta sıra dışı bir şey fark ettiler."

ne yapacaksan yap

Lystrup'un yeminli edebiyat seçimi "alışılmadık" olsa da, kilise ve devlet arasındaki iyi ayrılığımız sayesinde yasalarca kesinlikle izin veriliyor ve kitaplarda küfür yoluyla uzun bir siyasi açıklama yapma geleneği var.

Dr. Suess'ten bir Süpermen çizgi romanına ve Hıristiyan olmayan herhangi bir sayıda dini metne kadar, Amerikan siyasi figürleri yüzyıllardır İncil dışındaki kitaplar üzerine göreve yemin ederek inançlarını sergiliyorlar.

Bununla birlikte, bu ilk kez bir Sagan kitabı üzerine yemin edilmiş gibi görünüyor ve Lystrup'un yemin kitabına hayranlık duymaya gelince, Cowing'in yanındayız - yeterince ilginç bir şekilde NASA, kendi blog yazısında bahsetmemeyi seçti.

"Neden birdenbire Maryland'de, Goddard'da bir işe başvurma dürtüsü duyuyorum?" kendisi de eski bir NASA çalışanı olan Cowing'i alay etti. "Bunu yapan herkes, çalışmak için havalı olmalı."

Kaynak: Futurism

space-suit-2539247.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.