Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Coca-Cola, ABD'de Yılda Milyarlarca Dolar Kokain Üretiyor ve Hükümet Bu Konuda Her Şeyi Biliyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Coca-Cola, ABD'de Yılda Milyarlarca Dolar Kokain Üretiyor ve Hükümet Bu Konuda Her Şeyi Biliyor

Coca-Cola her yıl 2 milyar dolarlık saf kokain üretiyor. Ama bu uğursuz sebeplerden dolayı değil. Koka bitkilerinin yaprakları, ikonik meşrubat için ilaç içermeyen bir bileşen oluşturmak için kullanılır. Artıklar daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ndeki büyük bir opioid üreticisine satılıyor. Tıp şirketi, tozu uyuşturma ajanlarında ve topikal anesteziklerde kullanır.

AA18ngaw.img?w=768&h=518&m=6

Daily Mail'e göre Coca-Cola, kokain yan ürününü küçük bir kimyasal işleme tesisinden alıyor. New Jersey'de bulunan ekip, içecek devi adına koka yapraklarını ithal etmek için özel bir lisansa sahip. Stepan Company'ye ait olan tesis, 100 yılı aşkın bir süredir yaprakları işliyor ve DEA tarafından özel olarak lisanslanmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kokain üretmesine izin verilen tek firma olarak Stepan Company, Ocak ayında kakao yaprağı ithalatına devam etme anlaşmasını yeniledi. Her ithalatın boyutu bilinmemekle birlikte, 1980'lerde bir takvim yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne 500 metrik tondan fazla yaprağın girmesine izin verildi. Bu, Coca-Cola için iki milyon gram kokain üretmeye yeter.

Coca-Cola'nın içeceklerinde kokain yan ürünleri kullandığı bir sır değil. Trend, Ricardo Cortés tarafından yazılan A Secret History of Coffee, Coca ve Cola adlı bir kitapta detaylandırılmıştır. Yazar, sayfalarında New Jersey şirketinin fabrikasında koka işleme hakkını kazandığını anlatıyor. Tarihsel kayıtlara göre 2007 ile 2010 yılları arasında 45 ila 104 ton yaprak ithal edilmiştir.

Cortés, Daily Mail'e Coca-Cola hakkında "Onlar en Amerikan kırmızı, beyaz ve mavi markasıdır" dedi. Ancak uyuşturucuyla ilişkilendirilmek istemedikleri için ürünleri, suç kartellerine kıyasla rafine edilmiş bir versiyondur. Yaprakların ithalatı 1921'den beri yasa dışı olmasına rağmen, Coca-Cola Company'ye kontrollü maddeyi işlemesi için özel ayrıcalıklar verildi.

İlginç bir şekilde, orijinal Coca-Cola tarifi, adının "Coca" kısmına ilham veren eser miktarda kokain içeriyordu. İçecek icat edildiğinde, ilaç yasaldı ve ilaçlarda yaygın olarak kullanılan bir maddeydi. İnsanlar ayrıca küçük miktarların zararsız olduğunu düşündüler. Ancak 1903'te Coca-Cola, Amerika Birleşik Devletleri'nin kokaini yasa dışı ilan etmesinden 11 yıl önce kokayı tarifinden çıkardı.

Coca-Cola'dan koka'nın çıkarılması kısa sürdü. 1929'da, alkolsüz içecek şirketinin kokain yan ürününü içeceklerine geri koymasına izin veren yeni bir özütleme yöntemi keşfedildi. Ancak ürün kullanılmadan önce tehlikeli kısım çıkartılır. Şirket, formülünde sadece koka bitkisinden elde edilen aroma maddesini kullanıyor.

Yine de bazı New Jersey sakinleri, Coca-Cola'nın kapılarının önünde kokain üretmesinden rahatsız. Maywood'daki insanlar, kimyasal tesisin gün doğumundan önce veya gece geç saatlerde duman saldığını da kaydetti. İsmini vermek istemeyen bir sakin, Daily Mail'e fabrikanın dışında genellikle bir polis arabasının durduğunu söyledi. Kamyonlar da gün boyunca görülür.

Coca-Cola kokaini güvenli bir şekilde kullanırken, uyuşturucunun tehlikeleri kişinin sağlığı ve genel yaşam kalitesi üzerinde ciddi sonuçlar doğurabilir. Siz veya tanıdığınız biri uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ediyorsa hemen yardım istemek çok önemlidir.

Kaynak: Tell Me Best

aristolochia-wielkolistny-1091778.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.