Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Müslümanların meşhur bir argümanı vardır. Ya allah varsa,ya ahiret varsa ben inanmakla bir şey kaybetmem diyerek güya kendilerini sağlama almış olurlar. Ama ne hikmetse madalyonun öbür tarafını bir türlü görmek istemezler.

Varsayımdan hareketle gidelim.Eğer tanrı varsa ve ahiret varsa,ve insanlar imtihana tabi ise,müslümanların bu imtihanı kaybetmeyeceği ne malum?

Biz kafirler, salt aklımızı kullanarak eğer tanrı varsa, tanrı adına gönderilen kitaplar, tanrının adaletine,merhametine,yüceliğine ters düştüğü için inanmıyoruz.

Belkide imtihan gereği allah kitap filan göndermedi,peygamberde yollmadı.Yarattığı insanlar ne kadar akıllarını kullanıyor imtihan ediyor olabilir. Tanrı öldükten sonra ahirette müslümanlara, ben size akıl verdim,niye aklınızı kullanmadınız da, benim adıma uydurulan kitaplara inandınız, asırlarca benim adıma savaşlar yaptınız,insanları öldürdünüz,vahşeti ve ilkelliiği savundunuz,bunca akıl ve insanlık dışı şeyleri benim emrettiğimi söylediniz,şimdi ise bunun yatıklarınızın cezası olarak bir müddet cennetteki benim akıllı kullarımın yaşadığı mükafatları seyredecek, sonrada ebedi yok olacaksınız derse halleri nice olur merak ediyorum?

Müslümanların var sayımı olurda, kafirlerin olamaz mı.İşte buda bir varsayım.

• Cevaplar 99
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Müslümanların meşhur bir argümanı vardır. Ya allah varsa,ya ahiret varsa ben inanmakla bir şey kaybetmem diyerek güya kendilerini sağlama almış olurlar. Ama ne hikmetse madalyonun öbür tarafını bir türlü görmek istemezler.

Varsayımdan hareketle gidelim.Eğer tanrı varsa ve ahiret varsa,ve insanlar imtihana tabi ise,müslümanların bu imtihanı kaybetmeyeceği ne malum?

Biz kafirler, salt aklımızı kullanarak eğer tanrı varsa, tanrı adına gönderilen kitaplar, tanrının adaletine,merhametine,yüceliğine ters düştüğü için inanmıyoruz.

Belkide imtihan gereği allah kitap filan göndermedi,peygamberde yollmadı.Yarattığı insanlar ne kadar akıllarını kullanıyor imtihan ediyor olabilir. Tanrı öldükten sonra ahirette müslümanlara, ben size akıl verdim,niye aklınızı kullanmadınız da, benim adıma uydurulan kitaplara inandınız, asırlarca benim adıma savaşlar yaptınız,insanları öldürdünüz,vahşeti ve ilkelliiği savundunuz,bunca akıl ve insanlık dışı şeyleri benim emrettiğimi söylediniz,şimdi ise bunun yatıklarınızın cezası olarak bir müddet cennetteki benim akıllı kullarımın yaşadığı mükafatları seyredecek, sonrada ebedi yok olacaksınız derse halleri nice olur merak ediyorum?

Ben Tanrı var mı yok mu bilinemez diyorum, ama varsa, bu varsayımdaki gibi olabilir.

Daha mantıklı ve daha masum bir varsayım.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Biz kafirler, salt aklımızı kullanarak eğer tanrı varsa, tanrı adına gönderilen kitaplar, tanrının adaletine,merhametine,yüceliğine ters düştüğü için inanmıyoruz
Mantıkllı olarak düşünülürse, Allah kendini kabu letmeyenlere ve kendine isyan edenlere ceza vermesi çok doğaldır..

bu insanlar için bile böyledir..

Ya varsa sorusundan sonra, ne olursa olsun Allah'ı kat'i surette kabul etmeyenlere, hatta bu varsayımla bile kabul etmeyenlere Allah ne diye mükafat versin..

Sonuç itibariyle her ne surette olursa olsun Allah'ı kabul etmemişsin, onu tanımamışsın..

Yani Katakuta kendi varsayımının kendinle muhatap olabilmesi için, bu varsayıma göre şçyle olman lazım..

Sen Allah'ı kabul ediyorsun, ama müslümanların anlatttığı Allah'ı değil..

Evet bunu söylersen o zaman kendi varsayımınında muhatabı olmuş oluyorsun..

Değilse bu varsayımın kimseye hitap etmez..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
"Olurmu ya KataKuta arkadas hic tanri inanmayanlari gonderirmi cennete,biz ona kulluk ettik,

dedigi herseyi yerine getirdik...Senin mantik gercek disi bir sey...''

+1 :clover:

Tebrikler..

İronide olsa doğru..:)

Gönderi tarihi:

akkadaşım katakuta bu yazından allaha inanıp ahırete inamıyorsun gibi geldi saygılar

Gönderi tarihi:
akkadaşım katakuta bu yazından allaha inanıp ahırete inamıyorsun gibi geldi saygılar

Hangi cümleden çıkardınız bunu ? Ama merak ediyorsanız söyliyeyim. Hayır allaha,tanrıya inanmıyorum.Dinsiz olduğum ilk zamanlarda bir tanrı inancım vardı ama şimdi oda yok oldu.Niye kendimi kandırayım aldatayım ki.Varsa çıksın açık açık aha bakın ***, ben varım desin.Ben niye akıllı tasarım gibi mantıki çıkarımlarla allahın varlığına delil aramak zorunda kalayım ki ?

Eğer allah varsa, varlığını kanıtlaması gereken o,ben değilim.Olmadık şeylerden kantı çıkarmayada gerek duymuyorum.Tanrı Bu kadar gizli,kapaklı kaprisli olmazki canım.Saklambaçmı oynuyoruz ?

Gönderi tarihi:

Allah Ya Varsa?

Allah Ya Yoksa?

Kim sorarsa sorsun, böyle bir soru kesinlikle sorulabilecek en mantıksız sorudur...

Eğer "Tanrı'nın Varlığına İnanmayan" biri olarak "Ya Yoksa" dediğinizde,

mantık olarak "Varlığını Kabullenmiş" oluyor

ancak "Yok Olduğu"nda olacak olan ihtimalleri yordamış oluyorsunuz...

Eğer "Tanrı'nın Varlığına İnanan" biri olarak "Ya Varsa" dediğinizde,

mantık olarak "Yokluğunu Kabullenmiş" oluyor

ancak "Var Olduğu"nda olacak olan ihtimalleri yordamış oluyorsunuz...

Yani kendi kabullerinize zaten ters düşen ve sizi en başta çeliştiren bir sorudur...

Ha, karşınızdakinin düşüncelerini yönlendirmek için soruyorsanız eğer,

Emin olun ki Tanrı'nın varlığını ve yokluğunu karşınızdakine ispat edemezsiniz...

O yüzden böyle bir soru aynı zamanda amaçsızdırda...

Ha eğer, bir şeyleri anlamak için illa ki

Tanrı'nın "Varlığı" yada "Yokluğu" ile ilgili bir soru sorulması gerekiyorsa:

*Sayın Katakuta'nın "Ya Yoksa" yerine "Ya Varsa" demesi,

*İnanan birininde "Ya Varsa" yerine "Ya Yoksa" demesi gerekir...

Kısaca karşıt soruyu sormadıkça hiç kimse bir şey elde edemez...

Anlatabildim mi bilmiyorum ama açık sanırım...

Şimdi ise ben soruyorum:

Tanrı'nın Varlığını yada Yokluğunu bana ispatlayabilecek bir kimse var mı?

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Allah Ya Varsa?

Allah Ya Yoksa?

Kim sorarsa sorsun, böyle bir soru kesinlikle sorulabilecek en mantıksız sorudur...

Eğer "Tanrı'nın Varlığına İnanmayan" biri olarak "Ya Yoksa" dediğinizde,

mantık olarak "Varlığını Kabullenmiş" oluyor

ancak "Yok Olduğu"nda olacak olan ihtimalleri yordamış oluyorsunuz...

Eğer "Tanrı'nın Varlığına İnanan" biri olarak "Ya Varsa" dediğinizde,

mantık olarak "Yokluğunu Kabullenmiş" oluyor

ancak "Var Olduğu"nda olacak olan ihtimalleri yordamış oluyorsunuz...

Yani kendi kabullerinize zaten ters düşen ve sizi en başta çeliştiren bir sorudur...

Ha, karşınızdakinin düşüncelerini yönlendirmek için soruyorsanız eğer,

Emin olun ki Tanrı'nın varlığını ve yokluğunu karşınızdakine ispat edemezsiniz...

O yüzden böyle bir soru aynı zamanda amaçsızdırda...

Ha eğer, bir şeyleri anlamak için illa ki

Tanrı'nın "Varlığı" yada "Yokluğu" ile ilgili bir soru sorulması gerekiyorsa:

*Sayın Katakuta'nın "Ya Yoksa" yerine "Ya Varsa" demesi,

*İnanan birininde "Ya Varsa" yerine "Ya Yoksa" demesi gerekir...

Kısaca karşıt soruyu sormadıkça hiç kimse bir şey elde edemez...

Anlatabildim mi bilmiyorum ama açık sanırım...

Şimdi ise ben soruyorum:

Tanrı'nın Varlığını yada Yokluğunu bana ispatlayabilecek bir kimse var mı?

Saygılarımla...

arkadaşım Boşig dikkat edersen konular sürekli konu değiştiriyor sen onu sorarsa ben de şöyle derim gibi o yüzden onun icinde konular dağlıyor gerek okuyucu olarak gerekse yazıcı olarak

saygılar

Gönderi tarihi:
arkadaşım Boşig dikkat edersen konular sürekli konu değiştiriyor sen onu sorarsa ben de şöyle derim gibi o yüzden onun icinde konular dağlıyor gerek okuyucu olarak gerekse yazıcı olarak

saygılar

Konu, zaten sorulan sorunun yanlışlığı yüzünden ilerlemiyor ki?

Görmediniz mi?

Gönderi tarihi:

Ne inananı inançsız yapmaya gücümüz var..

Nede inanmayanı, inançlı yapmaya gücümüz var..

Ne inanan, inancından döndüğünü yazar buraya, nede inananmayan inandım diye yazar..

Karanlığa ıslık çalıyoruz gib birşey..

Belki bir gün inanan, işine gelmeyen ve ters giden bir şeyle karşılaşak ve Allah'a isyan ederek inançsızlığa geçecek..

Bakın bu çok farklı, inançsızlığa geçerken aslında kafasında hala Allah inancı var..

İnanmayanda belki bir gün başına bir kaza gelecek yada bir sevdiğini kaybetme ihtimaliyle yüzyüze gelecek ve bir yerlerden yardım umacak, o içindeki derinlerdeki aslında inkar etiği ama bilincindeki var olan Allah'a iman edecek..

Bir büyük diyorki, "yeryüzünde istisnasız hiç bir kul yokturki, inansada inanmasada vehminde bir Allah inancı bulundurmasın"

Çünkü bu, aklın gereğidir, aklın yolu birdir derizya aynen o işte..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

yası ması yok arkadaş

bu kesin, o kadar açık ki............................

:)

Gönderi tarihi:
"yeryüzünde istisnasız hiç bir kul yokturki, inansada inanmasada vehminde bir Allah inancı bulundurmasın"

Çünkü bu, aklın gereğidir, aklın yolu birdir derizya aynen o işte..:)

Eee?

Herkeste bir Tanrı inancı varsa madem "illa ki benim tanımladığım (daha doğrunus bana tanımlanan) şekilde bir ilah'a inannacaksınız, yoksa cehenneme gidersiniz" kavgası neden? Madem herkeste Tanrı inancı var, inancı olan bir kısım insanlara "kafir" damgası vurmak neden?

Aslında güzel bir söz bulmuşsun. Dinlerin gereksizliğini anlatan, din adına yapılan mücadelelerin arkasındaki asıl nedenin "başka birşey" olduğunu, mesela iktidar savaşı olduğunu, mal kavgası olduğunu anlatan güzel bir söz bulmuşsunuz. :clover:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Eee?

Herkeste bir Tanrı inancı varsa madem "illa ki benim tanımladığım (daha doğrunus bana tanımlanan) şekilde bir ilah'a inannacaksınız, yoksa cehenneme gidersiniz" kavgası neden? Madem herkeste Tanrı inancı var, inancı olan bir kısım insanlara "kafir" damgası vurmak neden?

Aslında güzel bir söz bulmuşsun. Dinlerin gereksizliğini anlatan, din adına yapılan mücadelelerin arkasındaki asıl nedenin "başka birşey" olduğunu, mesela iktidar savaşı olduğunu, mal kavgası olduğunu anlatan güzel bir söz bulmuşsunuz.

Saygılar.

Valla onu kavga edenlere sor..

Ben işin kavgasında değilim..

Dinlerin gerekliğiliği ise başka bir tartışma konusudur...

Gerekliymişki, indirilmiş..

Allah gereksiz işler yapmaktan münezzehtir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Allah gereksiz işler yapmaktan münezzehtir..

Şayet varsa, bence de Allah gereksiz işler yapmaktan münezzehtir..

Muhammed'in evlatlığının karısını nasıl araklayacağı ile, veya karılarından hangisiyle yatıp, hangisiyle yatmayacağı , geri bırakacağı ile ilgilenmez. ve daha birsürü lüzumsuz şeyle de ilgilenmez.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Peygamberin hayatı o iki öğeden ibaret olmadığı gibi, o iki öğede lüzumsuz değildir..

Aile hayatı ve cinsel hayat etraflıca öğrenilmesi gereken bir konudur..

Değilse insanlar aile içi ilişkiler ve çarpık ilişkiler gibi sapkın ilişkilerdede bulunabilir öyle değil mi..

Bunların bir düzene konması, bazılarının yasaklanması ,basılarının serbest bıraklılması gerekir..

Aksi halde biri çıkar kız evladını diri diri gömer, biri çıkar dünya dönüyor der ve asılır, biri çıkar eliyle yaptığı helvaya tapar birde onu yer, temizlikten habersizdir.. vs..vs..

İslam dini insan rehberidir..

Sağlıklı yaşamdan, ahlaki yaşama kadar..

Gereken bütün reçeteleri , eksiksiz olarak sunar..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
İslam dini insan rehberidir..

Sağlıklı yaşamdan, ahlaki yaşama kadar..

Gereken bütün reçeteleri , eksiksiz olarak sunar..

Saygılar..

buna ne şüphe

:clover:

Gönderi tarihi:

Sayın katakuta, güzel bir konu açmışsınız kutlarım. ya varsa mantığı bana hep saçma gelmiştir fakat inananların çoğu bu mantıkla inanıyorlar kanımca. bence bu çok mantıksız birşey çünkü "ya varsa" yerine "ya yoksa" mantığı daha geçerli. "Ya yoksa" bütün bu namazlar, oruçlar, haca gitmeler, sıcaklarda türbanla pişmeler, dualar ve vaazlar hepsi boşa vakit kaybı değilmi? daha buna benzer kaybedilecek neler neler var. İnsan nerdeyse tüm hayatını feda ediyor "ya varsa mantığıyla". haksızmıyım sizce? saygılarımla

Gönderi tarihi:
"Ya yoksa" bütün bu namazlar, oruçlar, haca gitmeler, sıcaklarda türbanla pişmeler, dualar ve vaazlar hepsi boşa vakit kaybı değilmi?

Hayır insanlar bunları zorla yada zorlayarak yamıyorlar..

Tam tersine bundan haz alıyorlar..

Yaşaman lazım, değilse anlayamassın bu hazzı.. :)

Ve nefisler ancak Allahta son bulur sözü çok doğrudur..

İnsan nefsi herşeye açtır, para dersin paran olur, bu kez daha fazla paran olsun istersin bunun sonu yoktur..

Ev istersin evin olur birde araba istersin o da olur, bu kez villa istersin bunlarda uzar gider ve bu gerçeğide kimse inkar edemez çünkü ayen beyan ortadadır..

Ama nefsin bu sonsuz arzusu Allaha'a boyun eğdiğin an bitmiştir ve müthiş bir kulluk hazzı ve zevki alırsın..

Tabiki hakiki bir yöneliş lazımdır..

Nefisler ancak Allahta teskin olur..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Şayet varsa, bence de Allah gereksiz işler yapmaktan münezzehtir..

Muhammed'in evlatlığının karısını nasıl araklayacağı ile, veya karılarından hangisiyle yatıp, hangisiyle yatmayacağı , geri bırakacağı ile ilgilenmez. ve daha birsürü lüzumsuz şeyle de ilgilenmez.

Saygılar.

arkadaşım yukarıda kırmızı yazıya göre yazıyorum

şayet allah varsa inanırdım da dermisin saygılar

Gönderi tarihi:
Hayır insanlar bunları zorla yada zorlayarak yamıyorlar..

Tam tersine bundan haz alıyorlar..

Sayın xlark tades, haz alıyorlar tamam ama niye haz alıyorlar onu hiç merak ettinizmi?çünkü yaptıklarının ve çektiklerinin sonucunda cennete gideceklerini sanıyırlar.Allah sevgiside zaten aslında cennet sevgisidir.Cennete göndermeyen bir allahı kim severdi acaba?

Gönderi tarihi:
arkadaşım yukarıda kırmızı yazıya göre yazıyorum

şayet allah varsa inanırdım da dermisin saygılar

Şayet allah varsa, zaten inanmama gerek kalmazdı, iş rus rultine dönmezdi.

İnanmazdık, bilirdik.

Bilinen bir gerçeği de reddetmezdik yani.

Sorunumuz, Allah'ın varlığı veya yokluğu bile bilinemezken, birilerinin Allah adına bol keseden vaaz vermesi.

İnanmadığımız şey o.

Allah'ın varlığına ilişkin küçücük bir kanıt olsa neden "saygı" göstermemeyim, neden teşekkür etmeyelim?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
:clover:

Cunku YOK diyorum....

Ole bir Tanri YOK.......

sana göre yok

bana göre ise mutlak gerçek

arafdakiler kim acaba ?

:)

Gönderi tarihi:

Allah'ın varlığına ilişkin küçücük bir kanıt olsa neden "saygı" göstermemeyim, neden teşekkür etmeyelim? demis BrainSlapper. Cok ta hakli bence.

Ben bir deist olarak hicbir ateist arkadasimin benim kendimce, kendi hayalimde yarattigim tanriya ve varsa baska tanrilara saygi gostermesini beklemiyorum. Cunku ben bu tanriyi gelecegimi dusundugum icin degil, yani cennet beklentisi veya cehennem korkusu icin degil, su an ki yasayabilecegim ve ruhsal olarak ustesinden gelemeyecegim olay/lar icin yarattim hayal gucumde. Fakat bu inancimda ne bir peygamber ne de baska bir yuce kabul edilen kisilik bulunuyor. Zira hayalimde yarattigim tanri ile benim arama baska bir kisiyi sokmama, araci yapmama gerek yok.

Gönderi tarihi:
Allah'ın varlığına ilişkin küçücük bir kanıt olsa neden "saygı" göstermemeyim, neden teşekkür etmeyelim? demis BrainSlapper. Cok ta hakli bence.

Bakın buna benzer bir şeyi de "Bana Bir Şeyhler Oluyor"da söylüyor Sahte Deli Şeyh: Duymuyor Olsam Niye Duyuyorum Diyeyim?

Ya da ben söyleyeyim: Hissetmiyor olsam, niye hissediyorum diyeyim?

İnanç Bireyseldir, Tanrı kişinin kendisindedir... Ben buna inanırım... Siz Tanrı'ya inanıyoranız vardır, inanmıyorsanız yoktur.

Bakın çok güzel bir film vardır: Skeleton Key/İskeletor Anahtar diye. Orda yaşlı kadın şöyle diyor: "İnanmazsan Gerçek Olmaz..."

Sonuçta kimse Tanrı'nın yokluğunu da varlığını da birbirine ispat edemez. Kişi kendisinden başkasına da ispat edemez. Bu yüzden ben "Tanrı Var mıdır, yok mudur?" sorusunun kendinizden başkasına sorulmasını çok çok mantıksızca bulurum hep... Bunu cevaplamaya çalışmakta aynı derecede mantıksızlıktır... Sayın Tarafsız yada Lucas'tı sanırım "İnanç Bir Duygudur" demişti... Öyledir... İnanıyorsanız vardır... Kimse aksini iddia edemez size ve kanıtlayamaz...

Ben bir deist olarak hicbir ateist arkadasimin benim kendimce, kendi hayalimde yarattigim tanriya ve varsa baska tanrilara saygi gostermesini beklemiyorum. Cunku ben bu tanriyi gelecegimi dusundugum icin degil, yani cennet beklentisi veya cehennem korkusu icin degil, su an ki yasayabilecegim ve ruhsal olarak ustesinden gelemeyecegim olay/lar icin yarattim hayal gucumde.

Bakınız o Tanrı'yı "Kendinizin Yarattığınızı" düşünüyorsanız emin olun ki "bir Tanrı yok". Bu sizin için çok daha sağlıklı, güvenin...

Lakin şunu anlamıyorum, yani eğer bir dine mensupsanız illa ki etiketiniz şu oluyor:

"Yok yok, bunlar korkuyo cehennemden, var diye inanıyolar. bilmem ne korkusundan Tanrı'yı yaratıyolar, püüüü... Bide cennet denen şey var ya, aha ondan nemalanmak istiyolar... Menfaatçi bunlar menfaatçii, püüüü..."

Oysa inanç bu değildir. Belki bu nitelemelere sahip kimseler vardır, bilemem ancak bir Müslüman olarak öncelikle söylüyorum ve takip ediyorsanız bilirsiniz; Cennet ve Cehennem yada Ahiret zerre kadar umrumda değildir. Hele Cehennem ya da Şeytan kavramları beni hiç korkutmamaktadır. Lakin "İnançlı" kimliğimden dolayı nedense "Faydacı, ....., Küçük, Bilmez vs vs vs" genellemelerine kurban gidiyorum ve böyle düşünen tüm insanlarda yine aynı şekilde adlandırılıyor, Niye? Tanrı'nın "Adaleti"ni eleştirirken, böyle düşünenler Adaletsizlik yapmış olmuyor mu? Genel yargılarla inansalar dahi insanlar tümden atılmış olmuyor mu? Oysa ki sizde Cennet Cehennem kaygısı taşımıyorsunuz ve Kafanızdan Yarattığınız bir Tanrıya inanıyorsunuz üstelik, hemde sizde bir takım "Korkularınızdan" ve "Acizliğinizden" kaynaklanan hislerle yaratıyorsunuz o Tanrı'yı değil mi, kendiniz söylüyorsunuz... Peki ne farkınız kaldı "Korkudan ve Acizlikten" dolayı Cennet'e ve Cehennem'e inanan insanlardan? Bence kafanızdaki Tanrı'yı öldürmeniz sizin için çok daha hayırlıdır ve sağlıklıdır...

Şimdi diyecekler ki "Sende Muhammed'in kafasındaki Tanrı'ya inanıyorsun"...

Hayır, Ben sadece ve sadece "Kendime" inanırım...

Kimsenin kafasındaki Tanrı motifine bir şey diyemem ve yargılayamam...

Kimsenin inanmaması da önemli değildir...

Ve ne var biliyor musunuz? Siz "İnançlı"sınız ya! eğer adınız böyleyse en sevdiğiniz kimselerce bile "Menfaatçi" grubuna dahil edilebiliyorsunuz... Yani umrunuzda olan tek şey "Cennet" ve "Cehennem" kaygısı, bunu değiştiremiyorsunuz... Etiket gibi bu, yapışıyor...

Fakat bu inancimda ne bir peygamber ne de baska bir yuce kabul edilen kisilik bulunuyor. Zira hayalimde yarattigim tanri ile benim arama baska bir kisiyi sokmama, araci yapmama gerek yok.
Zaten normalde de Tanrı ile Kul arasında kimse yoktur. Ama tekrar ediyorum; O Tanrı'yı siz yarattıysanız ve bunun farkındaysanız, yine siz öldürün bence...

Saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.