Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Heyecan Verici Yeni Kanıtlar, Dünya'ya Yaşamın Uzaydan Geldiğini Gösteriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Heyecan Verici Yeni Kanıtlar, Dünya'ya Yaşamının Uzaydan Geldiğini Gösteriyor

Araştırmacılar az önce Ryugu asteroidinden alınan bir örnekte RNA'nın yapı taşlarından biri olan nükleobaz urasili keşfettiklerini duyurdular.
Bu, bir uzay nesnesi örneğinde bir nükleobazın keşfedildiği ilk sefer değil, ancak varlığının bir açıklaması olarak Dünya'dan gelen kirlenmeyi ilk kez ekarte edebildik.

Bilim adamları, bu sonuçları yakın gelecekte NASA'nın OSIRIS-Rex misyonu tarafından Dünya'ya geri gönderilecek olan asteroit Bennu'dan alınan örneklerle karşılaştırmayı dört gözle bekliyorlar.

2020'nin sonlarında Hayabusa2 uzay aracı, dünyaya yakın asteroit Ryugu görevinden döndü. Bununla birlikte zanaat, Ryugu'dan bugüne kadar hala analiz edilmekte ve denenmekte olan numuneleri geri getirdi.

Ve kısa bir süre önce, devam eden bu analiz heyecan verici bir sonuç verdi. Japonya'daki Hokkaido Üniversitesi'nden bilim adamlarının liderliğindeki bir araştırma ekibi, Ryugu örneklerinde urasil tespit ettiklerini duyurdu; urasil, RNA'nın yapı taşlarından biridir.

Bu, bir nükleobazın -DNA ve RNA'yı oluşturan kimyasal bileşikler topluluğu- uzaydan gelen bir nesnede ilk kez bulunuşu değil. Araştırmacılar yıllardır meteorlarda bu bileşiklerin kanıtlarını buluyorlar.

Bununla birlikte, bu özel keşif, diğerlerinin sahip olmadığı bir şeye sahiptir - herhangi bir olası Dünya kirliliğinin kesin olarak olmaması.

Projeye liderlik eden Hokkaido Üniversitesi'nden bir araştırmacı olan Yasuhiro Oba bir basın açıklamasında, "Bilim adamları daha önce bazı karbonca zengin meteoritlerde nükleobazları ve vitaminleri bulmuşlardı, ancak Dünya'nın çevresine maruz kalmanın neden olduğu kirlenme sorunu her zaman vardı" dedi. "Hayabusa2 uzay aracı, doğrudan asteroit Ryugu'dan iki örnek toplayıp onları kapalı kapsüller içinde Dünya'ya teslim ettiğinden, kirlenme olasılığı göz ardı edilebilir."

Evrendeki diğer nesnelerde yaşam belirtileri ararken kirlenme her zaman bir endişe kaynağıdır. Bilim adamlarının dünya dışı örneklerini virüslerden insan deri hücrelerine kadar her şeyden izole etme konusunda son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Kendi organik maddemizin bir kısmını bir örneğe koyarsak, Dünya dışı bir nesneden yaşam kanıtı veya yapı taşları için yanlış bir pozitif gibi görünebilir.

Ancak Ryugu örneklerinin toplanmasında kontaminasyondan çok dikkatli bir şekilde kaçınıldığı için, bilim adamları milyarda 6 ila 32 parça urasil tespitlerinin doğrudan asteroidin kendisinden geldiğinden emin olabilirler. "Numunede başka biyolojik moleküller de bulundu" diye ekledi Oba, "sırasıyla proteinlerde ve metabolizmada bulunan çeşitli amino asitler, aminler ve karboksilik asitler dahil."

Ekip, bu bulguları, yaşamın temel bileşenlerinin evrenin başka bir yerinde ortaya çıkmış olabileceği ve buraya göktaşı gibi nesnelerin sırtında getirilmiş olabileceği yönündeki uzun süredir devam eden teorinin lehine bir kanıt olarak değerlendiriyor. Bu, uzaylılardan geldiğimizi tam olarak söylemiyor, ancak ekibe göre, yaşamın temel bileşenlerinin başka bir yerde oluşması ve Dünya'ya geldikten sonra bildiğimiz yaşamı oluşturmak için bir araya gelmesi ihtimali çok yüksek.

Oba haber bülteninde, "Ryugu'dan alınan örneklerde urasil keşfi, Dünya'nın erken dönemindeki nükleobazların kaynağına ilişkin mevcut teorilere güç katıyor" dedi. Ekip, ileriye baktığında, Bennu olarak bilinen farklı bir asteroitten numune alma olasılığı karşısında heyecanlanıyor. "NASA'nın OSIRIS-REx misyonu, bu yıl asteroit Bennu'dan örnekler getirecek ve bu asteroitlerin bileşimine ilişkin karşılaştırmalı bir çalışma, bu teoriler üzerine inşa edilecek daha fazla veri sağlayacaktır."

Belki sonunda hayatın gerçekte nasıl olduğunu öğreneceğiz.

Kaynak: Popular Mechanics

environmental-protection-326923.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Heyecan Verici Yeni Kanıtlar, Dünya'ya Yaşamın Uzaydan Geldiğini Gösteriyor

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.