Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Araba farlarınızı Limon ve Karbonat ile Temizlemeli misiniz?

Arabanızı düzenli olarak yıkayabilir ve detaylandırabilirsiniz, ancak bir araçtaki bir bileşenin temizlenmesi biraz daha zor olabilir: farlar. Arabanızın yaşı ne olursa olsun, farları temiz tutmak zor olabilir. Daha yaşlı olanlar sararma eğiliminde olabilir veya kalın bir kir ve kir tabakası alabilir. Ancak daha yeni farlar bile çamura, toza veya kire bulanabilir. Daha da kötüsü, arabanızın farları kayalardan veya diğer unsurlardan dolayı çizilir veya ufalanırsa, onları temiz tutmak daha da zorlaşır.

AA18X6h0.img?w=700&h=467&m=6

Tabii ki, profesyonel far temizleme hizmetleri veya sisli araba farları restorasyon kiti dahil olmak üzere, otomatik farları eski haline getirmek ve cilalamak veya sadece farlarınızı temizlemek için piyasada çeşitli seçenekler mevcuttur. Ancak çok fazla para harcamadan önce, size biraz para kazandırabilecek kolay bir temizleme tüyosu var: limon ve karbonatla farları temizlemek.

Farlar Limon ve Karbonat ile Nasıl Temizlenir?

TikTok yaratıcısı Christina Nomura (@christinanomura), iki günlük kiler malzemesi kullanarak farları temizlemenin kolay bir yolunu paylaştı. Peki farları limon ve karbonatla nasıl temizlersiniz? Kulağa geldiği kadar basit.

Bir limonu ikiye bölün.

Kabartma tozu ve limonun yarısını arabanızın park ettiği yere getirin. (Biraz dağınık olduğu için bunu bir garaja park etmek yerine açık havada yapmanızı öneririm.)

Yarım limonun üzerine bol miktarda kabartma tozu serpin. Limonun üzerindeki kabartma tozundan köpüren bir tepki duyarsanız şaşırmayın.

Farınızı dairesel hareketlerle hafifçe ovmak için limonun yarısını kabartma tozu ile kaplayın.

Farınızın tamamını fırçaladıktan sonra solüsyonu suyla durulayın ve farınızı yumuşak bir havluyla kurulayın.

Gerekirse daha fazla kabartma tozu (ve diğer yarım limon) ekleyerek diğer farınız için tekrarlayın.

Daha temiz farların keyfini çıkarın!

Bu Hile Çalışıyor mu?

AA18WTjd.img?w=700&h=467&m=6

Bu yüzden farlarıma baktığımda düşündüğümden daha kötü durumda olduklarını gördüm. Yarım limonu ve kabartma tozunu alıp ovaladım ve kabartma tozunun plastiği çizebileceğinden endişelendiğim için çok aşındırıcı görünmediğinde hoş bir sürpriz oldu. Sonuç olarak, far başına yaklaşık beş dakika harcadım. Yeterince temizlendikten sonra farlarımı bahçe hortumuyla yıkadım ve kuruttum. Sonuç, neredeyse mükemmel görünen parlak, temiz bir plastikti.

Limon ve karbonat hilesinin sararmış farları veya iyice çamura bulanmış farları tamamen iyileştireceğini düşünmesem de, farlarınızda orta düzeyde bir kir tabakası varsa, bunun hızlı bir bakım temizliği olduğunu düşünüyorum. yararlı ve etkilidir. Yine de, farınızın plastik kaplamasında düzenli olarak kabartma tozu kullanmanın plastiğin bütünlüğünü ne kadar etkileyeceğinden emin değilim, bu yüzden bunu nadiren yaparım ve dikkatli bir şekilde devam ederim. Bileşik hafif bir aşındırıcı olduğundan, çok şiddetli bir şekilde fırçalamamayı unutmayın. Karbonatı temizlik maddesi olarak çok kullananlar, cam ve ahşap mobilyalar gibi karbonatla asla temizlememeniz gereken şeylere dikkat edin.

Kabartma tozu ve limonunuz yoksa kirli farlar için başka tüyolar da kullanabilirsiniz. Başka bir ev çözümü, farlarınızı diş macunu ile temizlemeyi denemektir.

AA18XhFf.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Kaynak: The Family Handyman

lime-2481346.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.