Gönderi tarihi: 27 Mart , 2023 2 yıl Admin Finliler mutluluğun sırrını saklıyor - ve beklediğiniz gibi değil Bunu paylaşmaktan çekiniyorum çünkü kendim kazanmak istiyorum ama Visit Finland bir "mutluluk ana sınıfına" katılmak için bir yarışma düzenliyor. Geçen yılki, tüylü küçük atlarının dev bir klavye üzerinde yürüyerek size ofis dışında bir e-posta yazmasını sağlayabileceğiniz İzlanda turizm kurulu girişimi kadar iyi değil, ancak son zamanlarda kendimi "mutluluk konusunda hiçbir yeteneğim yok" olarak tanımladığım için, ben istekliyim Bu ay üst üste altıncı yıldır dünyanın en mutlu yeri olarak onaylanan Finlandiya, tek başına iç çamaşırıyla sarhoş olmak anlamına gelen bir kelime (päntsdrunk veya kalsarikännit) olan ülke, geri kalanımıza sırlarını öğrenme şansı sunuyor. son derece memnun Finliler. Kazananlar tam olarak ne alacak? Artan oranlı vergilendirme sayesinde iyi finanse edilen sağlık hizmetleri ve işlevsel kamu hizmetleri? Düşük yoksunluk ve suç oranlarıyla nispeten eşit bir toplum mu? Bozulmamış doğal güzellik herkes tarafından erişilebilir mi? Zamanı geri alma ve yedi yaşına kadar okula başlamama, mükemmel eğitim sonuçları elde etme şansı? Ne yazık ki değil. Fin kültürüyle (yemek, doğa ve tasarım) tanışacaksınız, bu kulağa hoş geliyor ama daha da önemlisi, lüks bir orman beldesinde dört gece (tanıtım yazısı şu ifadeyi içeriyor: "Villalar sizi tamamen yeni bir uyku standardı ile tanıştırıyor. ”) Beni mutlu edecek bir şey varsa, o da gerçekten tamamen yeni bir uyku standardıdır. Tek yapmam gereken bir sosyal medya gönderisi oluşturmak. Özet, "Seni gizlice bir Fin olabileceğine inandıran şey", bu yüzden beyin fırtınası yapıyorum. Sauna tutkunları ve pantolon sarhoşları kalabalığından sıyrılmak için, Aki Kaurismäki'nin harikulade duygusuz filmi Leningrad Cowboys Go America'ya, abartılı bir şekilde alaycı, göz kırpıcı giyen, berbat bir rock grubu hakkında bir saygı duruşunda bulunmayı düşünüyorum. Alternatif olarak, Finli bir sosyoloji profesörüne göre, ülkesinin amansız pozitifliğiyle ilgili ününden kafası karışmış durumda, Finliler tamamen düşük beklentilerle ilgili: "Kişinin iyi bir yaşam için beklentilerine gerçekçi sınırlar koyan bir kültürel yönelim." Düşük beklentiler kesinlikle benim kaptan köşkümde, ancak onlar hakkında nasıl baştan çıkarıcı bir şekilde Instagram'a konulabilir içerik oluşturacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Bahse girerim Kaurismäki biliyordur. Kaynak: The Guardian
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.