Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

15 Yaşındaki Stanford'lu Dünyayı Değiştiren Yapay Zeka Uygulama Geliştiricisiyle Tanışın


Önerilen İletiler

  • Admin

15 Yaşındaki Stanford'lu Dünyayı Değiştiren Yapay Zeka Uygulama Geliştiricisiyle Tanışın

Adrit Rao çoğu genç gibi değil. 15 yaşında liseye gidiyor. Ama aynı zamanda bir Stanford stajı için hakemli tıbbi makaleler yazıyor, tıbbi sorunları çözmek için yapay zeka destekli bir araç yaratıyor, oluşturduğu beş uygulamayı yönetiyor ve kurduğu kâr amacı gütmeyen kuruluş Arètech Inc.'i yönetiyor.

AA194PE1.img?w=768&h=577&m=6&x=619&y=174

Rao, 8 yaşında programlamaya ve 12 yaşında uygulama geliştirmeye başladı. Tıp konferanslarında sunum yapmaya başladığı 13 yaşından beri Stanford Üniversitesi'nde staj yapıyor. Korkutulmuş hissediyorsan, yalnız değilsin.

Bazıları Adrit Rao'ya dahi der. Ancak beynin yanı sıra azim, güven ve inanç sahibidir. Work + Money, sağır topluluğa yardım etmek için yaptığı son uygulama, etkileyici yolculuğu ve bu kadar genç yaşta başarının sırrı hakkında konuşmak için Rao'ya yetişti.

*Röportaj netlik ve öz olması için düzenlenmiştir.

İş + Para: Blok programlamaya nasıl başladınız ve bu, kendi uygulamalarınızı oluşturmanıza nasıl yol açtı?

Adrit Rao: Palo Alto çevresindeki okullar, birçok STEM'i programlara dahil etmeye çalışıyor. Blok programlama bize çocukken tanıtıldı. Ancak 8 yaşımdayken, blok programlamadan metin tabanlı programlama gibi bir şeye geçmek istedim, bu yüzden birkaç dil denedim.

Ve aslında bunun beni o kadar da büyülemediğini fark ettim çünkü bir sorunu çözmek için kullanılabilecek bir son ürün görmek istiyordum. İşte o zaman uygulamaları düşündüm.

Apple'ın programlama dili Swift'i kullanarak programlama uygulamalarıyla tanıştım. İlk başta, gerçekten göz korkutucu olacak gibi görünüyordu, ancak çevrimiçi olarak yolculuğumda bana gerçekten yardımcı olan birçok kurs var. Ve buna ancak 12 yaşımdayken başladım. Ancak, birçok çocuğun kullanabileceğini düşündüğüm tüm harika kaynaklar nedeniyle, gerçekten kolaydı. Benim için gerçekten heyecan verici olan şey, Swift'te bazı kodlar yazabilmem ve hemen yanında bir uygulamanın canlandığını görebilmemdi.

[Uygulamaları geliştirmeye başladım] iki hafta kadar sonra, Apple WWDC adlı yıllık geliştirici konferansını düzenliyordu. Her yıl bir Swift öğrenci yarışması düzenliyorlar. Bu fırsatı gördüğümde şansımı denemek istedim. Şaşırtıcı bir şekilde, aslında o yıl kazandım. Tim Cook ile tanışan 12 çocuktan biriydim. O zamanlar çok heyecan vericiydi.

İş + Para: Harika. Hem uygulamalarda hem de Stanford araştırmanızda yaptığınız şeylerin çoğunun, yaşamları iyileştirmek için teknolojiyi kullanmakla ilgisi var gibi görünüyor. Bu konuda seni bu kadar tutkulu hissettiren ne?

Adrit Rao: Uygulamaların ne kadar erişilebilir olduğunu fark ettim çünkü evdeki bilgisayarımdan pek çok kişiye ulaşabiliyordum. Yazdığım bir program Swift kullanarak çok ama çok sayıda insanın iPhone'larına ulaşabiliyordu. İşte o zaman şöyle düşünmeye başladım, "Genç olmama rağmen gerçekten bir fark yaratabilirim. Yine de topluluğumdaki bir sorunu veya sosyal bir sorunu (ya da şimdi, Stanford stajımda bir sağlık sorunu) bulmaya çalışabilirim. ) ve bu sorunu çözebilecek bir uygulama oluşturmaya çalışabilirim."

AA194PE5.img?w=768&h=703&m=6&x=585&y=628

Uygulamalarımla amacım buydu. Ve şimdi uygulama mağazasında beş tane var. En sonuncusu İmzalayan olarak adlandırılır. Amerikan İşaret Dili ile iletişim kuran insan sayısı ile [onunla iletişim kuramayan] insan sayısı arasında ne kadar çok tutarsızlık olduğuna dair bir makale okuyordum. Yani iki toplum arasında büyük bir iletişim engeli var.

Bu yüzden, Apple'ın Core ML adlı çerçevelerinden birini kullandım - [bunu] geçmişte sadece deney yapmak için kullandım, ancak bu onu uygulamalarımdan birinde ilk kez kullanıyordum - insanların videolarına bakmak için bir model veya algoritma eğitmek için. eller ve otomatik olarak ASL'ye dönüştürün. Bunu şimdiye kadar yaklaşık 10 hareketle yaptım ve sürekli olarak bunu güncellemeye ve hareket kitaplığını artırmaya çalışıyorum.

Kaynak: Work - Money

adrit-rio.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.